Stíhací letouny, letecká válka
|
|
---|---|
Aky je v tom rozdiel? Z hladiska prevadzkovej spolahlivosti je predsa jedno, ci bol motor povodne urceny pre bombarder, alebo stihacku. Alebo sa mylim? | |
|
|
No, piloti se k Ta-152 stavěli zpočátku dost nedůvěřivě. Není divu, když měla motor z bombardéru... | |
|
|
Do Ta-152 "konečně" konstruktér Kurt Tank dostal část svého jména:) rychlost přes 700km,výzbroj 2x13mm a 2x20mm. Skvělá stíhačka, ale pro dobrý stíhače,kterých při obraně Říše moc nebylo. Do 335 bylo pozoruhodné letadlo, jen s jednou vrtulí letělo 540km, s obouma,přes 700km/h Němci byly pokrokoví,to se musí nechat,ale to to jediný za co by se možná daly pochválit,i když to je asi dost silný slovo! | |
|
|
Ta 152 je vůbec celkem zajímavej stroj, hlavně Ta 152C není dost dobře zdokumentovanej, nebo možná ano, ale já o něm moc věcí nevím. Podle mě mělo jít o jakousi konečnou verzi klasické Fw 190. Je to parádní mašinka. | |
|
|
...a já Ta-152 | |
|
|
jos.masek - dokonce bych dal ruku do ohně za to, že Do 335 je mnohem; mnohem rychlejší než Mosquito. Ale je otázka, jestli ho můžeme považovat za nejlepší letadlo WWII, když bylo vyrobeno jen tak malé množství strojů. Každopádně je to ale hodně zajímavý výtvor. ...i když osobně dávám přednost Dorince |
|
|
|
tak já taky přidám co DO 335? to bylo éro, jen na tlačnou vrtuli mělo stejnou rychlost jako mosqito?je to po dřevěným zázraku muj oblíbenec, krásou byla a asi i zůstne nejelegantnějsí letadlo všech dob Spit, a to ve všech verzích, i když Mk.I byla Mk.I. | |
|
|
Milý Kreone............ Nehrotím situaci a hlasuji jednoznačně pro FOKOUŠE!!! |
|
|
|
prosím vás....pište tu věcně, ty phantomy a camely si strčte za klobouk. já nic nekopíruju...Muravskiho jsem v životě nečetl. |
|
|
|
Camel | |
|
|
Dzin: Holt ženský tomu prd rozumí, když si pletou Fw-190 s Lavočkou | |
|
|
Možná to odemně nebudete čekat, ale... La-7 |
|
|
|
To Bart S:v tom případě MiG-21, nebo MDD F-4. Ale to sem nepatří. | |
|
|
jasně, z počátku ano, ale většina strojů ne | |
|
|
Už v několika pramenech jsem našel, že F-8 přídavné pancéřování měl.
Emrich napsal(a) v č. 2749: Tak to se ti Emrichu nezdá... "Píše se tam: ...pod motorem a kabinou bylo instalováno pancéřování... nic víc, nic míň, ale proč to sem nenapsat, navíc se mi zdá, že tento web doslovně kopíruje Muravskiho knihu :-/." |
|
|
|
Gloster Gladiator, alebo Arado Ar-65 | |
|
|
Messerschmidt 262 | |
|
|
Spitfire Mk.XIV. | |
|
|
Fw 190D-9 ;) | |
|
|
Pořád tady rozpitváváte letadlo do nejmenších detailů. Což takhle nejlepší stíhací letadlo všech dob??? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII ve vzduchu
- > Stíhací letouny, letecká válka