Stíhací letouny, letecká válka
|
|
---|---|
Co to je "delší verze"? Že měla nějaký delší ocas? | |
|
|
je pravda ze A-5 bola prva "dlhsia" verzia a este bola lahka a pritom vyzbrojena prakticky rovnako ako A-8 takze preco nie? | |
|
|
Nebylo to poladěno nejlíp u Dory? | |
|
|
Vahal jsem mezi A5 a A8 - u A5 se mi zda lepsi sladeni obratnosti a vyzbroje. | |
|
|
ja to vidim stejne, proc A-5? | |
|
|
guano: Ale stejne proc Fw 190 A-5? Proc ne jina verze? | |
|
|
Takhle to uz vypada lip... | |
|
|
Muj tip: jednomotorove: 1. Spit Mk.IX (srdcovka) 2. Mustang D 3. FW 190 A5 4. Tempest Mk.V 5. P-47 N Vicemotorove: 1. Mosquito Mk.XXX 2. Me 262 A 3. P-38 J 4. Do 335 A 5. Meteor |
|
|
|
Protože nám došla jednomotorová éra, tak jsme začali o těch dvoumotorových. Ergo kladívko: Mosquito sem patří. Ale s těmi adaptacemi Dornierů bych srovnával spíš P-70, Pe-3 nebo Blenheim IF. |
|
|
|
Ja som sa nechcel hadat o nic, ja len tvrdim, ze pokial tu mame porovnavat stihacky tak nech sem netahaju mosquito, inak by sem bolo treba zatiahnut aj lietajucu tuzku a podobne... | |
|
|
Algernon: odvazujem! v pohode ich porovnam, byvala letajici tuzka bola aj v najlepsej verzii horsia O com sa hadame v pripade Do 17Z? |
|
|
|
Holt to bylo lepidlo na něco jinýho. Možná měli zkusit Drago:) | |
|
|
Pokud vezmeš v úvahu postavení německého průmyslu od léta 1944, nemůžeš se divit. Malý zázrak je, že vůbec dokázali vyrábět stávající typy. | |
|
|
K čemu je teoreticky vynikající konstrukce kterou nedokážu vyrobit? Viz ono lepidlo pro Ta 154 nebo neskutečná pracnost He 219. Já sázím na F7F (navíc schopnost operovat z letadlové lodě, což chce mnohem propracovanější konmstrukci a mnohem lepší letové vlastnosti než "pozemní" protějšky) , bohužel si jediná mariňácká eskadra nestihla ani pořádně vystřelit, a Mosquita. Svoje plusy mají i univerzální P-38, Beaufitghery, Ki-45 a tak do roku 1942 i Bf 110. | |
|
|
To Algeron:sorry, ale druhý prototyp Ta 154 se rozpadl ne díky špatné konstrukci, ale kvůli blbýmu lepidlu. To správný nebylo k dispozici, protože továrnu, která ho vyráběla, srovnaly se zemí nálety. Ta 154 nebyla vůbec špatný stroj. | |
|
|
Ta-154 a He-219 su porovnatelne s mosquitom a inak vsetky ostatne su to o triedu horsie stihace To TOM: odvazujem! v pohode ich porovnam, byvala letajici tuzka bola aj v najlepsej verzii horsia nez dreveny zazrak... Bola to proste starsia konstrukcia (este aj beau bol novsi) :)))) |
|
|
|
Tom..když u těch dvoumotorových stíhaček je ještě těžší to kritérium,podle kterého by měla být nejlepší.Z hlediska univerzálnosti a odolnosti by např. mohl být Beuafighter hned za Mosquitem... | |
|
|
To nemetko: ty se odvažuješ srovnávat Dřevěný zázrak s potomkem Létající tužky? ) Vlastně proč ne: která dvoumotorová stíhačka byla podle Vás ta "nej"? Pro mne je Mosquito, F7F, He 219, P-38, Ki-45 a pak už jen silně sestupně. |
|
|
|
Algernon: tak si skus tipnut ake mali straty pokial ich dokazali zachytit Bf109 a Fw190 a original znel:az na to ze Mosquito, no medzi stihacmi asi tazko to znaci, ze stihacka to bola ale nie spickova jednomiestna stihacka ale specializovana verzia... to by sme sem museli zaradit aj Do-17Z a podobne stroje |
|
|
|
Tom: četl jsem tuto verzi také,těžko říct,jak to bylo.Myslím že neletěl sám a jeho dvojka by ho snad varovala.Třeba mu nešlo radio a nebo situaci jednoduše podcenil a nečekal že by se bitevní Il-2 dostal tak rychle za jeho záda.....to jsou jen dohady. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII ve vzduchu
- > Stíhací letouny, letecká válka