Válka v Tichomoří 1941 - 1945
|
|
---|---|
Případně také série fotek SBD útočících na japonskou letadlovou loď ... | |
|
|
Fotku "Dvoumotorák na PH" bych zařadil do kategorie, kdy je třeba něco dát k dané události a tak se tam flákne co přijde pod ruku. Unikát v tomto tvoří záběry Hornetu (případně i dalšich lodí) v Bitvě u Santa Cruz, které jsou k vidění pomalu ve všech dokumentech o bojích v Pacifiku Midway počínaje a nálety kamikaze konče. | |
|
|
jo takhle Marek | |
|
|
giro.c : Ano. To vím. Však jsem psal, že jsem si tu fotku spletl s jinou ( kde je úplně jiný stroj ). Těch knih mám víc a do práce je nenosím, takže při psaní toho příspěvku jsem to nemohl ověřit hned. To že se jedná o můj omyl jsem zjistil až dnes ráno . Jinak myslím, že je to velmi dobrá kniha a je v ní opravdu velká spousta kvalitních a málo publikovaných fotografií. Máte jí někdo ? |
|
|
|
Marek ale Kate je snad jednomotorák ne? | |
|
|
Zastřelte mě. Moc se omlouvám, ale já to pěkně zmotal. Tu fotografii jsem si spletl. Dnes ráno jsem se znovu díval do té knihy a u té fotky, o které jsem zde zezačátku psal je přímo napsáno, že jde o "torpedonosný bombardér Kate". Takže se ješte jednou omlouvám za způsobený zmatek. |
|
|
|
Marku možná že se jenom spletli v popisku a nebo jak píšeš schválně obohatili fotky z Pear Harboru. | |
|
|
Tom (454) : Ta fotka bude určitě pořízená úplně jinde a tvůrci ji tam pravděpodobně zařadili omylem, nebo v tom byl úmysl obohatit galerii fotek z Pearl Harboru. Tuším že je v takové velmi tlusté knize od D.Boyla - Druhá světová válka ve fotografiích. Doufám, že jsem se nespletl. Pro jistotu se ještě podívám znovu a případně to upřesním. |
|
|
|
Algy mohlo mě to napadnout, | |
|
|
bohužel | |
|
|
Ale něco pravdy na tom je.... | |
|
|
no co Achtung jen citace z mí hlavy to neni | |
|
|
giro.c napsal v č. 475: ""Bez nich to je na hovno a snima taky!"" |
|
|
|
Algy jeden chlapík u nás v půjčovně to vystih skoro přesně.(předem se omlouvám za výrazy, ale je to citace) "Bez nich to je na hovno a snima taky!" | |
|
|
Algy na světě jsou jen dvě pohromy tebou zmiňované hollywoodské filmy a ženský . Předem se omlouvám všem, kteří už tak nějak mají svou dražší polovičku. | |
|
|
děkuji za důvěru | |
|
|
Algy (468 ) v podstatě souhlas | |
|
|
Tome nemylsel, jsem, že by C5M byl dvoumotorák. Trochu blbě jsem to přečet a myslel to jako jedno možné průzkumné letadlo. Nějak jsem asi nedočet, že startovalo z ponorky. | |
|
|
Tom: Mluvis mi z duse | |
|
|
No, kdyby ten Pearl Harbor nehorel, tak to muze byt nejaky stroj ukoristeny americany.... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Pacifik
- > Válka v Tichomoří 1941 - 1945