Stíhací letouny, letecká válka
|
|
---|---|
SK napsal v č. 4487: "Nebol nejako upravený?" Vysoce vyleštěný, s demontovanou výzbrojí a některým dalším vybavením a s vyladěným motorem. Alespoň podle fotky. Mustangy B/C byly mírně rychlejší než pozdější D. |
|
|
|
Dobře.Byl to P 51D. Ještě se vrátím k Ta152H. Četl jsem, že Tank, když zkoušel Ta152, tak ho napadl Mustang a v pohodě mu uletěl(přidal jenom plyn). |
|
|
|
karaya1 napsal v č. 4486: Nebol nejako upravený? Resp. kde, kedy a za akých podmienok bol ten výkon dosiahnutí... "V-1650-9" |
|
|
|
SK: s RR V-1650-9... btw:
Algy (LuftArt, 754): ... 10. prosince 1947, kdy Jacqueline Cochraneová dosáhla na P-51C-10 průměrné rychlosti 755,6689 km/h na uzavřené trati 100 km ... Marseill: Mustang se samozřejmě rovná P-51, mě ale zajímala bližší verze („písmenko“), nejlépe ještě i subverze („čísílko za písmenkem“) :o))) A mimochodem, Ta 152H též není jednoznačně určený stroj... :o) A úplně poslední dotaz: co za knížku to bylo? |
|
|
|
Byl P 51 Mustang a Ta 152H Informace jsem našel v nějaké odborné knížce. |
|
|
|
karaya1 napsal v č. 4482: A s akým motorom? "Btw, pokud bychom to vzali do důsledků, tak P-51D byl schopen dosáhnout (ve vodorovném letu) rychlosti 832,120 km/h " |
|
|
|
Marseill (4481): To je velmi zjednodušující, nehledě na to, kde jsi vzal výkony obou souputníků. Můžeš uvést zdroj?Našel jsem, že Ta152 měl rychlost 775km/h a Mustang měl rychlost 703km/h.Ta152měl také větší dostup (14800m) než Mustang(12800).Tudíž byl lepší Ta152 než Mustang. Ohled je třeba také brát na výšku, ve které byl daný výkon dosažen, což ovšem u Tebe chybí. Pominout nelze ani absenci upřesnění typu, „Mustang“ skýtá velmi široký pojem, stejně jako „Ta 152“... Btw, pokud bychom to vzali do důsledků, tak P-51D byl schopen dosáhnout (ve vodorovném letu) rychlosti 832,120 km/h |
|
|
|
Našel jsem, že Ta152 měl rychlost 775km/h a Mustang měl rychlost 703km/h.Ta152měl také větší dostup (14800m) než Mustang(12800).Tudíž byl lepší Ta152 než Mustang. | |
|
|
Přeci každý s těch motorů měl jiné vlastnosti a než na letounu záviselo to spíše na motoru Já osobně bych stejně dal přednost Fw 190F. |
|
|
|
Čím dál lépe Proč rozlišovat mezi hvězdicovým a řadovým motorem? | |
|
|
Letadla by jsme měli rozdělit podle motorů.Byli přeci s hvězdicovým, tyskovím a řadovým motorem.Nejlepší letadlo s řadovým motorem byl Mustang,s tryskovým zase Me-262 a s hvězdicovým Focke Wulf. | |
|
|
O FW190 tu jiz probehlo tolik diskuzí, ze je to rozhodne nejdiskutovatelnejsí letoun WW2 . | |
|
|
Zivot uz davno ukazal, ze co je na vsetko, je v podstate na nic. | |
|
|
A proto také bylo výce verzí Focke Wulfů.Nejlepší bombardovací letoun byl FW 190F A zase nejlepší stíhač byl Ta152H. | |
|
|
No, jak se to vezme. Když máš stíhačku a později ji upravíš na bombardér, tak to nebude plnohodnotný bombardér. RLM často kladlo požadavky na co největší univerzálnost, ale výsledkem bylo to, že výsledné letadlo "neumělo" žádnou z vybraných schopností stoprocentně. | |
|
|
To nebyla jeho slabina,že se používal jako bombardér i jako stíhačka.Náhodou měl všestrané využití a to se přeci hodilo ne?? | |
|
|
Tom napsal v č. 4449: Pri porovnavani vrtule a prevodovky si este musis uvedomit, ze na aute mas "tuhy" prenos vykonu z motora na cestu, ale vrtula ma prenos so "sklzom", nieco ako hydrodynamicka spojka. Teda ked prudko zvysis vykon a otacky, vrtula na chvilu "preklzuje" a akceleracia lietadla mierne zaostava. "Potřebuju pár dní, abych to schroupal. Sorry. Pořád mi v tom něco nehraje " |
|
|
|
Marseill napsal v č. 4454: No a to právě byla jeho největší slabina "Byl používán jako stíhač a také jako bombardovací letadlo." |
|
|
|
Ach bóže...a pan Humor je přítomen? | |
|
|
GeorgRolf napsal v č. 4456: ...z britských stíhačiek - s tým súhlasím. "stejně každý ví, že nejlepší byl Tempest" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII ve vzduchu
- > Stíhací letouny, letecká válka