Září 1938 - měli jsme se bránit?
|
|
---|---|
Nebyli jsme náhodou během první republiky mezi deseti nejvyspělejšími státy světa? | |
|
|
dalibor napsal v č. 2786: bavíš se doufám jen o leteckém průmyslu?! Jinak bych už asi sapdnul ze židle "a ja tomu říkám slabost průmyslu." |
|
|
|
A k tomu ať tě tady všichni přesvědčíme o opaku tvé pravdy dalibore: Nám k smíchu nepřipadá, navíc pochybuji, že by se ti tady někdo chtěl vypisovat s kompletním srovnáním letectev ČSR vz. zbytek, dost toho najdeš na netu (třeba i tady na Frontě). | |
|
|
dalibor napsal v č. 2788: "Mě svojí technickou urovní skutečně připadá k smíchu a rád se tu od kohokoliv nechám přesvědčit, že se pletu a že sme byli nabušení." mně ne Rozepiš se trošku o té směšnosti, ať se také nasmějem |
|
|
|
dalibor napsal v č. 2788: Spíš by bylo lepší jak tuto diskuzi tak sleduji, abys ty nám potvrdil že bylo podle teba k smíchu. A hlavně co bylo to tak silné na straně nepřítele, že naši techniku tak lehce deklasuje!? "Mě svojí technickou urovní skutečně připadá k smíchu a rád se tu od kohokoliv nechám přesvědčit, že se pletu a že sme byli nabušení." |
|
|
|
dalibor napsal v č. 2788: V září 1938 nebylo na stejné úrovni jako Luftwaffe v září 1939, ale to Luftwaffe v té době také ne.
"technickou urovní skutečně připadá k smíchu"
dalibor napsal v č. 2788: A co je tobě konkrétně k smíchu? Neměli jsme seriovou produkci jednoplošné stíhačky ano, ale zpoždění za LW nebylo nijak zdrcující, něřkuli k smíchu. Bf 109 byl ve výrobě /verse B,C/ ale nebyl zdaleka bezproblémový, piloti nebyli tak vycvičení jako o rok později, nebylo jich tolik - ĹW měla pžřevahu v jediné věci, taktice stíhacího letectva, /a pak měla výhodu v poloze letišť, ale to s úrovní letectva nesouvisí/. "A co ti na něm připadá vážné ?" |
|
|
|
dalibor napsal v č. 2786: Ale to je nesmysl - nemůžem činit průmysl odpovědný za to, že během stavby letadla dojde ke změně jeho konstrukce a on ji musí předělávat, takže dojde k opožděnému dokončení. Kdyby se plány neměnily, průmysl měl dostatek materiálu a stejně se dodávky opoždovaly, pak bych ho vinil, ale když musí předělávat už rozestavěné kusy, případně čekat s výobou na dobu, kdy budou hotové konečné plány, je chyba spíše na straně konstrukční kanceláře, ne? " ja tomu říkám slabost průmyslu." |
|
|
|
Ano, ale Dalibor stále popisuje průmysl jako "slabý" a letectvo "k smíchu", přičemž opomíjí, že jsme na tom možná nebyli nejlépe, ale průmysl nebyl zdaleka slabý, a letectvo sice mělo problémy, ale nebylo rozhodně k smíchu.
