Září 1938 - měli jsme se bránit?
|
|
---|---|
čet.Hrad: proboha člověče, kdo první počítal s porušením neutrality Belgie? Říká ti něco spojenecký "plán D"? | |
|
|
Podiven napsal(a) v č. 810: "Neutrální Belgie měla ve své neutralitní smlouvě z roku 1839 jasně určena, že na jejím území se nebudou nacházet žádná cizí vojska!!" Kdo to porušil první??!! Zatraceně, čti co ti kdo napíše! |
|
|
|
Carlos: to má bohužel trochu i pravdu, my jsme taky měli myslím až do roku 1936 (nevím z hlavy) plán na útok směr Rakousko až k Dunaji kvůli lepší obranné linii. Plány si může každý stát vypracovat, záleží ovšem na vedení jak reálně o tom uvažuje, což je mezi ČSR a Reichem diametrálně odlišné |
|
|
|
Fall Grün byla operační studie, takové studie vypracovávají všechny generální štáby na světě. Myslíš, že francouzský generální štáb neměl vypracovánu studii pro případ války s Německem? | |
|
|
to Podiven - A kdo mel pripravene plany na zniceni toho druheho statu CSR proti Nemecku, nebo Nemecko proti CSR. Ja tedy vim jen o Fall Grun (zniceni CSR), Ty vis neco vice nez ja? | |
|
|
Neutrální Belgie měla ve své neutralitní smlouvě z roku 1839 jasně určena, že na jejím území se nebudou nacházet žádná cizí vojska!! | |
|
|
Podiven napsal(a) v č. 782: "Carlos: mobilizace byla de facto vyhlášení války Německu. Kdo mobilizoval proti komu dřiv. My proti Německu nebo Německo proti nám?" Proc stat mobilizuje? Protoze ma obavy. Mobilizace neni jeste vyhlasenim valky!!! A meli jsme opravnene obavy. |
|
|
|
Podiven napsal(a) v č. 781: "Belgie byla "neutrální země" a přitom na své území vpustila anglo-francouzská vojska!" Kdyz meli zkusenosti z ww1 a take, ze Hitler porusil veskere pravo a dohody, obsadil zbytek CSR, zautocil na Polsku, co si o tom meli myslet? |
|
|
|
Podivene nějak ti dochází argumenty, vyvolej goeblesova ducha ať ti poradí. | |
|
|
Podiven napsal(a) v č. 791: "Kdo měl v 1938 prozíravější zahraniční politiku? Dobrodružná politika Beneše nebo polský příklon k Německu?" Aha, že jim to bylo opravdu hodně platné!!! Co myslíš pod pojmem prozíravější, nechtěl jsi říct loajálnější? |
|
|
|
Měli by jsme dát Podivenovy názory do zákona: když se budu cítit ohrožen, tak mám nárok zaútočit. Když ke mě nebude někdo milej nebo se odkloní ode mě tak taky. Cítíte se být taky ohroženi Podivenem.... Podivene neodkláněj se moc od nás.... |
|
|
|
Alyk: škoda, předběhl jsi mě Jak vidím, reagujeme všichni tak rychle a je nás tolik, že už mě spousta z vás předběhlo, to znamená vyhlášení války!! |
|
|
|
Podiven napsal(a) v č. 781: "Belgie byla "neutrální země" a přitom na své území vpustila anglo-francouzská vojska!" Vpustila, to jo. Ale myslím, že jsi vynechal jednu takovou opravdu drobnou, drobouličkou maličkost, schválně že neuhodneš kterou! |
|
|
|
zdravim po dlouhe dobe podivena - a opet se podivuji nad jeho vyroky!! proc vpustila neutralni belgie vojska VB a F na sve uzemi? si to mohla po zkusenosti s Nmecekem z ww1 dovolit (vojska spojencu ji NEOKUPOVALY, NENAPADLY ci podobne ale byla vzajemnou dohodou POZVANA na OCHRANU pred moznym agresorem (Nemeckem). v ww1 ji nemecko taky napadlo a nebyl tam jediny spojenecky vojak. Nesmis zapominat na smlouvu mezi VB a Belgii nekdy z let 1855-1860 (mam pocit), ktera byla stale platna!! a co je hrdinskeho na ustupovani diktatorovi, ponechani nekolika statu do nedobrovolneho ujarmeni a okupace vojsky cizi velmoci? co kdyby Benes vznesl narok na Bavorsko? jen tak? nebo na Sasko, s tim, ze tam zije pocetne mensina Luzickych Srbu, kteri se chteji pripojit k CSR? Nemel spise Hitler DOBRODRUZNOU politiku sazejici na strach a rinceni zbranemi? a o Polsku? to uz je jen smich! na to uz nemam sil ani reagovat! |
|
|
|
Podiven napsal(a) v č. 791: "Co je tak hrdinského na rozpoutání zbytečné války? To dokáže každý. Udržet mír, to chce skutečného politika formátu Chamberlaina." Ten by obetoval cokoli, aby zachranil mir. Vzdyt Chamberlaine byl lokalni politik, naprosto neschopny, nevidel nebezpeci fasismu, to on vykrmil Hitlera. Kdyby ta,m byl Churchill, tak by Hitler byl jen mensi epizoda nemeckych dejin... |
|
|
|
Podiven napsal(a) v č. 781: "To už je jiná otázka, příčiny proč Německo zaútočilo na západ a obsadilo i Dánsko, Belgii apod. leží úplně někde jinde." Tak to mi vysvětli, jak jiná otázka??!! |
|
|
|
Podiven napsal(a) v č. 791: "Kdo měl v 1938 prozíravější zahraniční politiku? Dobrodružná politika Beneše nebo polský příklon k Německu?" Kdo byl proziravejsi? Co se stalo s Polskem o rok pozdeji???? |
|
|
|
Podiven napsal(a) v č. 787: "Hynek: říkám, že znamenala de facto vyhlášení války Německu" ???? Jsi normalni. tady mluvis (nebo v jine mistnosti) o demokracii a vyrovnani se s minulosti. Tady preferujes nacisticky rezim. Kritizujes Benese, ze kritizoval nacisty. Nechtel bys branit demokracii a pomahat ji, ze prijmes opozici, ktera utika pred terorem. To Rakousko po ww2 taky riskovalo, ze ho napadne CSR se SSSR, kdyz prijmou uprchliky. To je trosku nesrovnalost, ne? Myslel jsem si, ze jsi demokraticky smyslejici clovek, ale zmylil jsem se. Nechces, aby se ceska spolecnost vyrovnala se s vou minulosti. S radosti tdy obhajujes fasisticky landsmanschaft, nic vic. Jsi stejny jako zdeno.... |
|
|
|
A to že někdo uzavře smlouvu s někým jiným nebo přijímá uprchlýky mě opravňuje zaútočit na něj, jo? | |
|
|
Kdo jako první zaútočil na Polsko, Dánsko, Norsko, Nizozemí, Belgii, jugoslávii, Řecko. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Září 1938 - měli jsme se bránit?