Operace Overlord

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
501-520 z 719
<< 23 24 25 26 27 28 29 >>
Po
Kozel 9.1.2006 16:16 - č. 295
Kozel
Harry napsal v č. 292:
"Já z tebe blbce nedělál. Je možný, že by Normandie skončila líp, kdyby vědeli kde skočí a mohli se líp přiravit ale i tak skončila nad očekávání velících důstojníků! A útok na děla který ohrožovali Utah byl vynikajcí i tak! Abys zaútočil s 11 muži proti rotě musíš mít velkou odvahu a přijít jen o 2 muže byl velice dobrý výsledek! Seržant Winters to udělal skvěle i bez "patřičného" výcviku."

Ty seš totálně zblázněnej z filmu.Rota E se skládala přibližně ze 160 výsadkářů,jenže 101. výsadková se skládala přibližně z 8500 výsadkářů.Musíš brát divizi jako celek,ne 101 výsadkovou za rotu E!!!Je pravda že vysadkáři si vedli nad očekávání(zvláště Malloryho).Taky se zajímám poměrně už dlouho o Overlord.Jenže neznamená to,že si o tom přečteš 2-3 knížky,najdeš něco na internetu a to je vše.Možná tě tím urazím,ale u tebe mi to tak příjde.
ja_62 9.1.2006 13:41 - č. 294
ja_62 Operace Stösser - seskok německých výsadkářů pod velením maj. von der Heydteho v rámci bitvy v Ardenách, který skončil naprostým fiaskem v důsledku obrovského rozptylu při dopadu, polovina letadle snad vůbec nenašla cíl, atd. (Já o tom také zas nic moc víc nevím, resp. ne víc než zcela obecně, ale zkus si zadat v Hledání "von der Heydte", nebo bude stačit i "Heydte" a rozhodně něco najdeš v tématu Ardeny - poslední pokus".)
Harry 9.1.2006 13:29 - č. 293
Harry
Ondraha napsal v č. 286:
"Hodně ale záležolo na jejich výcviku. Se podívej na příklad když Němci v r.1944 skákali do týlu američanům"
Zajmám se hodně o operaci Overlord a rok 1944, 1945 ale o tohle sem neslyšel o co jde? Oni nemci skákali v roce 1944? Já myslel, že Hitler je po Krétě přidělil jako speciální jednotky k pěsákům! sice jim zůstali uniformy a zbraně ale bojovali s pěsákama!
Harry 9.1.2006 13:09 - č. 292
Harry
Kozel napsal v č. 291:
"Tak to je ale každýmu jasný že pokud se zabiješ,tak těžko splníš úkol.Zase tak blbej nejsem"
Já z tebe blbce nedělál. Je možný, že by Normandie skončila líp, kdyby vědeli kde skočí a mohli se líp přiravit ale i tak skončila nad očekávání velících důstojníků! A útok na děla který ohrožovali Utah byl vynikajcí i tak! Abys zaútočil s 11 muži proti rotě musíš mít velkou odvahu a přijít jen o 2 muže byl velice dobrý výsledek! Seržant Winters to udělal skvěle i bez "patřičného" výcviku.
Kozel 9.1.2006 08:03 - č. 291
Kozel Tak to je ale každýmu jasný že pokud se zabiješ,tak těžko splníš úkol.Zase tak blbej nejsem
Harry 9.1.2006 06:57 - č. 290
Harry
Kozel napsal v č. 289:
"Řešíš vyšku.Jenomže když se koukneš na předešlé příspěvky,tak zjistíš,že já debatuju na téma.Strategická připrava.Ze začátku měla výsadek provést 82.výsadková.Své úkoly se dozvěděla v únoru.Později při dostatku letadel bylo možno vysadit ještě jednu divizi 101.Měla méně času na strategickou přípravu.6 britská výsadková s genmjr.Galem organizovali nasazení mužů do malých skupin se specifickými cíli na rozdíl od Američanů."
To já vim!! Já akorát řikám, že pokud se zabiješ tak ti je strategická příprava, která probíhá jak dlouho chceš pěkně na prd!!
Kozel 8.1.2006 15:07 - č. 289
Kozel
Harry napsal v č. 285:
"V tohle slovasmyslu jde o strategické body, ale pokud se rozmázneš o zem tak jich moc neobsadíš!!"
Řešíš vyšku.Jenomže když se koukneš na předešlé příspěvky,tak zjistíš,že já debatuju na téma.Strategická připrava.Ze začátku měla výsadek provést 82.výsadková.Své úkoly se dozvěděla v únoru.Později při dostatku letadel bylo možno vysadit ještě jednu divizi 101.Měla méně času na strategickou přípravu.6 britská výsadková s genmjr.Galem organizovali nasazení mužů do malých skupin se specifickými cíli na rozdíl od Američanů.
Kozel 8.1.2006 14:49 - č. 287
Kozel
FRANKIE-15 napsal v č. 284:
"Zde nebo poblíž se připravovali na vylodění...Měli udělané pláže na kterých přistávali s vyloďovacími čluny.."
Jestli si myslíš že britští výsadkáři se vyloďovali z pláží tak,prosim.Jinak pro nácvik vylodění byla vhodná pláž Devonu.
