Září 1938 - měli jsme se bránit?
|
|
---|---|
mbbb napsal v č. 2223: co to je blábol, proč by nám mělo pomáhat fašistický maďarsko? "Worchester napsal v č. 2222: "No to říkal jeden kluk, mě by se to celkem zamlouvalo ,kdyby byla 1.republika doopravdy v louži-tj.Třetí říše vyhrává na všech oblastech česko-německý fronty. Tak v nouzi se zdát Slovenska ,aby přišli posily Uheráků to není špatný. Určitě by pak přispěchal na pomoc i velcí bratři Ivan a Jean."" |
|
|
|
Langos napsal v č. 2233: mnichov se přijmout neměl, to je bez debat, jinak otázka obrany v září 38 je velmi, velmi složitá. nechtěl bych být tenkrát v kůži Beneše. Ale mnichov ne, obrana ano. "Správně! Mnichov jsme přijímat neměli a bránit jsme se měli až do posledního dechu!" |
|
|
|
mbbb napsal v č. 2231: Správně! Mnichov jsme přijímat neměli a bránit jsme se měli až do posledního dechu! "v září 1938 by nám účinně nepomohl nikdo, ale mnichov sme přijímat neměli!" |
|
|
|
mbbb napsal v č. 2231: tak ,kdo ví, ale asi ne "v září 1938 by nám účinně nepomohl nikdo |
|
|
|
v září 1938 by nám účinně nepomohl nikdo, ale mnichov sme přijímat neměli! | |
|
|
2226:"ano to je, stejně jako, kdyby jsme se bránili" To Worchester: Nechci a nebudu se do Tebe navážet. ALE, udělej něco prosím s psaným projevem svého mateřského jazyka, mě i jiným to trhá oči(je mi jasný, že už Ti s tím lezeme na nervy, ale jen si to pak přečti a zedituj, prosím...) Ale zpět k Tvé reakci-vidím dost silný rozdíl mezi pitomostí, která nemá hlavu ani patu (a to je myšlenka na jakýsi pakt s maďary stoprocentně, sám to přece musíš vědět), a hypotézami, které mají reálný historický a materiální podklady. |
|
|
|
mbbb napsal v č. 2227: JSem-JSme, trochu rozdíl, ne? "kdyby jsem se bránili " |
|
|
|
Worchester napsal v č. 2226: kdyby jsem se bránili (ne bránily) - to není tak nesmyslné kdyby! "ano to je, stejně jako, kdyby jsme se bránily " |
|
|
|
mbbb napsal v č. 2223: ano to je, stejně jako, kdyby jsme se bránili
"to je totální nesmysl - sci fi"
mbbb napsal v č. 2225: jo, já to vím
"je pitomina"
Honza napsal v č. 2224: Trefil jses, je žákem 8.třídy "Takovej nesmysl dokáže vyblekokat pouze člověk bez znalostí učiva dějepisu 8.třídy základní školy. " |
|
|
|
jo Worčestře, to co ti říkal ten kluk je pitomina. Maďaři nás nenáviděli - to ti již napsal Honza. A jsou další věci - s územím republiky - Slovenska se přeci nedá takhle kšeftovat!!!!!!! Vždyť mi a Slováci jsme byli státotvorné národy. Nehledě k tomu, že by to předání a pomoc maďarů by byla technicky nerealizovatelná. | |
|
|
Worchester napsal v č. 2222: "No to říkal jeden kluk, mě by se to celkem zamlouvalo ,kdyby byla 1.republika doopravdy v louži-tj.Třetí říše vyhrává na všech oblastech česko-německý fronty. Tak v nouzi se zdát Slovenska ,aby přišli posily Uheráků to není špatný. Určitě by pak přispěchal na pomoc i velcí bratři Ivan a Jean." No tohle mi nedá a musím reagovat. Takovej nesmysl dokáže vyblekokat pouze člověk bez znalostí učiva dějepisu 8.třídy základní školy. Uvědomuje si chlapec vůbec existenci jistého politicko-vojenského paktu Československa, Rumunska a Jugoslávie, známějšího pod názvem "Malá dohoda"? Ten byl ustaven jako obrana proti tedencím "jisté drobné rozpínavosti Maďarska". Pakliže nikoli, doporučuji nahlédnout do učebnic. Maďaři nezapomněli na nářez z roku 1919, za rozmachu tzv. Republiky rad(který dostali od sotva ustavené ČS. armády za přispění Francie). Trpím......... |
|
|
|
Worchester napsal v č. 2222: to je totální nesmysl - sci fi "No to říkal jeden kluk, mě by se to celkem zamlouvalo ,kdyby byla 1.republika doopravdy v louži-tj.Třetí říše vyhrává na všech oblastech česko-německý fronty. Tak v nouzi se zdát Slovenska ,aby přišli posily Uheráků to není špatný. Určitě by pak přispěchal na pomoc i velcí bratři Ivan a Jean." |
|
|
|
mbbb: No,to říkal jeden kluk, mě by se to celkem zamlouvalo ,kdyby byla 1.republika doopravdy v louži-tj.Třetí říše vyhrává na všech oblastech česko-německé fronty.Tak v nouzi se zdát Slovenska ,aby přišli posili Uheráků.Určitě by pak přispěchal na pomoc i velcí bratři Ivan a Jean. | |
|
|
Worchester napsal v č. 2220: "Myslíte si,že kdyby sme se bránily a nikdo by nám nepřišel na pomoc, měli sme "věnovat" Slovensko Madarsku, za to že nám Madaři pomohou?" co to je za broskvovinu??? Kdes na to přišel??? jinak "bránili" - ne "bránily" |
|
|
|
Myslíte si,že kdyby sme se bránily a nikdo by nám nepřišel na pomoc, měli sme "věnovat" Slovensko Madarsku, za to že nám Madaři pomohou? | |
|
|
www.blisty.cz/2005/7/19/art24167.html | |
|
|
rozsocháče byly dobrý ne? sem prostě máslo no... nevim jakej.. měl sem ho jen půjčenej.. tak teda už radši držim hubu no.. | |
|
|
david gore napsal v č. 2216: Pokud kolega mousik zaperlí podobně jako s rozsocháči, opět se rád pobavím... "Taky by mě to zajímalo !!" |
|
|
|
mousik napsal v č. 2213: ???? Nemohl bys konkretizovat? "Psal to jeden pamětník myslím ve Fortsborníku." |
|
|
|
mousik napsal v č. 2213: Tak o tom bych asi něco věděl. Pokud vím, případ střelby není znám ani u HG, která se někdy chovala skutečně agresivně a slov. vojáci museli české před ní někdy bránit. "Slovenští četníci a někteří vojáci v euforii nově vznikajícího Štátu na ustupující Čechy i stříleli" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Září 1938 - měli jsme se bránit?