Operace Overlord

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
521-540 z 719
<< 24 25 26 27 28 29 30 >>
Po
Kozel 6.1.2006 19:06 - č. 273
Kozel Nechápeš mě.6.výsadková měla dané cíle dlouho dopředu.Proto měla dost času se na Overlord připravit.Na rozdíl od američanů,u kterých ještě nebylo jisto,jestli vůbec provedou v den D výsadek.Měli podstatně méně času na přípravu této operace.
FRANKIE-15 6.1.2006 19:01 - č. 272
FRANKIE-15 HaHa....Ale k tomu strategický přípravě...Jestli sem to dobře pochopil tak ještě několik dní nebo měsíců před vyloděním????? To by si OSA myslela že vylodění bude v Normandii...a při vylodění by se tam shromáždila spousta jednotek....Podle mě....
Kozel 6.1.2006 18:58 - č. 271
Kozel Na to kolik jim je let,můžeme být rádi,že se o WW2 zajímají.Na frontu chodí z důvodu aby se něco dozvěděli.Proto by jsi je neměl ponižovat(i když je pravda,že ten pravopis by se mohl zlepšit ) a měl by jsi jim poradit,když budou potřebovat.
Kozel 6.1.2006 18:42 - č. 268
Kozel Co říkáte na strategickou přípravu 82. a 101.výsadkové divize?Kdyby se nerozhodlo o tomto výsadku tak pozdě,mohli by se připravit i operace pro zničení některých určitých cílů v oblasti.Viz na druhém křídle-obsazení mostů(operace Pegasus)

-zničení baterie Mervile
FRANKIE-15 6.1.2006 17:03 - č. 266
FRANKIE-15 Ta knížka od Ambroseho byla fakt výborná...netěšil sem se ani tak na počítač jako na to až si zase něco přečtu...je tam spousta věcí ,který ve filmu neuslišíš...A taky sem si ji braval do školi...Fakt doporučuji...
Ondraha 6.1.2006 13:15 - č. 265
Ondraha
89michael napsal v č. 264:
"Odkial ste zohnali taku nasivku?"
www.armyshop.cz/zbozi.asp?strLang=&amp;Searc...
89michael 6.1.2006 12:39 - č. 264
89michael
Ondraha napsal v č. 262:
"Nejseš jedinný kdo ho má našitý na rameni."
Odkial ste zohnali taku nasivku?
Ondraha 6.1.2006 11:09 - č. 262
Ondraha Nejseš jedinný kdo ho má našitý na rameni.

