Stíhací letouny, letecká válka
|
|
---|---|
Kreon napsal v č. 4219: Když jsem to psal, tak v tu dobu ano. Teď už to prošlo kontrolou a mělo by být všechno v pořádku a korektní. Všem velmi děkuji za pomoc. "To jako myslíš že chceš vědět která verze (podverze) A-8 se v tom březnu mohla potkat s těmi thunderbolty? Nebo jak?" |
|
|
|
Gryzlov napsal v č. 4199: To jako myslíš že chceš vědět která verze (podverze) A-8 se v tom březnu mohla potkat s těmi thunderbolty? Nebo jak? "Takže nezbývá nic jiného, než se ještě podívat na výrobu a dodávku Fw190A-8 " |
|
|
|
Tom napsal v č. 4216: "To je tím, že máš pořád v hlavě jenom tu létající hromádku překližky" Jo, to bude tím Jo, vypuklé kabiny tam P-51B mají. Ale nevím, k čemu jim to klukům ušatým stejně bude, protože se v kokpitu nelze nahybat. Jen otáčet. Což je problém i na našich P-47. Moc rámů = malý výhled, což ve skutečnosti tak nebylo (údajně). |
|
|
|
Tom: no lépe bych to nevystihl Přesněji se tak původně nazýval bublinový překryt (inspirovaný Spitfirem) na Mustangu B/C. Později se tak začaly označovat kapkovité překryty obecně, ale není to pravidlem. |
|
|
|
Gryzlov: Jednalo se o zlepšení výhledu z letadla pomocí vypouklého dílu.- Malcolmova kabina. Podívej se na výkres, konkrétně na P-51B airwar.valka.cz/muzeum_1/usa/p51/default.htm |
|
|
|
Algernon napsal v č. 4211: "Gryzlov: Co se rozdělit — pár maníků dole, a zbytek tak ve 22-25 tisíc ft? Mimochodem, mají ty Mustangy „Malcolm Hood“ — jak je ostatně mělo mnoho Mustangů B a C i u USAAF v Evropě (je to doloženo i fotografiemi), nejen u RAF?" No, rozdělit se můžeme, o to nejde, ale kolem 5 - 6000m jsme s těma P-47 na odstřel. Ideální výška je kolem 7000m+. "Malcolm Hood" - , uff ... Algernone, víš že já nejsem v tomhle "kovanej". Jednak nevím co to je a jednak mě to uráží Tak, a teď se provalilo, že Gryzlov něco neví ... to bude ale ostuda ... |
|
|
|
Algernon napsal v č. 4211: B a C byli prakticky identické - vyráběly se ve stejné době. Šlo jen o drobnosti dané jinými výrobci. "P-51 byla „směska“ B/C" |
|
|
|
SK napsal v č. 4209: "U B-17 možno, ale u B-25 asi ťažko..." Přesně tak. Záznam by snad měl být pak k dispozici na webu AH nebo-li Asfaltových holubů a možná i dalších, zúčastněných skupin. Asi to budu nahrávat i já. |
|
|
|
Dzin napsala v č. 4208: U B-17 možno, ale u B-25 asi ťažko... "A já myslel, že tradiční operační výška "boxu" byla v rozmezí od 8000 metrů do 9000 metrů. " |
|
|
|
Gryzlov: A já myslel, že tradiční operační výška "boxu" byla v rozmezí od 8000 metrů do 9000 metrů. | |
|
|
Gryzlove, máš místo někde na webu, kde bys ten záznam mohl umístit? Docela rád bych ho pak viděl... | |
|
|
S tou výškou to máme tak, že nad 6000m jsme , ale pod to bude bída a utrpení. Hlavně naši "bombři" se nevyškrábou výše než 5700m, což nám dělá vrásky na čele Ideální by bylo, kdyby letěly B-25 tak v 9 - 10 000m, to už by se nám líbilo, ale bohužel Ale bude z toho záznam ve formátu AVI. |
|
|
|
Zpětná zrcátka se montovala u některých jednotek i dvě Výkonovou převahu nad FW 190 snad naženete operací ve velké výšce, ne? Já myslím, že už teď žádná FW 190 nemá na P-47D od nějakých 5000 m nahoru. Tak jako ve skutečnosti. |
|
|
|
Díky Tome, dopování motoru vodou tam máme, to jo, jenom nám vadí nedostatečný výhled z kabiny (zpětné zrcátko nestačí) a ten hrozný rám přesně uprostřed, mezi očima Ale jinak je topohoda. Ve skupině se s tím lítá dobře Ale až na nás začnou padat ty "foky", tak to už asi taková pohodička nebude | |
|
|
Gryzlov napsal v č. 4197: "Zda už v té době, tedy k onomu dni 8.3. 1944 bylo dostatečné množství v Evropě a operačně létaly, nebo ne." D-10 už uměla dopovat motor vodou a nějakým alkoholem, takže to není zase tak špatné. A u D-25,27,40 se sníženým trupem se objevily potíže s podélnou stabilitou a taky kmitání ocasních ploch. Takže D-10 až D-22 byly zřejmě na pilotáž nejvhodnější Thunderbolty. Jinak můžu jen potrdit "Bleska"Dzina |
|
|
|
Ebydos: zřejmě máš na mysli verzi D-9, jednu z nejlepších stíhaček konce války. Fw 190G-9 byly plánovaná verze stíhacího bombardéru, nikdy nepostavená. | |
|
|
A co říkáte na Fw190G-9??? | |
|
|
Gryzlov: Tak to mám radost. | |
|
|
Děkuji Ti Dzine. Velmi si mi pomohl. Jinak jsem se dozvěděl, že P-47D-27 šla do výroby až v dubnu a první mašiny se dostaly k letkám až v květnu ... Z toho pro mě plyne, že lepší stroje než P-47D-10 nebo 22 nedostaneme. Takže nezbývá nic jiného, než se ještě podívat na výrobu a dodávku Fw190A-8 |
|
|
|
Ohledně 8. letecké armády k březnu 44 byly 3 stihací skupiny (4., 355. a 357.) vyzbrojeny P-51B, 7 P-47(56., 78., 352., 353., 356., 359. a 361.) a 4 P-38 (20., 55., 364. a 479.). První P-51D se u 8. armády objevily v červnu 44 a až na 5 stihacích skupiny nahradily postupně veškerý letecký park. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII ve vzduchu
- > Stíhací letouny, letecká válka