Průzkumná letadla
|
|
---|---|
Dál znám už jenom Fw-200. A tím to asi končí. | |
|
|
SK: Ar-196 jsem zvolil proto ze se ze vsech nejvice podoba vlastnosma stihacce. Ja se totiz v namornich letadlech moc nevyznam. Treba BV 222 C-0 vůbec neznám. | |
|
|
Eagle napsal v č. 16: No to už asi radšej BV 138...ten sa mi celkom pozdáva pre svoj veľký dolet...
"Nebo He-115 ? "
Eagle napsal v č. 16: Do 24 nebol klasický priezkumák, bol to skôr dopravný stroj. Ale inak parametre mal celkom fajn. To už potom môžem rovno navrhnúť Do 26...ten mal úžastný dolet. "Do-24 " Inak čo trebárs BV 222 C-0 ? |
|
|
|
Eagle napsal v č. 16: Hmm...Najprv som chcel prebrať tie ďieaľkové priezkumáky, ale OK."Tak jo. Třeba Ar-196. Mělo výbornou ovladatelnost a to i ve vzduchu i na moři. Na začátku své kariéry bylo nebezpečným soupeřem pro nepřátelské námořní hlídkové stroje. I když se tato skutečnost během války změnila Takže kdo je pro Ar-196 ? Nebo He-115 ? A nebo máte chuť na něco většího - třeba Do-24 ?" Ar-196 bol celkom fajn stroj. Podľa mňa však disponoval pomerne krátkym doletom a to ho v roli námorného priezkumného lietadla vážne hendikepovalo. Myslím, že v porovnaní s E13A, E15K, E16A by neobstál najlepšie... |
|
|
|
Tak jo. Třeba Ar-196. Mělo výbornou ovladatelnost a to i ve vzduchu i na moři. Na začátku své kariéry bylo nebezpečným soupeřem pro nepřátelské námořní hlídkové stroje. I když se tato skutečnost během války změnila Takže kdo je pro Ar-196 ? Nebo He-115 ? A nebo máte chuť na něco většího - třeba Do-24 ? |
|
|
|
Dzin napsala v č. 14: Tak sa konečne môžeme baviť o námorných a iných priezkumných strojoch. Čo tak začať tými námornými? "DuGalle+Sk: Já vím, už mi to SK sdělil i online. " Tvoj názor na naj námorný priezkumno-hliadkový stroj? |
|
|
|
DuGalle+Sk: Já vím, už mi to SK sdělil i online. | |
|
|
Dzin napsala v č. 11: Ide o to, že tému som zakladal s názvom "Najlepšie NÁMORNÉ priezkumné a hliadkové lietadlo" a preto som tam vymenoval niekoľko adeptov práve tohto druhu...Jasné, že pre frontový priezkum nebudem nasadzovať PBY Catalinu, ale napr. Fw 189... "DuGalle: (10) Já měl jen na mysli, že třeba SK píše, že se mu nejvíce pozdávají PBY a spol., které bych si ale třeba já na průzkum německých linií nevzal. On určitě měl na mysli, že se mu pozdávají pro námořní průzkum." |
|
|
|
Dzin napsala v č. 11: To je tím, že původně bylo toto téma věnované pouze námořním průzkumným letounům... "Já měl jen na mysli, že třeba SK píše, že se mu nejvíce pozdávají PBY a spol., které bych si ale třeba já na průzkum německých linií nevzal. On určitě měl na mysli, že se mu pozdávají pro námořní průzkum." |
|
|
|
DuGalle: (10) Já měl jen na mysli, že třeba SK píše, že se mu nejvíce pozdávají PBY a spol., které bych si ale třeba já na průzkum německých linií nevzal. On určitě měl na mysli, že se mu pozdávají pro námořní průzkum. | |
|
|
Dzin napsala v č. 9: Název je úmyslně změněný mnou, právě proto aby sem nikdo v brzké době nezakládal dálkový, frontový či jaký ještě průzkum. Stíhači se taky nedělí na noční, námořní apod... "A nechtělo by to ještě trochu konkretizovat? Jiný letou se hodí k protiponorkovému průzkumu a jiný k průzkumu k vyhledání nepřátelských vojsk." |
|
|
|
SK: A nechtělo by to ještě trochu konkretizovat? Jiný letou se hodí k protiponorkovému průzkumu a jiný k průzkumu k vyhledání nepřátelských vojsk. | |
|
|
Jo, jo, to je to letadlo co odstartovalo skoro o hodinu pozdeji a pletlo si krizniky z letadlovkama.... | |
|
|
guano napsal v č. 6: To bola tá potvora, čo objavila americký zväz u Midway... " Aichi E13A1 Jake - letoun No. 4 z krizniku Tone, 4.6.1942....." www.combinedfleet.com/ijna/e13a1.gif |
|
|
|
Aichi E13A1 Jake - letoun No. 4 z krizniku Tone, 4.6.1942..... | |
|
|
Mne osobne sa pozdávajú "obojživelníky" PBY-5A,B Catalina , PBN-1 Nomad. + možnosť pristávať na vode aj súši + výborný dolet a s tým súvisiaca vytrvalosť + spoľahlivosť + dostatočná nosnosť - nižšia maximálna rýchlosť - slabšia obranná výzbroj Samozrejme bolo viac typov s dobrými vlastnosťami, ale mne pripadá ako jedna z najdôležitejších vlastností práve schopnosť pristávať na vode a zároveň na súši... |
|
|
|
Protože PBM Jen jsem přidal adepta, ne? |
|
|
|
Tom napsal v č. 2: Prečo práve PBM? "PBM" |
|
|
|
Diskusia o najlepšom námornom priezkumnom a hliadkovom lietadle. Adepti napr.: PBY-1 Catalina PBN-1 Nomad PB4Y Privateer Hudson Liberator Wellington Sunderland Warwick Halifax Če-2 MTB-2 Fw 200 Ju 290 BV 138 H6K H8K prípadne iní... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII ve vzduchu
- > Průzkumná letadla