A knížku o 101. divizi od Burgeta vřele doporučuji, nemá totiž chybu.
Harry 6.1.2006 06:46 - č. 261
Harry
Kozel napsal v č. 260:
"Harry napsal v č. 256: " Proto měli ve znaku křičíciho orla ! Koukni se pod můj nick.To je on.Screaming eagle.Jestli se chceš o této divizi dozvědět víc,tak si přečti nějaký knížky od Burgeta.Docela tvrdý čtení,pěkně popisuje své zážitky.Proto ty knížky mají dobrou úroveň,protože si tím prošel.Nebo si přečti slavný Bratrstvo neohroženych myslím že to napsal Ambrosen.Film taky stojí za to."
The Bans of Brothers sem přečet. A ten znak znám taky, protože ho mam našitej na rameni svý blůzy!
Kozel 5.1.2006 22:07 - č. 260
Kozel
Harry napsal v č. 256:
" Proto měli ve znaku křičíciho orla !
Koukni se pod můj nick.To je on.Screaming eagle.Jestli se chceš o této divizi dozvědět víc,tak si přečti nějaký knížky od Burgeta.Docela tvrdý čtení,pěkně popisuje své zážitky.Proto ty knížky mají dobrou úroveň,protože si tím prošel.Nebo si přečti slavný Bratrstvo neohroženych myslím že to napsal Ambrosen.Film taky stojí za to.
Kozel 5.1.2006 21:52 - č. 259
Kozel Jo jasně.Asi myslíšFigurinu RUPERT.Šikovná věc.Ještě ke knize Invaze od Hubáčka.Hodně obsáhlá knížka se spoustou informací.Taky doporučuju.V pohodě se dá koupit přes internet.Stojí kolem 350Kč s poštovným.Kdyžtak nakladatelství PASEKA.
Mocny_Fanda 5.1.2006 19:14 - č. 258
Mocny_Fanda
Kozel napsal v č. 254:
" Hele xfish5 co vlastně chceš?V operaci Overlord se snad jiný makety tanků kromě v již zmiňovaném Doveru nepoužívaly.Jestli si myslíš,že se používaly přímo při vylodění,tak se pleteš."
a požívali se ještě makety paragánů které v čas výsadku shodili letadla jižně od pravých paragánů...tyto makety na zemi vybuchli a měli charakteristický zvuk amerických pušek tak se to celkem blbě poznalo v té tmě
Mocny_Fanda 5.1.2006 19:12 - č. 257
Mocny_Fanda
Harry napsal v č. 256:
"?(Běhaly po poli a křičeli "Kvák kvák" ? Proto měli ve znaku křičíciho orla !)"
ne....to je tak že jedni běží a druzí stojí a kryjou je palbou, pak se to střídá a takovými přískoky se dostanou až na místo určení...(my to praktikujem na airsoftu )
Harry 5.1.2006 18:30 - č. 256
Harry Měl bych otázku ohledně žabích přískoků, který praktykovala 101. vzdušná výsadková divize při ústupu. Zajmalo by mě jak se to praktikovalo?(Běhaly po poli a křičeli "Kvák kvák" ? Proto měli ve znaku křičíciho orla !)
Kozel 4.1.2006 18:02 - č. 254
Kozel
xfish5 napsal v č. 252:
"BTW, jak jsou ty různý zvěře nafukovací, tak ty řekneš "nafukovací maketa krokodýla" a nebo "nafukovací krokodýl"? V tomhle bych problém nehledal"

Hele xfish5 co vlastně chceš?V operaci Overlord se snad jiný makety tanků kromě v již zmiňovaném Doveru nepoužívaly.Jestli si myslíš,že se používaly přímo při vylodění,tak se pleteš.
FRANKIE-15 4.1.2006 16:32 - č. 253
FRANKIE-15 Nazdárek....Nemá tu prosím někdo fotky z vylodění v Normandii??? já nějaký mám ,ale to jsou ty ze člunů...ale sou i z pláží...Nebojte se že mi pošlete nějakou co mám to nevadí....

Můj e-mail: mailto:[email protected]
xfish5 2.1.2006 12:14 - č. 252
karaya1 napsal v č. 251:
"Asi ne každý je tak geniální... "
BTW, jak jsou ty různý zvěře nafukovací, tak ty řekneš "nafukovací maketa krokodýla" a nebo "nafukovací krokodýl"?

V tomhle bych problém nehledal.
karaya1 2.1.2006 10:50 - č. 251
karaya1
xfish5 napsal v č. 250:
"každý ví co tím myslím, nafukovací maketu tanku."
Asi ne každý je tak geniální...

Jestli je myšlena operace Overlord, tak je Ti jistě známo, že jedna z mnoha „boud“, kterou na Němce ušili spojenečtí zpravodajci, byla fiktivní armáda v oblasti Doveru (pod velením G. S. Pattona), jež se užuž chystala překročit Kanál a zaútočit tam, kde to Němci očekávali — u Pas de Calais. Jediné, co z této armády reálně existovalo, byl Patton, vozový park z překližky i nafukovací z gumy a parta týpků, kteří si rádiem vyměňovali fiktivní rozkazy pro neexistující jednotky.
Armoured units attached to FUSAG [First US Army Group] had tanks and vehicles that were made of inflatable rubber. One of these dummy Sherman tanks could be picked up and moved by two men, but looked realistic even at close quarters. The squeaking noises of tank tracks had been previously recorded, and were played back on loudspeakers –which listeners in France picked up and believed to be tanks on the move.
xfish5 2.1.2006 00:14 - č. 250
Jasan, ale každý ví co tím myslím, nafukovací maketu tanku.
xfish5 1.1.2006 23:52 - č. 248
Ne, tohle je nějaká kačena, ale já myslel normální nafukovací.
521-540 z 719
<< 24 25 26 27 28 29 30 >>
Po