Stíhací letouny, letecká válka
|
|
---|---|
Algy mě ale tvoje rejpavost nevadí. Mě nevadí rejpavost nikoho z cás, protože od vás se toho člověk víc naučí. Mě jenom trochu vadil způsob vyjádření DuGalla. | |
|
|
No to zcela nepochybně | |
|
|
Dobrá vzdávám se. Nepochybně máš o Defiantu lepší vědomosti než já. | |
|
|
1) Věž se nemusí vysunovat jen kvůli střelbě nad vrtulí. střelba nad vrttulí je blbost, jak kvůli průměru a taky po kom by tam střílel. 2) Věž můžu vysunout kvůli lepšímu výhledu nebo lepší pozici pro střelbu třeba i za letu. Jiný význam neznám. |
|
|
|
Algernon napsal(a) v č. 2344: "Že by bylo možné celou tu věž vysunout cca o metr výš" Jo je to pravda, jinak by střelec nemohl nastoupit nebo vystoupit. Ale nevím jestli se dala věž vysunout i za letu. |
|
|
|
á pan DuGalle má jednou zase rejpavou, nemúůžeš to prosím vyjádřit tak nějak solidně jako třeba Algy? | |
|
|
Tom ptal jsem člověka, kterej tomu celkem rozumí. Z mi hlavy téo neni, ale schválně zajdu ke kámošoj a nakouknu do literatury. | |
|
|
Třeba je myšleno pří střemhlavém letu, takový britský Schrage Musik | |
|
|
giro.c napsal(a) v č. 2343: "Kralik ptal jsem se a Defiant mohl normálně střílet dopředu. Kulomety byly prý víš než vrtule" Podívej se na výkres nebo na fotku. |
|
|
|
Kralik ptal jsem se a Defiant mohl normálně střílet dopředu. Kulomety byly prý víš než vrtule. | |
|
|
Ta kabina nevypadala moc dobře | |
|
|
Aj ja jaj, červenám se jako Grebeníček. Je vidět, že už jsem toho hodně zapomněl. Beru zpět, kadibudka byla Siebel Si 201, Bf 163 opravdu vypadal podobně jako Storch Jinak kadibouda je k vidění zde: www.lietadla.com/lietadla/nemecke/si-201.htm |
|
|
|
Defiant dopředu střílet nemohl. Tečka. Když se tím směrem natočila věž, lezl do ní střelec. Neměl totiž synchronizaci. Proto po jeho odhalení ztráty tak katastrofálně narostly a byl převelen k nočnímu stíhání. Ještě horší byl Blackburn Roc (Skua se stejnou věží). Nakonec jej pro jistotu používali jen k výcviku. Bf-163 byl konkurent Fi-156 Storchu a byl mu dost podobnej, Takže žádná kadibudka s tlačnou vrtulí. To přihlásil do soutěže někdo jinej, ale teď si nevzpomenu kdo. |
|
|
|
Vyřešila by to fotka pilotního prostoru Defiantu. Buď na knyplu červené tlačítko s nápisem "Fire" je a nebo není... | |
|
|
Hynek: Ale k čemu? Defiant podle mě měl pouze blokátor pro střelbu směrem k výškovce, směrovce atd. | |
|
|
Ono by to muselo mít nějakou sinchronizaci, ty kulomety. | |
|
|
DuGalle napsal(a) v č. 2333: "Máte-li někdo zájem, tak můžu napsat detailnější info..." No, o Bf 163 toho moc nevim, takže se mužeš klidně rozepsat. |
|
|
|
Algernoon (2326): No, podle Mě to nebylo za letu možný, protože na zakázce bylo řečeno, že se má jednat o stíhačku schopnou zasáhnout nepřítele z nečekaných a mrtvých úhlů. Čelem k nepříteli nečekaný úhel podle mě není. To jak tady někdo psal, že za letu když byla věž natočena dopředu (o čemž mám určité pochyby) ovládal ji pilot to je podle mě hloupost. | |
|
|
UL to určitě nebyl, ale rozhodně tak vypadal. Byl to takový divný průzkumný stroj s poněkud velkou, prosklenou a strašlivě hranatou boudou. Celé to bylo dost malé s maximálkou někde na úrovni přistávací rychlosti ostatních strojů. Jestli to snad dělali jako konkurenci při stavbě Storchu... Máte-li někdo zájem, tak můžu napsat detailnější info... |
|
|
|
Tfuj...Bf 163.......to vypadá blbě. Abych pravdz řekl, nic o nějakém ultralightu nevím |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII ve vzduchu
- > Stíhací letouny, letecká válka