Válka v Tichomoří 1941 - 1945
|
|
---|---|
Byl jsem na filmu "Samurai" od Takešiho a docela mě tam pobavilo, že jeden japonský herec se jmenoval ... Guadalcanal. | |
|
|
Nedávno jsem si koupil knihu Válka v Pacifiku od D. v.d.Vata a obrázek 51. ukazuje vámi popisovanou scénu a uvádí datum červen 1945, jestli je to dobře nevím. | |
|
|
Tom: Diky, to budes hodnej. | |
|
|
Já někde viděl fotku s popisem, že japonský velitel na Wake předává ostrov zpět Američanům. Takže podle mne až po kapitulaci Japonska. Podívám se doma do knihovny, v čem to asi tak mohlo být Obcházet ho nemuseli, jako ofenzivní základna jim stejně nebyl nic platný (malé letiště, malý přístav...) a americkému postupu nijak nepřekážel. |
|
|
|
Byl ostrov Wake znovudobit Americany, nebo ho obesli a obsadili az po kapitulaci Japoncu ? | |
|
|
poprvý a naposled | |
|
|
jenže tahle ponorka se ponořila jen jednou za život. | |
|
|
DuGalle: Ale on se ani neponořil, tudíž to nemůže být ani ponorka. Prostě jak správně podotýká giro.c (505), z tohoto pohledu je ponorkou spíše Jamato... |
|
|
|
Jammmaaaaaaaaatttttttttoooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!! | |
|
|
No vycházím-li z toho, že se Marat nepotopil, ale ponořil se, pak to musí být zákonitě ponorka... | |
|
|
DuGalle: To je tvoje oblíbená bitevní ponorka. (mimochodem, takhle se původně označovala třída Los Angeles ) Moje je to jenom bitevní loď, a ještě ne oblíbená... Moje oblíbená bitevka je Vanguard. | |
|
|
totiž koukal jsem na U-571 a tak jsem přemejšlel co by se s tou S-33 stalo, kdyb ji zasáhlo torpédo a hle.....Dzin mi odpověděl | |
|
|
Ty si nevzpomínáš na tvojí oblíbenou ponorku "Marat"? Jediná bitevní ponorka na světě | |
|
|
DuGalle: Ve Finském zálivu se zase tolik ponorek nepotopilo. Ponořilo se tam hodně, asi nejslavnější je asi "Panťera" za svou akci proti britským torpédoborcům za občanské války... | |
|
|
Dzin napsala v č. 497: To mi něco připomíná. Hlavně se nesmí jednat o ponorku ve Finském zálivu... "Prostě vybuchce a potopí se (neplést s ponoří se)." |
|
|
|
giro.c: Prakticky dojde k rozlomení ponorky. Prostě vybuchce a potopí se (neplést s ponoří se). | |
|
|
Dzin je mi jasné že ponorka nezvlítne . Zajímá mě co se s ní stane. Bude v ní díra jak vrata, nebo se rozlomí...........???????? | |
|
|
Ovšem za předpokladu, že nepůjde o ruskou ponorku. Ta by evidentně stoupala nahoru. | |
|
|
giro.c: S největší pravděpodobností způsobem kolmo dolů... | |
|
|
co se podle vás strane s ponorkou, která dostane zásah torpédem do středu trupu? Mylsím způsob jakým se potopí. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Pacifik
- > Válka v Tichomoří 1941 - 1945