Válka v Tichomoří 1941 - 1945
|
|
---|---|
giro.c: Tu většinu, která se ve válce v Tichomoří vyzná v trochu širší, než jen obecné rovině. | |
|
|
koho myslíš tou většinou? | |
|
|
Pan bože (tedy vlastně Algernone) Mám zase někde prohrábnout, kde se zase Tobě povedlo se upsat? Hlavní je, že většina ví, o koho se jedná. | |
|
|
no víš já ho mam tak 70% rozpracovanej, ale teď sem chodil na odpolední a nebyl čas ho dokončit. | |
|
|
ještě bych doplnil, že Američané měli v noci vůbec mizernej výcvik a Japonci jim až na vyjímky přivodili pár porážek. Nemělo by se zapomenout ani na japonská torpéda, která měla na začátku války zlatý časy.
Dzin napsala v č. 750: to je asi fakt. POkud by 9.srpna zničil všechny transportní lodě, Američané by byli s největší pravděpodobností poraženi. "Podle mě se zde projevilo to, že Japonci obecně tehdy ještě nepřikládali boji o Guadalcanal takovou roly. Kdyby si byl Mikuma plně vědom, o co na Guadalcanalu půjde, možná by to risknul a zaútočil na invazní loďstvo." |
|
|
|
giro.c: Ať koukám jak koukám, tak tvůj článek ve své schránce nevidím. | |
|
|
Tak to máme podobné vidění. Ze strany Japonců perfektně zvládnuté taktické vítězství, které ale nebylo dovršeno tím strategickým. Podle mě se zde projevilo to, že Japonci obecně tehdy ještě nepřikládali boji o Guadalcanal takovou roly. Kdyby si byl Mikuma plně vědom, o co na Guadalcanalu půjde, možná by to risknul a zaútočil na invazní loďstvo. Ze strany Američanů to bylo hlavně nedostatek taktické chopnosti nižšších velitelů, kterí v nočním boji selhali a nedostatek komunikace mezi jednotlivými složkami amerických vojsk. |
|
|
|
krom toho pokud nebudeš proti poslal bych ti zase někdy článeček k posouzení | |
|
|
no možná ještě selhaly komunikace, protože japonkém lodě zahlédly dva hudsony, jenže zprávy se tak nějak nedostaly ke kompetentním osobám. | |
|
|
já????????? skoro bych řek krach amerického průzkumu a námořnictva. Ze strany japonců bych řek skoro dokonale provedená akce, kterou pokazila fakt, že Mikawa nezničil americké transportní lodě.................kdo mohl vědět, že Fletcher bude skoro dezertovat. | |
|
|
giro.c: (745) Mě by spíše zajímalo, co si o ní myslíš ty? | |
|
|
a co ale.............to mam tvrdit, že F4F byly krámy jako isoroku nebo, že Japonci mohli vyhrát válku i přes svržení A bomb? ale tak vážně co ty si myslíš třeba o bitvě u ostrova Savo? |
|
|
|
giro.c: Neboj se a jen to zkus. | |
|
|
je otázka co ty považuješ za velkej krok? | |
|
|
giro.c: Já ji nepohřbil, jen čekám, až jakožto vyzývatel uděláš první krok a ne jen takové krůčky, jako doposud... | |
|
|
Nějak to tady chcíplo. Každopádně Dzin volako pohřbil návrhy nadebutu téma Santa Cruz, ostrov Savo atd. těch bitev nebylo tak málo | |
|
|
pbradler opravdu bylo asi 6000 vojáků na Tulagi a jak píše Dzin postupem času byly přisunováni. | |
|
|
Dzin napsala v č. 737: Žeby 1500? " Kolikpak si myslíš, že měl členů prapor USMC" |
|
|
|
pbradler: (736) Také že byli, ale až postupem času. Kolikpak si myslíš, že měl členů prapor USMC? A když k tomu započteš podpůrné jednotky... | |
|
|
Dzin (735): Jednak 4 prápory budú mať asi sotva 6000 vojakov a potom myslíš že v prípade akútneho ohrozenia Guadalcanalu by neboli títo vojaci presunutí na hlavný ostrov? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Pacifik
- > Válka v Tichomoří 1941 - 1945