Stíhací letouny, letecká válka
|
|
---|---|
čmeláček napsal(a) v č. 2325: "Takový blbý letadlo jako Defiant mohl napadnout jenom angličany.." No,ono se to jako blbost zpočátku nezdálo. Možnost střelby na protivníka z nečekaných a mrtvých úhlů se zdála jako velká výhoda. Prototyp (kde stř. věž byla simulována zátěží) měl vinikající obratnost, která se po zabudování věže téměř ztratila. To samé se stalo s rychlostí. První bojové výsledky byly dobré (Němci si je pletly s Hurricany a když se ocitli na šestce byly okamžitě sestřeleni). Ale poté co Němci odhali li slabiny Defiantů, ta neměly Defianty šanci. |
|
|
|
čmeláček: co je na Go 229 tak pěkného??? Hynek: kouknu se doma, teď nic neřeknu, nejsem encyklopedie . |
|
|
|
V Monografii co vyšla v PKR je pěkná fotka nejúspěšnější posádky Defiantu (pamatuju si jen, že to byli dva poddůstojníci a jeden z nich se snad jmenoval Thorton) a tam střelec sedí z boku na trupu éra s nohama strčenýma do věže? Nepojede někdo do Duxfordu? Tam by měl dodnes jeden Defiant být? | |
|
|
Co mate stale s tym vysuvanim veze? Aky by to malo zmysel? Naco by potom asi boli zasuvatelne casti trupu a kabiny okolo? No a nehovorim o tom, co by to urobilo s aerodynamikou. Uz aj tak pomaly eroplan by bol este pomalsi a ten klopny moment by sa mozno aj tazko dal zvladnut kormidlami. | |
|
|
Nemohl by mě někdo napsat výkony létajícího člunu Kawanishi H8K "Emily" (Algernon, Kreon,..?). Zejména max. rychlost, dostup a dolet. Pokuď by byl někdo kouzelník tak totéž u Ki-44 ovšem verze III. | |
|
|
Kralik: A jak se dostávali ven střelci v bombardérech? Zvedali věže? Buď se musel dostat k nástupnímu otvoru (pokud ho neblokoval K.O. pilot) nebo určitě nebyl problém udělat část věže odhoditelnou (tj odtrhne se svrchní sklo na věži)... |
|
|
|
To Kralik: No to byla taková "muška" Defiantu, a sice že pokud došlo k poškození věže, nemohl jí střelec dostat do té polohy pro její opuštění, tudíž tam zůstal. Měli to holt kluci blbý. | |
|
|
Bart S. napsal(a) v č. 2349: "Jo je to pravda, jinak by střelec nemohl nastoupit nebo vystoupit. Ale nevím jestli se dala věž vysunout i za letu." No,l v případě, že byl Defiant zasažen musel existovat způsob jak se moh střelec dostat ven. A když říkáš, že se tam jinak nemoh dostat dovnitř tak se ven moh dostat taky jenom vysunutý věži. |
|
|
|
Jo dvojitej Mustang,to je známý | |
|
|
Proč ze začátku letectví?Takovej vehikl An-2 taky stojí za to a lítá ještě teď. No třeba takovej Go 229 je taky krásnej ale nějaká ta pozdější britská náhraška Avro Vulcan..fuj. |
|
|
|
Běžte se podivat na Židy a jejich dějiny. Zdeno tam zase řádí. | |
|
|
Třeba takové mnohaplošníky ze začátku letectví také ujdou | |
|
|
Já bych do toho teda nesedl. Jeden motor pro tuhle potvoru mi přijde jako sakra málo aby to překonalo strach z podovnosti a letových vlastností tohoto stroje | |
|
|
DuGalle: v takovém BV 141 přiletět na nějakou Air show To by ti piloti drsňáci od nadzvukáčů koukali | |
|
|
no P-82 byl celkem vydařenej a nad Koreou v nočním boji se dost osvědčil | |
|
|
Nejlepší jsou stejně asymetrické stroje typu BV 141 či jak se to jmenovalo... | |
|
|
K tomu Defiantu: nevím už bohuže, kdo to psal ( vybavuje se mi "Cunningham"-as ten noční stíhač z Malty-a "Kočičí oči"-ovšem bez záruky). Psalo se tam, že v případě krajní nouze bylo možné zvednout kulomety, otočit je po směru letu, zase ja zpustit dolů podél kabiny a střílet tak dopředu. Ovšem za cenu rozstřílení vlastní vrtule. Pro manévrovací boj asi nic moc | |
|
|
Co řikáte na Bf-109 Z, www.lietadla.com. Je to docela síla | |
|
|
děkuji za omluvu DuGalle dyť já to taky nemyslim ve zlim. To víš musim taky najít způsob jak si rejpnout. |
|
|
|
Aby ses nepo. Vůbec to nebylo myšleno jako narážka, jestli jsi to tak pochopil, tak moje omluva |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII ve vzduchu
- > Stíhací letouny, letecká válka