Válka v Tichomoří 1941 - 1945
|
|
---|---|
Prostě japonský dvoumotorák nad Pearl Harborem nepřipadá v úvahu. Viz moje 454. | |
|
|
Algy: Taky jsem si myslel... | |
|
|
Tome nemoh by to bejt ten C5M či něco podobnýho? | |
|
|
algy souhlas (456) | |
|
|
O dvoumotoráku taky nic nevim, ale ještě se podívám. | |
|
|
Nad PH se ještě vyskytly zřejmě tři další typy jap. letadel. Jednak těsně před útokem byl proveden vzdušný průzkum nějakým blíže nespecifikovaným hydroplánem z křižníků, a v roce 1942 nad PH zabrousily alespoň jednou létající čluny H8K a alespoň jednou byl prováděn průzkum letounem z ponorky (z hlavy nevím typ, ale nesl snad spojenci dané kódové jméno Glenn). O dvoumotorovém japonském bombardéru nad PH nevím a nevěřím tomu. | |
|
|
giro.c : Díky za odpověď. Jen mám malý dotaz. Viděl jsem fotku japonského dvoumotorového bombardéru ( nebylo uvedeno o jaký jde ) a bylo tam připsáno "Japonský bombardér nad hořícím Pearl Harborem". Tak mě zajímá, jestli je to fakt a bylo to možné, nebo jde o omyl. | |
|
|
104 Nakidžama B5N2, 135 střemhlavých bombardérů Aiči D3A1 a 81 stíhaček A6M2 Zero | |
|
|
Rád bych Vás, znalce tohoto tématu, požádal o stručný výpis japonských letadel, které se účastnily útoku na Pearl Harbor. Nebo případně pokud zde už odpověď na podobný příspěvek existuje, tak mě prosím odkažte na jeho číslo. Díky. | |
|
|
Taky jsem o tom slyšel...nebylo to údajně na Baatanu? Nebo si to s něčím pletu? | |
|
|
Tom: Diky, zkusim to najit a mrknu se na to - take tomu moc neverim, ale chtel bych si ten clanek znovu precist. | |
|
|
V L+K, ještě když mělo starou obálku, takže max rok 1991. Jmenovalo se to "Mystická P-40". Ale já myslím, že je to jen pověst, protože údajně o tom psal Col. R. L. Scott těsně po válce. Byl by to hezký příběh, ale moc nevěřím na to, že je reálný. | |
|
|
Kdysi jsem cetl o P-40 poskladane ve Filipinske dzungli ze zbytku nekolika letadel a startujici z katapultu (nebo neceho podobneho). Nevzpominate si nekdo kde ten clanek byl ? (L+K, HPM,.....) | |
|
|
JO TO BY Mě NEVADILO, TAKžE POKUĎ BUDEš MíT NěKDY čAS TAK Mě TO POšLY. Díky moc. | |
|
|
Tome: Mohl by jsi mi to oskenovat a poslat na můj mail, co myslíš? | |
|
|
Ano 2001 čísla 17-20, já mám část III z 18. čísla.Co myslíš Tome, jak bych mohl od tebe získat zbytek. | |
|
|
Tome V LK vyšla kdysi monografie o N1K Shiden. Nemáš ji náhodou? |
|
|
|
Algernonn: Píši nepochybně. Ne rozhoně ne, absolutně nesouhlasím, či bůhvíco. Prostě nepochybně, jako že je to nepochybné. Mohl bych použít i slovo očividně. | |
|
|
Tom: dostal jsi ten článek o japoncích? Já jen jestli to došlo.... | |
|
|
Algernon: K oboum. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Pacifik
- > Válka v Tichomoří 1941 - 1945