Válka v Tichomoří 1941 - 1945
|
|
---|---|
Bart S: (268) To musis trosku vice rozvest. | |
|
|
Zabi skoky byly prospesne, jen skoda, ze podobne se Americane nezachovali i v pripade jiznich Filipin. Proste opet Mac "zaril v plne forme". Jeste stesti, ze bojoval v Pacifiku a ne v Evrope. | |
|
|
Mě osobně se to zdá trochu nebezpečný. Mít v týlu třeba 250 000 nepřátelských vojáků je docela risk. Kdyby se třeba japonci vzmohli a zatlačili američany zpět, tak by měli připraveny plně funkční základny "zadarmo". | |
|
|
co by se na to dalo řikat. Bylo to celkem povedený. | |
|
|
to Lipton: Mám na mysli "přeskočení jednotlivých velkých japonských základen(Rabaul) a následné obklíčení a odříznutí. Japonská posádka tam sice byla početná, ale neškodná. Dobývání těchto základen by stálo mnoho amerických životů za cenu jen malého strategického zisku. | |
|
|
Tom napsal(a) v č. 264: To je sice hezké, ale američani je masově používali a proslavili. "Jen to, že je vymyslel Australan." |
|
|
|
Bart S. napsal(a) v č. 262: Jen to, že je vymyslel Australan. "Co říkáte na americké "žabí skoky"??" |
|
|
|
Bart S.: Máš na mysli taktiku "skokov z ostrova na ostrov"? (island hopping) | |
|
|
Co říkáte na americké "žabí skoky"?? | |
|
|
Taky grantuluji Slovensku. Jenom byste mohli ty cikány dát do latě. | |
|
|
congratulations to Slovakia | |
|
|
A nepochádzal z Liptova. Narodil sa v obci Jarabina na východnom Slovensku. | |
|
|
Volal sa Michael Strank. | |
|
|
Vedeli ste, že mariňák, ktorý velil skupine vojakov, ktorá zapichla vlajku na Iwo Jime bol pôvodom Slovák a pochádzal z Liptova? (len si neviem spomenúť na meno) Bohužial o 2 dni neskôr padol. | |
|
|
tady to taky nějak chcíplo | |
|
|
Dzin napsal(a) v č. 245: "Musis to porovnat s akcemi USN v te dobe. A ty se do skutecneho boje prakticky nedostaly, takze jejich zkusenosti byly v drtive vetsine nulove." S tim naprosto souhlasim, pasl jsem, ze jezdili do pacifiku na dovolenou. |
|
|
|
neni zač | |
|
|
giro.c: Dík | |
|
|
Bart S. Šinano. Byla potopena první při plavbě poblíž Japonska americkou ponorkou Archefish. | |
|
|
Nevíte někdo jak se jmenovala 3. loď třídy Jamato která byla přestavěna na letadlovku? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Pacifik
- > Válka v Tichomoří 1941 - 1945