Ondraha 8.1.2006 09:57 - č. 286
Ondraha Hodně ale záležolo na jejich výcviku. Se podívej na příklad když Němci v r.1944 skákali do týlu američanům. Někteří z výsadkářů byli na stovky kilometrů vzdáleí. A z 1,5 tisíce se jich sešlo dohromady 300 a s tímto počtem svůj úkol splnit nemohli, tak se snažili dostat na svou linii. No a po cestě jich mnoho zatkla vojenská policie včetně von der Heydteho.
Harry 8.1.2006 08:23 - č. 285
Harry
Kozel napsal v č. 276:
"Začínám přemýšlet o tom,zda Algernon nemá pravdu.101 výsadková divize nebyl jen rota E.A vůbec nejde o výšku,ale o obsazení strategických bodů!!!!!"
V tohle slovasmyslu jde o strategické body, ale pokud se rozmázneš o zem tak jich moc neobsadíš!!
FRANKIE-15 7.1.2006 21:51 - č. 284
FRANKIE-15
Kozel napsal v č. 283:
"Třeba britští výsadkáři,kteří měli za úkol obsadit baterii v Mervile,si zhotovili podle fotografií v anglii přírodní oblast+kasematy s děly.Vše ale probíhalo pod přísným utajením."
Zde nebo poblíž se připravovali na vylodění...Měli udělané pláže na kterých přistávali s vyloďovacími čluny..
Kozel 7.1.2006 18:28 - č. 283
Kozel Třeba britští výsadkáři,kteří měli za úkol obsadit baterii v Mervile,si zhotovili podle fotografií v anglii přírodní oblast+kasematy s děly.Vše ale probíhalo pod přísným utajením.
Kozel 7.1.2006 18:23 - č. 282
Kozel Čas hraje velkou roli.Je rozdíl,když máš na přípravu operace 3 měsíce a 1 měsíc(dávám jen příklad)
Kozel 7.1.2006 18:20 - č. 281
Kozel Devátá a desátá panzer division SS.V holandsku podle průzkumu neměla být žádná wafen SS,proto tak velké ztráty.Dosud nemohu pochopit jak jim mohli uniknout tyto dvě tankové divize.
Ondraha 7.1.2006 17:37 - č. 280
Ondraha
karaya1 napsal v č. 278:
"Hohenstaufen a Frundsberg"
Mohl by si mi prosím říct co to je?abych se dozvěděl něco víc? To jsou nějaký německý bojový skupiny?
Ondraha 7.1.2006 17:34 - č. 279
Ondraha
Harry napsal v č. 275:
"Měli podstatně méně času na přípravu této operace.""
Harry napsal v č. 275:
"To co předvedli v operaci MARKET-GARDEN a v Ardenách a samozřejmě v Normandii to jen potvrdilo."
Dávám to dohromady. Tvrdí, že Britové měli víc času, na Overloard. A chci říct, že i když měli víc času na Market garden Britové,tak dopadli hůř než Američané. Tím chci říct, že v tom nehraje ČAS velkou roli.
karaya1 7.1.2006 17:26 - č. 278
karaya1
Ondraha napsal v č. 277:
"Hmm...tak když měli Britové o tolik víc času než amíci, tak proč v Operaci Market Garden skoro všichni Rudí Ďáblové umřeli?"
Nejde tady přece o Market-Garden, ale o Overlord, ne? Viz:
6. výsadková měla dané cíle dlouho dopředu. Proto měla dost času se na Overlord připravit. Na rozdíl od američanů, u kterých ještě nebylo jisto, jestli vůbec provedou v den D výsadek. Měli podstatně méně času na přípravu této operace.
Smůla Rudých ďáblů v Holandsku spočívala v Hohenstaufen a Frundsberg. Myslím, že vzhledem k okolnostem bojovali výborně a kdokoliv jiný na jejich místě by dopadl stejně, ne-li hůř.
Ondraha 7.1.2006 17:21 - č. 277
Ondraha Hmm...tak když měli Britové o tolik víc času než amíci, tak proč v Operaci Market Garden skoro všichni Rudí Ďáblové umřeli?
Kozel 7.1.2006 16:42 - č. 276
Kozel Začínám přemýšlet o tom,zda Algernon nemá pravdu.101 výsadková divize nebyl jen rota E.A vůbec nejde o výšku,ale o obsazení strategických bodů!!!!!
Harry 6.1.2006 19:44 - č. 275
Harry
Kozel napsal v č. 273:
"Nechápeš mě.6.výsadková měla dané cíle dlouho dopředu.Proto měla dost času se na Overlord připravit.Na rozdíl od američanů,u kterých ještě nebylo jisto,jestli vůbec provedou v den D výsadek.Měli podstatně méně času na přípravu této operace."
Já si myslim, že 101. výsadková byla na na operaci připravena velice dobře a i kdyby to trénavali z výšky 200 metrů a míň toho stejně moc nezmůžeš. A kapitán Sobel v Toacca je připravil na cokoli. To co předvedli v operaci MARKET-GARDEN a v Ardenách a samozřejmě v Normandii to jen potvrdilo. "CURRAHEE!!"
501-520 z 719
<< 23 24 25 26 27 28 29 >>
Po