Stíhací letouny, letecká válka
|
|
---|---|
red_baret napsal v č. 4583: No to jo. Kdyby měli takové kanóny všechna německá letadla tak by byli mnohem účinější. "ale ty 4X30 mm.. to je narez" |
|
|
|
Marseill napsal v č. 4582: ale ty 4X30 mm.. to je narez "No jasně . Me 262 je dobré letadlo, ale že byli takové podmínky na výrobu tak byl často poruchový." |
|
|
|
red_baret napsal v č. 4581: No jasně . Me 262 je dobré letadlo, ale že byli takové podmínky na výrobu tak byl často poruchový. "takze sme se nekdy shodli" |
|
|
|
Marseill napsal v č. 4580: "Me 262 " takze sme se nekdy shodli |
|
|
|
red_baret napsal v č. 4579: Já zase dávám přednost Bf-109G-6 , Me 262 a Fw-190F-8 "ale stejne davam prednost p47 t-bolt n5 a spit XIV., me262" |
|
|
|
SK napsal v č. 4569: ale stejne davam prednost p47 t-bolt n5 a spit XIV., me262 "No v dobe kedy sa I-16 vyrábala, tak máloktoré lietadlo malo silnejšiu výzbroj...a počas celej ww2 bola tá výzbroj celkom slušná... " |
|
|
|
karaya1 napsal v č. 4570: no 2 dvacitky a nkolik 12,7...... "Jaká teda je podle Tebe ideální výzbroj stíhačky..?" |
|
|
|
karaya1 napsal v č. 4570: Ono také záleží na tom jaká výzbroj se tam. Výte jaké problémi měl ze začátku Spit, ale podařilo se to odstranit. "Jaká teda je podle Tebe ideální výzbroj stíhačky..?" |
|
|
|
Dzin napsal v č. 4572: Klidně by stačili i 20 mm kanony a dva těšší kulomety. "Podle mě za WW2 stačili 2 kanony (20 mm) případně jeden větší ráže (nad 20 mm) doplněný kulomety." |
|
|
|
Algy : to jsem si vsiml, ze to tam je napsaný, ale jistotu bych dal práve jenom tomu kusu co ho zkouseli v tom leteckým ústavu. Prece mi nerikej kdyz meli moznost sestavit z tech stroju v Chebu v podstate cokoliv, ze nepostavili A-7 nebo dokonce A-6, ale jenom dve A-5? Jinka podle tech obrazku..i kdyz znám jisté rozdíly mezi A-5 a A-7, tak z nich zaboha nemuzu zjistit co to je skutecne za verze |
|
|
|
Podle mě za WW2 stačili 2 kanony (20 mm) případně jeden větší ráže (nad 20 mm) doplněný kulomety. | |
|
|
I-16 se dvěma ŠVAKy dokonce překonávala v hmotnosti vteřinové dávky Bf 110 s kanóny MG/FF. Ideální výzbroj? Dva, maximálně čtyři 20mm kanóny s účinností na úrovni ŠVAKu, Hispana od typu 404 výše nebo MG 151/20 s dostatečnou zásobou munice. Ty čtyři už je docela luxus i pro průměrně zdatného střelce. Podle mne... |
|
|
|
red_baret (4568): Jaká teda je podle Tebe ideální výzbroj stíhačky..? ale jen 2.... zatimco typhoon nebo tempest meli 4 |
|
|
|
red_baret napsal v č. 4568: No v dobe kedy sa I-16 vyrábala, tak máloktoré lietadlo malo silnejšiu výzbroj...a počas celej ww2 bola tá výzbroj celkom slušná... "ale jen 2.... zatimco typhoon nebo tempest meli 4" |
|
|
|
SK napsal v č. 4567: ale jen 2.... zatimco typhoon nebo tempest meli 4 "Veľká časť I-16 mala 20mm kanóny... " |
|
|
|
red_baret napsal v č. 4566: Veľká časť I-16 mala 20mm kanóny... "výzbroj(ulomety 7,62 mm). ideální výzbroj je takový kulomet 12,7mm nebo 20mm kanon,..." |
|
|
|
GeorgRolf napsal v č. 4565: no koukni se na rychlost, stoupání a výzbroj(ulomety 7,62 mm). ideální výzbroj je takový kulomet 12,7mm nebo 20mm kanon,... "je nejlepší stíhačka Polikarpov I-16" |
|
|
|
Ach bože a takové to tady bývalo krásné fórum...dokonce jsem se tu a tam i něco dozvěděl :-/ A podle mě je nejlepší stíhačka Polikarpov I-16, měla velkej motor, hodně nábojů do kulometů a dokázala přistávat i na lyžích. To by žádnej Fokevulf ani Spidfajr nikdy nedokázal!!!! A na zimu měla perfektně kryjící bílej lak!!! |
|
|
|
curahee napsal v č. 4562: O USA se skoro vůbec nezajímám(jen pár vijímek) a ted jste mě zahnali do slepé uličky(to přiznávám) "SK:Sorry,ale nemůžu si pomoct. ))))))))))))))))) |
|
|
|
red_baret napsal v č. 4559: Je pravda , že se zajímám o něm. techniku,ale také se zajímám o brytskou a ruskou techniku. "tobe se NELIBI nic spojeneckyho.. vzdycky kdyz spolu mluvime-ses JEN ZASTANCEM OBRNENYCH VOZIDEL,RUČNÍCH PALNYCH ZBRANÍ,LETADEL,PONOREK,LODI Z DAS REICH....jeste nikdy sem neslysel ze bys chvalil neco spojeneckyho.........." |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII ve vzduchu
- > Stíhací letouny, letecká válka