Operace Overlord
|
|
---|---|
Algernon napsal v č. 219: Počkej, najdu to.Zítra to tady bude, musím najít totiž tu knížku. "218: Ehm, mohl bys být trochu konkrétnější a citovat z nějaké literatury, jak si piloti „nemohli zvyknout“ na Fw 190, popř. kdo tenhle odmítal na tomhle typu lítat?" |
|
|
|
DG napsal v č. 217: To vým, a tamto o těch letadlech sem si našev v knížkách a na internetu. "Můžeš začít nejprve sám, pak si taky nastuduj něco o situaci Německa a zásobování technikou..." |
|
|
|
Marseill napsal v č. 215:
"Jasně, to ti tak budu věřit(dokaž to)."
Marseill napsal v č. 211: Můžeš začít nejprve sám, pak si taky nastuduj něco o situaci Německa a zásobování technikou... "Třeba většina es německa létala na Bf-109 a na jinačí letadla si prostě nezvykli nebo se jim jejich letoun zdál nejlepší. Když přišel Fw-190 tak ho někteří výtali a jiní ho odmítali (raději dál létali na svých starých strojích, nebo na něm hledali sebemenší chyby)." |
|
|
|
chtělo by to k tomu nějaké podklady | |
|
|
DG napsal v č. 214: Jasně, to ti tak budu věřit(dokaž to). "Někteří například odmítali Panthery a radši si nechali poslat z Německa nové StuGy " |
|
|
|
Však je to koncem války u skopců dokonale vidět. Někteří například odmítali Panthery a radši si nechali poslat z Německa nové StuGy | |
|
|
Marseill napsal v č. 211: No ano, armáda bývá většinou jedna velká demokratická parta a obzvláště zásobovací oddíly rády podporují individuální výzbroj "Když přišel Fw-190 tak ho někteří výtali a jiní ho odmítali " |
|
|
|
Tom: Třeba většina es německa létala na Bf-109 a na jinačí letadla si prostě nezvykli nebo se jim jejich letoun zdál nejlepší. Když přišel Fw-190 tak ho někteří výtali a jiní ho odmítali (raději dál létali na svých starých strojích, nebo na něm hledali sebemenší chyby). | |
|
|
Tom napsal v č. 208: No, všichni to neodmítali, ale dost jich lítalo stále na svých Bf-109, protože se jim více vyhovovali. S těmi Thunderbolty je to podobné. "Můžeš uvést nějaký příklad, kdy nějaká stíhací jednotka odmítala jako "jeden muž" přezbrojení z Bf 109?" |
|
|
|
Marseill napsal v č. 205: Můžeš uvést nějaký příklad, kdy nějaká stíhací jednotka odmítala jako "jeden muž" přezbrojení z Bf 109? "To jistě i němci své Bf 109, že?" |
|
|
|
Algernon napsal v č. 206: "Hlavně Bf 109G-6, v polovině roku 1944…" |
|
|
|
Tom napsal v č. 204: To jistě i němci své Bf 109, že? "Své Thunderbolty by nedali za nic na světě " |
|
|
|
Algernon napsal v č. 203: Své Thunderbolty by nedali za nic na světě "pravda, mimo 56 FG" |
|
|
|
Algernon: (201) "Nálet na Berlím, operační let číslo 250 6. března 1944." J. Ethell, A. Price. Jsem byl zase v knihovně a protože tam zrovna neměli tu knihu, co jsem chtěl, tak jsem vzal něco náhradou a tahle mi uvízla v ruce. Protože Mustangy byly tolik "Zér gut"? |
|
|
|
Tom: Já si to myslel. Sice jsem jen na začátku knihy, ale jeden pilot už tam hodnotil P-38, P-47 a P-51 (létal na všech) a P-51 je absolutní špička, jak jinak. | |
|
|
Dzin napsala v č. 198: Ano, a podle těchto zkušeností taky později probíhalo vyzbrojování jednotlivých FG. "jak si 8. AF půjčila FG na doprovod bombardérů od 9. AF." |
|
|
|
Tom: Bohužel nemám to podchycené nějak více, ale je možné, že od počátku byly Mustangy přidělovány rovnoměrně mezi všechny AF. V březnu mám u 9. AF identifikovanou jednu stihací skupinu vyzbrojenou P-51B (354. FG), zatímco u 8. AF působily v té době 3 stíhací skupiny (4., 355. a 357. FG) z 12. Bohužel, jak jsem psal, nemám o tom nějaké bližší informace, takže třeba máš pravdu. Já to jen píši, že jsem si zrovna půčil knihu a tam psali, jak si 8. AF půjčila FG na doprovod bombardérů od 9. AF. |
|
|
|
To bych ani tak netvrdil, že je to jasné. P-51 totiž přednostně přicházely k jednotkám 8. a 15. AF s určením k doprovodům bombardérů. Nejsem si zcela jist, ale myslím že 9. AF určená, cvičená a nasazovaná k taktické podpoře pozemních vojsk (a tedy i nasazená proti německému průlomu) ani mnoha Mustangy nedisponovala. Rozhodně běžným stíhacím bombardérem u 9. AF byl P-47 a P-38. | |
|
|
Worchester napsal v č. 195: "Ještě Mustangy" To je snad jasný, ne? |
|
|
|
Chci se ještě vrátit k tomu napalmu.Dočetl jsem se že ho thunderbolty používaly i proti tankům a to v okolí Bastogne.Je to pravda??? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Západní fronta
- > Operace Overlord