Průzkumná letadla
|
|
---|---|
Honza napsal v č. 125: K průzkumným účelům se v bojových podmínkách používal určitě často.
"Storch je spojovací"
Honza napsal v č. 125: Původně to měl být střemhlavý bombardér, ale přišla stuka. Vyrobeno bylo 60 kusů a sloužil do r.1943 na východní frontě a byl taky často používán k průzkumným účelům. "Hs-123 byl bitevní letoun." |
|
|
|
Asi myslíš Hs-126, Hs-123 byl bitevní letoun. Storch je spojovací. | |
|
|
Eagle napsal v č. 123: to skôr Hs 126, 123 sa používala skôr na bitevné účely... "Taky Hs 123 sloužil jako průzkumný ne ?" |
|
|
|
Taky Hs 123 sloužil jako průzkumný ne ? | |
|
|
Není asi nejvodnější, ale určitě stojí za zmínku a to i proto, že díky své perfektní konstrukci létá dodnes. Fiesler Fi 156 Storch. | |
|
|
Lítající oko Fw-189 a Praga E-51 | |
|
|
Co tak tip na najvhodnejší typ frontového priezkumného lietadla? | |
|
|
Tom napsal v č. 118: Žeby z Vojenských letadel 3? "To Dzin: z čeho čerpáš?" |
|
|
|
Tom: (113) USN mělo vzducholodě třídy K, L a M. K - celkem mělo být celkem postaveno 68 kusů (objednáno bylo celkem 135 kusů). Prvních 8 bylo cvičných, měly 10 člrnů posádky, délku 76.8 metrů, průměr 17 metrů a objem 11810 metrů krychlových. Nejvyší rychlost byla 108 km/h a dolet 2200 km. Zbylých 60 mělo 12 členů posádky rozměry 77*17.6*12020 - 120 km/h a 3600 km. L - celkem 22 kusů. 4-6 mužů, 45*12.1*3480 - 96 km/h a 800 km. M - celkem 4 kusy. M1 - 10-16 mužů, 90*20*17700 - 120 km/h a 4200 km. Ostatní 10-16 mužů, 94*20.75*20550 - 120 km/h a 4400 km. To je asi tak vše. Ještě jsem potom našel něco málo o jejich nasazení. |
|
|
|
Tom napsal v č. 62: www.naval-airships.org/nonrigids.html "Jinak by se asi nad vodou víc rozšířily vzducholodě USN plněné héliem. Mimochodem, nevíš o nich něco? Mně to dost zajímá, ale ještě jsem o nich nic moc nečetl. Jen že existovaly " |
|
|
|
SK |(104( Co bys taky chtěl od takovýhle mašiny | |
|
|
guano napsal v č. 112: Žeby nemali kapacity a tie čo mali boli vyťažené na maximum? "Kdyz Nemcum Ju 290 tak vyhovoval, tak proc jich nevyrobili vice ? " |
|
|
|
Kdyz Nemcum Ju 290 tak vyhovoval, tak proc jich nevyrobili vice ? | |
|
|
guano napsal v č. 110: To, že spojencom vyhovoval Liberator neznamená, že Nemcom nemohol vyhovovať Ju 290 a zároveň to neznamená, že Liberator bol vhodnejší na priezkum ako Ju 290... Proste pre spojencov bolo jednoduchšie upraviť B-24 na GR verziu a pre Nemcov jednoduchšie upraviť dopravný ju 90 na priezkumný Ju 290... "Kdyby Spojencum opravdu nevyhovoval Liberator jako namorni pruzkumna masina, nahradily by ho necim jinym. Urcite by nebyl problem predelat napr. Constelation na pruzkumnou masinu (popripade postrcit jeho vyvoj pozadovanym smerem).... " |
|
|
|
Kdyby Spojencum opravdu nevyhovoval Liberator jako namorni pruzkumna masina, nahradily by ho necim jinym. Urcite by nebyl problem predelat napr. Constelation na pruzkumnou masinu (popripade postrcit jeho vyvoj pozadovanym smerem).... Pocty B-24 x Ju 290 bych spise prirovnal k poctum Sherman x Maus ... |
|
|
|
Tom: Add vzducholodě USN: Já něco málo o nich doma mám. Ale bohužel jsem o některé věci přišel, tak toho opravdu není mnoho. Jde o to, co by jsi chtěl vědět a já bych se podíval, jestli k tomu něco mám. | |
|
|
guano napsal v č. 107: Ale to, že Liberatorov bolo hafo, neznamená automaticky, že sa lepšie hodili k priezkumným akciám ako Ju 290A. (Pantherov bolo tiež menej ako Shermanov... )."Plne s tebou souhlasim, tohle tady tvrdim od zacatku... "
guano napsal v č. 107: Jasné, že sú, ale k čomu si vybavovať preukaz za xy korún, keď mi to tu môžeš rovno napísať namiesto tých kecov okolo knihoven a pod. "Ze by u vas nebyly verejne knihovny ? Btw. je to z knihy Ve stinu slavy od M. Pajera, vyslo v nakladatelstvi Svet kridel......" |
|
|
|
...nemám prístup k literatúre...
Ze by u vas nebyly verejne knihovny ? Btw. je to z knihy Ve stinu slavy od M. Pajera, vyslo v nakladatelstvi Svet kridel......
nedá sa porovnávať pár nasadených Ju 290A so stovkami Liberatorov
Plne s tebou souhlasim, tohle tady tvrdim od zacatku... |
|
|
|
guano napsal v č. 105: Tak mi ho osvetli tu...nemám prístup k literatúre... "Najdi si ten pribeh v literature, bude ti to hned jasnejsi.... "
guano napsal v č. 105: Inak nedá sa porovnávať pár nasadených Ju 290A so stovkami Liberatorov - v 1000 prípadoch nájdeš podobný prípad skorej ako v 100, nie? "Pepi Goebels byl byl smutny..... Takovych pribehu o hrdinskych "nadlidech" je spousty...." |
|
|
|
SK:
Navyše nerobili si z toho Liberatora tí piloti Mustangov len prdel? ... Inak už to, že zaútočili na Liberator svedčí niečo o ich kvalite Najdi si ten pribeh v literature, bude ti to hned jasnejsi....
Neviem, myslím, že na Nemeckej strane o podobných akciách až tak nepíše ako na spojeneckej, kde každý jeden viac či menej úspešný "boj" bol zaznamenaný a následne publikovaný snáď vo všetkých novinách...
Pepi Goebels byl byl smutny..... Takovych pribehu o hrdinskych "nadlidech" je spousty.... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII ve vzduchu
- > Průzkumná letadla