A co ti na něm připadá vážné ?(teda kromě morálky, tu sem nikdy nezpochybnovalo a předvedli ji naši piloti později, sem jejich velký obdivovatel) Mě svojí technickou urovní skutečně připadá k smíchu a rád se tu od kohokoliv nechám přesvědčit, že se pletu a že sme byli nabušení. |
|
|
|
AD Tom, nemyslel sem tanky, ale materiál na ně. | |
|
|
Co vlastně myslíš termínem "slabost" průmyslu? Zavedení nového typudo výroby je vždycky problematické, a reaguješ-li tak na fakt, že průmysl musel reagovat na změny v konstrukci, musíš si dělat legraci - většině těch problémů - mimo produkce vrtulí -čelil i domácí francouzský průmysl - když změnili konstrukci, zákonitě to vedlo k předělávání všeho, co bylo do toho momentu vyrobeno
Francie, souhlas průmysl se nepředvedl, bylo tam ale znárodnění a to mělo jistě svůj vliv.Ale když už jsme u nich, koukni se třeba kdy startoval prototyp pozdějších MB 150 nebo MS 406 a co v ty době startovalo u nas...Tam někde je začátek problemu. ty tomu říkáš,
že průmysl musel reagovat na změny v konstrukci,
a ja tomu říkám slabost průmyslu. |
|
|
|
dalibor napsal v č. 2748: Co vlastně myslíš termínem "slabost" průmyslu? Zavedení nového typu do výroby je vždycky problematické, a reaguješ-li tak na fakt, že průmysl musel reagovat na změny v konstrukci, musíš si dělat legraci - většině těch problémů - mimo produkce vrtulí -čelil i domácí francouzský průmysl - když změnili konstrukci, zákonitě to vedlo k předělávání všeho, co bylo do toho momentu vyrobeno "Obecně souhlas, jen mě to utvrzuje o sklabosti našeho prumyslu. " |
|
|
|
Iljušin napsal v č. 2780: Ano, ale Dalibor stále popisuje průmysl jako "slabý" a letectvo "k smíchu", přičemž opomíjí, že jsme na tom možná nebyli nejlépe, ale průmysl nebyl zdaleka slabý, a letectvo sice mělo problémy, ale nebylo rozhodně k smíchu. "bez materiálu se nedá moc vyrábět" |
|
|
|
dalibor napsal v č. 2781: Doufám že se ozvou povolanější, vím nejvýš to, že jsme museli dovážet všechen hliník, vzhledem k četnosti jeho ložisek na našem území, a jeho dovoz byl různými metodami nejmenovanou sousední zemí zpomalován a ztěžován... " zkus upřesnit" |
|
|
|
Považuj, ale nedostatek materiálů není důkazem neschopnosti průmyslu. Nechci být detailista jako někteří jiní, zkus upřesnit jak to s tím nedostatkem myslíš, třeba na tanky se tvrdě bojovalo mezi dodavateli, takže nevím kterou položku máš na mysli- nezapomen že byl ještě mír a myslím že nakoupit se dalo ledacos. |
|
|
|
ja_62 napsal v č. 2779: Máš pravdu, není, ale bez materiálu se nedá moc vyrábět. "nedostatek materiálů není důkazem neschopnosti průmyslu." |
|
|
|
dalibor napsal v č. 2743: Považuj, ale nedostatek materiálů není důkazem neschopnosti průmyslu. "(trochu se vlekla do výroba?), tak to nijak nepopírá, že v roce 38 považuji náš průmysl za slabý." |
|
|
|
Ondraha napsal v č. 2764: Takže ty bys ses bránil do posledního vojáka? Vezmi si jak dopadlo Německo, nechtěli kapitulovat a spojenci a rusové jim hodně měst doslova srovnali se zemí, chtěl bys, aby takhle dopadla Praha, Brno,........ ???????? "odevzdat svou zemi takovýmu zvěrstvu jako nacistům!" |
|
|
|
Srovnávat můžeš vždycky, a B 534 většinu ve srovnání překoná , snad mimo Bf 109 C/ D a He 112, s tím byla tak nastejno. Musím tě upozornit, že na světě existovaly v roce 38 i jiné moderní letouny,a svýhledem pro rok 39 se dá říct, že jich nebylo rozhodně malo. |
|
|
|
LW v r. 1938, která už za pouhých 12 měsíců byla totálně jiná
Jo tam to jinak frčelo, a jelikož se bavíme o září 38 s výhledem na rok 39 tak je to dobrá připomínka. |
|
|
|
No já jen pořád čekám, až se vytasíš s tím, v čem všem že bylo naše letectvo, ve srovnání s Luftwaffe (srovnání „s Luftwaffe roku 1938“) slabé… Viz. typová skladba u LW v r. 1938, která už za pouhých 12 měsíců byla totálně jiná… Jak upozorňuje i Tom v 2751. Ni vidíš a já pořád čekám, že mě někdo bude přesvědčovat, v čem bylo naše letectvo silné, že aspon jedinou vlastnost , nebo typ, koncepce, vývoj-myslím reálný, třeba taky export-taky to o něčem napovídá,, né nějaké malůvky atd, najde se konečně někdo, který mě o tom přesvědčí? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Září 1938 - měli jsme se bránit?