Hirošima a Nagasaki: nutné zlo?

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
621-640 z 941
<< 29 30 31 32 33 34 35 >>
Po
pbradler 5.1.2005 13:39 - č. 339
pbradler
ujezd napsal v č. 337:
"Porovnavat Pearl Harbor a Irak? Amici Japoncum neodpraskli zadnou budovu v centru Tokia.Jugoslavie? To nechapu dodnes..."
Ide mi len o to aby si pochopil ako je ošemetné používať slovo charakter.
pbradler 5.1.2005 13:36 - č. 338
pbradler Johny: Pokiaľ napíšeš, že všetku zodpovednosť nesie agresor, automaticky dávaš napadnutému právo použiť akýkoľvek prostriedok. Ak si to myslel inak, tak to uveď na pravú mieru.
Johny napsal v č. 336:
"Nebo máš názor, že když nás někdo zase napadne, tak se nebudeme bránit abychom nedejbože nezranili agrosorovi civilisty?"
Len si myslím, že ak je agresor na pokraji porážky (dokonca ponúka kapituláciu) je rozumné zvážiť použitie prostriedkov ktoré spôsobia smrť státisícom civilistov. To je asi tak všetko.
ujezd 5.1.2005 13:21 - č. 337
Pbradler: ja myslim, ze USA obe valky prospely.Po prvni valce se USA staly zemi, s kterou se musi pocitat, po druhe valce se staly velmoci, pozdeji supervelmoci.Jejich skody po obou valkach v porovnani s ostatnimi stranami (Francie, Anglie, Nemecko) daleko mensi, ale vliv na geopolitiku se nasobil. Pred WWI se Evropa divala na USA (Anglie, Francie) skrz prsty, jako na byvalou kolonii.

Porovnavat Pearl Harbor a Irak? Amici Japoncum neodpraskli zadnou budovu v centru Tokia.Jugoslavie? To nechapu dodnes...
Johny 5.1.2005 13:16 - č. 336
Johny
pbradler napsal v č. 333:
"Tu priamo tvrdíš že akékoľvek správanie napadnutého je tolerované."

Nechci se hádat ale kde přesně je to tam napsané?

Pokud dobře čtu, tak je tam napsáno, že agresor musí počítat s tím, že i jeho civilní obyvtelstvo může být zasaženo bojem a za to nese odpovědnet ten kdo tu válku vyvolá.

Nebo seš snad svědek Jehovův, který si nechá zabíjet rodinu a nebude se bránit? Nebo máš názor, že když nás někdo zase napadne, tak se nebudeme bránit abychom nedejbože nezranili agrosorovi civilisty?
ujezd 5.1.2005 13:07 - č. 335
Mozna, nebyt AB a ztrat cca 200.000 lidi, jestli by ztraty nebyly jeste vyssi. Jak by se chovali japonsti civilisti, kdyz by videli cizi armadu a byli rezimem totalne zblbly, ze by vazne sli i s klackama a presvedcenim, ze je cest za cisare umrit?
pbradler 5.1.2005 13:06 - č. 334
pbradler
ujezd napsal v č. 332:
"o charakteru svedci napr. chovani k zajatcum, utok bez vyhlaseni valky."
A čo napr. bombardovanie Juhoslávie alebo invázia v Iraku? A čo napr. správanie sa voči väzňom v Iraku? Nepostrehol som že by sa ho účastnili najmä "výchoní bojovníci".
ujezd napsal v č. 332:
"A podle me to Hitler totalne projel zatazenim USA do valky. Prijde mi to jako paralela k WWI, kdy do vstupu USA do valky byl rovnovazny stav, mozna trochu ve prospech trojspolku."
Vyhlásenie vojny USA určite neprospelo, na druhú stranu nie je pravda že by v decembri 1941 bol rovnovážny stav.
pbradler 5.1.2005 13:02 - č. 333
pbradler Johny: Mám citovať?
Johny napsal v č. 295:
"Veškerou odpovědnost musí nést vždy agresor včetně jeho civilistů, kteří tuto agresi podporují a ne strana napadená."
Tu priamo tvrdíš že akékoľvek správanie napadnutého je tolerované.
ujezd 5.1.2005 12:59 - č. 332
Pbradler: o charakteru svedci napr. chovani k zajatcum, utok bez vyhlaseni valky.

A podle me to Hitler totalne projel zatazenim USA do valky. Prijde mi to jako paralela k WWI, kdy do vstupu USA do valky byl rovnovazny stav, mozna trochu ve prospech trojspolku.
Johny 5.1.2005 12:54 - č. 331
Johny
pbradler napsal v č. 328:
"To co tvrdí Johny (295), že agresor je vinný za všetko a napadnutý má právo chovať sa ako zviera mi pripadá ako naprostá zvrhlosť."

Kde Johny tvrdí, že napadený má právo chovat se jako zvíře?

Napadený má právo na odpovídající obranu za co nejmenší cenu a má právo zajistit aby nebyl napadený znovu - kde je na tom něco zvýřecího?

