Stíhací letouny, letecká válka
|
|
---|---|
Nezmiňuje se třeba Sakaida o Ki-44 III více? V té knize o japonských zabijácích B-29 by mohlo něco být. | |
|
|
to Yamato: Pomoc bude "snadná" pokud chceš opravdu kvalitní informace, ty na netu většinou zatím nejsou, tak musíš sáhnout po poblikacích, v tomhle případě japonských a abysi z nich něco měl tak to chce ještě umět luštit "obrázky" . | |
|
|
YAMATO napsal v č. 6216: A tak proč se o tom píše, když není nikde zobrazen? "Bohužel nikde nic..." |
|
|
|
YAMATO napsal v č. 6204: Ani na internetu? Možná bude někde v knížce o prototipech, jestli vůbec nějaká existuje. "Marseill: myslíš tu Ki-44 III? Zkoušky začaly v červnu 1943 a údajně se dostala i do sériové výroby, dokonce 2 verse...a záhy měla ustoupit Ki-84...mělo být hodně změn, větší křídlo, jiné ocasní plochy, motor...varianta IIIa měla být vyzbrojena 4 x 20mm, to by snad ještě šlo, ale IIIb měla mít v křídle 2 x 37 mm, což mi připadá snad až moc...a hlavně,co vím, nikdo nikdy nikde neviděl jediný obrázek..." |
|
|
|
Nefungoval ani kanon... | |
|
|
to ALgernon: Nefungovalo to ani po uložení na disk. | |
|
|
to Algernon: Už jsem to vyčistil, měl bych prosbu, neposlal bys mi to ještě jednou? Doručené fotografie se nezobrazily(jen jejich malá část). Předem díky | |
|
|
algernon: Pamatas ako sme diskutovali o Mustangu a jeho motoroch, hlavne o vykonoch allisonov. Dostala sa mi do ruk tabulka s technickymi datami vsetkych Mustangov ak by si mal zaujem mozem to naskenovat a poslat ti to ze co na to povies. | |
|
|
to Tom: Podtrhuji že mi nešlo o bezzákluzový kanón pro letadla, ale o bezzákluzový automatický kanon!!! | |
|
|
Béďa napsal v č. 6200: Bezzákluzové kanóny pro letadla se konstruovaly i v RUsku ve 30. letech. Respektive se píše o letadlech pro ně konstruovaných. "Takže u Mauserů měli pravdu... asi jsou fakt první" |
|
|
|
YAMATO napsal v č. 6199: Kdy se používala? "když je řeč o Ki-44" |
|
|
|
Abych jen nesosal,o tankové a dělostřelecké technice mámnějaké materiály, pokud budeš něco potřebovat tak řekni, třeba budu moci pomoct. | |
|
|
to Algernon: Pokud budeš tak hodný tak fotku Ho-301 a informace o věžích Lancastra neodmítnu. Předem díky. Takže u Mauserů měli pravdu... asi jsou fakt první, má se jednat o klasickou bezzákluzovou koncepci, avšak s automatikou. |
|
|
|
to Algernon:Díky, jen pro upřesnění prvenství Mausera má být v automatice, a jeho aknón je především určen pro pozemní použití. | |
|
|
to Algernon: Měl bych otázku z trochu jiného soudku: Podle letectví měly japonské Ki-44 (přesnou verzi nevím) ve výzbroji bezzákluzové! kanóny ráže 37mm, nemáš tušení jaké výkony měli tyto kanóny mít? Mauser v současné době kupříkladu uvádí, že jeho 30mm automatický bezzákluzový kanón je první konstrukcí svého druhu na světě... | |
|
|
Tom napsal v č. 6193: No, nechci se přít, ale postupně se mi vybavuje i "stížnost" sovětských stíhacích es, že nikdy nemůžou dostihnout svými výkony Němce, kteří si ze západní fronty přinášejí vysoká kvanta sestřelů právě díky počítání motor=letadlo. Jestli je Yamatovo 6192 odpovědí na mou 6191, pak jsem se s tím nikdy nesetkal a neí taky vyloučeno, že Bulhaři mohli kopírovat právě německý systém počítání (ovšem toto rozhodně není tvrzení, jen možný logický závěr). "nikoli kus, ale bod" |
|
|
|
Stanley: nikoli kus, ale bod. Zrovna tak se třeba započítávalo jedním bodem donucení bombardéru opustit formaci atd. A určitě to praktikovala i LW. | |
|
|
Achileus napsal v č. 6188: Jako laik a nevzdělanec ve výsostné problematice letecké války bych měl sice mlčet, leč přesto si vzpomínám, že tuším Němci nepočítali sestřely letadlo=kus, ale motor=kus (tedy 4motorový bombardér= 4 sestřely). Bylo to tak? "Nemyslim si ze takychto nezrovnalosti je vela, ale moze sa vyskytnut a ovplyvnit skore." |
|
|
|
ALgernon: (6182) Jen dělej rozruch. Já s tím údajem víceméně souhlasím a proč, jsem už také uváděl. | |
|
|
Tom napsal v č. 6180: Je to celkom mozne viem ze Bulhari mali taky system uz si presne nepamatam ake to hodnotenie bolo, ale za bombarder to boli 4 body. Bolo to v niektorom cisle HPM v clanku o S. I. Stojanovovi "Mně zase začíná vrtat hlavou, jak že to bylo s oním "bodovým systémem" u LW? Co když ty údajné stovky sestřelů na Me 262 jsou spíše nárokované body?" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII ve vzduchu
- > Stíhací letouny, letecká válka