Naprostá zvrhlost je dle mně naopak názor, že AB neměla být použita a spojenci si měli nechat jen tak pro potěšení Japonců zabít milión mladých lidí kteří měli svoje rodiny, ženy a děti a tuto válku nerozpoutali, nechtěli ji a nemohli za ní. Tento názor to je ta opravdová amorální zvrhlost.
pbradler 5.1.2005 12:50 - č. 330
pbradler
Johny napsal v č. 329:
"Největší strach byl, že AB selže a nebo že bude promrhána bez patřičného účinku. Demonstrativní výbuch někde nad mořem byl zamítnut jako neúčiná přesvědčovací metoda za cenu 2 bil. USD."
Presne potvrdzuješ moje slová z (328) . Cena o ktorej píšeš je 2 mld. USD a jedná sa o náklady na celý projekt Manhattan a nie výrobu jednej bomby.
Johny 5.1.2005 12:43 - č. 329
Johny
Tom napsal v č. 318:
"Zbraň byla konstruovaná k dosažení co největšího ničivého účinku a bylo jasné, že zemře spousta lidí."
Milo napsal v č. 319:
"Aký alternatívny cieľ by si navrhoval? Antarktídu, Grónsko alebo šíry oceán? Použitie každej zbrane sa volí tak, aby bol zaručený čo najväčší účinok v cieli."

Největší strach byl, že AB selže a nebo že bude promrhána bez patřičného účinku. Demonstrativní výbuch někde nad mořem byl zamítnut jako neúčiná přesvědčovací metoda za cenu 2 bil. USD.

Bohužel na masové vrahy účinkuje pouze tvrdá ruka. Je to možná neetické pro agresory ale účinné pro napadené.

Morálně odmítám ale názor, že rodiny masových vrahů by měly mít větší právo na život než synové rodin zákeřně napadených.
pbradler 5.1.2005 12:38 - č. 328
pbradler Ja osobne vidím použitie AB ako politickú demonštráciu moci a nič viac. Všetky kecy okolo sú len na to aby sa to nejako ospravedlnilo. To co tvrdí Johny (295), že agresor je vinný za všetko a napadnutý má právo chovať sa ako zviera mi pripadá ako naprostá zvrhlosť.
Johny 5.1.2005 12:36 - č. 327
Johny
Tom napsal v č. 318:
"Mně to nepřipadá zrovna etické, Tobě ano. To je asi vše. "

Žádná obrana není etická dle křesťanských zásad ale pokud by se to dodržovalo, byl by svět plný grázlů, kteří toto nerespektují. Já zastávám názor, že agresor musí nést veškerou odpovědnost a obránce má právo zničit agresora tak důkladně aby nepředstavoval do budoucna žádné nebezpečí.

Pokud to jde, měl by se ale vyhnout civilnímu obyvatelstvu. Problém je, že jsou často vojenské a strategické instalace v obydlených oblastech.
pbradler 5.1.2005 12:25 - č. 326
pbradler
ujezd napsal v č. 315:
"charakteru vychodoasijskych rytiru"
A vieš povedať čo si pod pojmom charakter predstavuješ?
ujezd napsal v č. 315:
"Takze muj nazor je: nejvetsi Hitlerova porazka nenastala ani v operaci Bagration nebo Overlord, ale u Pearl Harboru, bez jeho ucasti."
O tom by som sa rád dozvedel niečo bližšie.
Levant 5.1.2005 11:19 - č. 325
Levant Co říkáte na modifikaci AB s vodíkem?
Dzin 5.1.2005 11:01 - č. 323
Dzin Levant: vydíš a já si zase myslím, že zbraň není krutá a ani dobrá, je prostě zbraň. Krutý může být jen člověk.
Jak ale hodnotit "krutost" zbraně? Podle škody co nadělá? Takže když zabije milion lidí je krutější, než když zabije jednoho člověka?
Jinak souhlasím, ideální by bylo, kdyby se ve válkách používali jen paralizéry. Tedy nejlépe by bylo, kdyby nebyly války vůbec, jenže potom by jsme se neměli o čem bavit.
Levant 5.1.2005 10:43 - č. 322
Levant
Dzin napsala v č. 321:
"Levant: Která zbraň není krutá? Kdysi jsem četl výrok, že humání zbraň je ta, která ihned zabije bez bolesti. Podle jiného výroku je to ta, která tě nezabije, ale jenom zraní (prý humání střelivo 5.56). Takže podle čeho hodnotit zbraň, jako krutou nebo ne?"
kruté sou všechny..jestli chceš..tak řeknu že AB je nejkrutější co sme zatím vyrobili...zbraně by měli jen omračovat...ne zabíjet...Ale na to se nikdy neshodnem jako celek, myslím celou planetu..
Dzin 5.1.2005 10:39 - č. 321
Dzin Levant: Která zbraň není krutá? Kdysi jsem četl výrok, že humání zbraň je ta, která ihned zabije bez bolesti. Podle jiného výroku je to ta, která tě nezabije, ale jenom zraní (prý humání střelivo 5.56). Takže podle čeho hodnotit zbraň, jako krutou nebo ne?
Levant 5.1.2005 10:28 - č. 320
Levant
Milo napsal v č. 319:
"Aký alternatívny cieľ by si navrhoval? Antarktídu, Grónsko alebo šíry oceán? Použitie každej zbrane sa volí tak, aby bol zaručený čo najväčší účinok v cieli."
Nejlepší z cílu je žádný cíl...Je to krutá zbraň!!!
Milo 5.1.2005 10:25 - č. 319
Tom napsal v č. 318:
"Kupříkladu právě to o výběru cílů. Zbraň byla konstruovaná k dosažení co největšího ničivého účinku a bylo jasné, že zemře spousta lidí. Mně to nepřipadá zrovna etické, Tobě ano."
Aký alternatívny cieľ by si navrhoval? Antarktídu, Grónsko alebo šíry oceán? Použitie každej zbrane sa volí tak, aby bol zaručený čo najväčší účinok v cieli.
621-640 z 941
<< 29 30 31 32 33 34 35 >>
Po