Válečné lodě druhé světové války

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
1461-1480 z 3183
<< 71 72 73 74 75 76 77 >>
Po
Dzin 17.4.2005 20:29 - č. 2180
Dzin SK: (2179) Popiš mi, jakou závislost v tomto případě mají mezi s sebou dvě děla s jiným nastavením náměru a odměru? Třeba na konkrétnějším příapdě, když nastavím u jedné dvojice věží nastavím náměr a odměr a u druhé také, přičemž stejný bude maximálně náměr, vystřelím z první dvojice, tak jak zjistím, o kolik mám změnit hodnoty náměru a odměru druhé dvojice podle dopadu?
SK 17.4.2005 18:42 - č. 2179
SK
Dzin napsala v č. 2178:
"A v češtině nebo slovenštině by jsi to neměl?"
robí ti problém AJ?
Dzin napsala v č. 2178:
"Ale jak by jsi ty korekce chtěl udělat? Vem že stojíme od sebe 10 metrů a střílíme na terč, který je mezi námi. Obamáme stejný záměrný bod. Já vystřelím a zasáhnu 1 cm na levo. Tedy musím posunout záměrný bod 1 cm do prava. Jenže, jak víš, že když tak učiníš ty, tak budeš také střílet na terč, resp. jak by jsi věděl, že když vystřelíš, půjdeš také do leva o 1 cm? V palbě na loď. řekněme, že by jsi vystřelil a byla by semi-salva dlouhá. A druhá by byla krátká. Takže jak z toho vypočítáš změnu nastavení? První ti řekne, že musíš zkrátit, ale druhá, že musíš prodloužit."
Vychádzaš z mylného predpokladu, že oba strelci sú nezávislí (nedívim sa to platí u pozemného delostrelectva ). U lodí však prebehne výpočet pre všetky delá naraz - tento proces je kontinuálny a v reálnom čase je tento výpočet prenášaný na všetky delá bez ohľadu na to, ktoré práve strieľa. Či vystrelíš jednou vežou alebo všetkými, tak ti strely dopadnú okolo toho istého bodu - ideálne do bodu na ktorý mieriš (cieľ)...
Dzin napsala v č. 2178:
"Složité na tom je, že když mám rozdílné nastavení, tedy na sobě nezávislé, jak mohu vědět, že z druhé dvojice bude také salva krátká? co když bude dlouhá?"
V tom sa práve pletieš, rovnako závislé na sebe môže byť dvojica veží, ktorá nemá rovnaké nastavenie...
Dzin 17.4.2005 16:01 - č. 2178
Dzin Achileus: (2176)
A v češtině nebo slovenštině by jsi to neměl?

Ale jak by jsi ty korekce chtěl udělat? Vem že stojíme od sebe 10 metrů a střílíme na terč, který je mezi námi. Obamáme stejný záměrný bod. Já vystřelím a zasáhnu 1 cm na levo. Tedy musím posunout záměrný bod 1 cm do prava. Jenže, jak víš, že když tak učiníš ty, tak budeš také střílet na terč, resp. jak by jsi věděl, že když vystřelíš, půjdeš také do leva o 1 cm? V palbě na loď. řekněme, že by jsi vystřelil a byla by semi-salva dlouhá. A druhá by byla krátká. Takže jak z toho vypočítáš změnu nastavení? První ti řekne, že musíš zkrátit, ale druhá, že musíš prodloužit.
Musím tedy mít stejné nastavení a poté nastavovat stejně. Tedy vystřelím první, dopadne a podle toho určím korekce, opravím (pro obě) a vystřelím jedním, zase určím korekce, vypálím, opravím (opět pro obě) a tak jedu dál. Tohle ale není rozdílné nastavení, to je schodné nastavení, obě dvojice ho na začátku musely mít a tedy nemohli pálit na "soustřel" a tedy mít rozdílné nastavení.
Složité na tom je, že když mám rozdílné nastavení, tedy na sobě nezávislé, jak mohu vědět, že z druhé dvojice bude také salva krátká? co když bude dlouhá?
Isoroku 17.4.2005 10:53 - č. 2177
Isoroku Nemáte někdo alespoň zevrubné informace o vzpouře v americkém námořnictvu v roce 1944?
Achileus 10.4.2005 02:19 - č. 2176
Dzin:(2175) Ja za palbu plnou salvou povazujem vystrel zo vsetkych vezi naraz. Odporucam ti precitat si co mi o semi-salve napisali na fore o Bismarcku chlapici, ktori do toho skutocne vidia . Tu je link na tu diskusiu www.bismarck-class.dk/forum/viewtopic.php?t=1505.

Dzin napsala v č. 2175:
"Protože pokud střílí s rozdílným nastavením, tak to co popisuješ dělat nemůžeš"
A preco nie, ked vystrelis z prvej dvojice sledujes dopad striel, urobis korekcie na druhej dvojici podla dopadu prvych striel. To uz mas ine nastavenie ako pri prvej dvojici.
Dzin napsala v č. 2175:
"Vystřelíš první dvojicí a salva bude krátká. Jenže jak víš, že druhá dvojice bude také krátká? Co když bude dlouhá? Potom na základě dopadu první přidáš, ale měl jsi přitom ubírat."
Ked vystrelim z prvej dvojice a salva bude kratka, tak zakonite pridam druhej dvojici tak, aby zasiahla ciel. Ked nie urobim opravu. Co je na tom zlozite?
Dzin 9.4.2005 02:34 - č. 2175
Dzin Achileus: (2173) Takže nastavení obou dvojic věží je tedy stejné. Jedná se tedy o palbu salvou, jen se střílí postupně, nejprve první dvě dvojice a potom druhé...
Protože pokud střílí s rozdílným nastavením, tak to co popisuješ dělat nemůžeš. Vem to takhle. U obou musíš nastavit výchozí podmínky. Vystřelíš první dvojicí a salva bude krátká. Jenže jak víš, že druhá dvojice bude také krátká? Co když bude dlouhá? Potom na základě dopadu první přidáš, ale měl jsi přitom ubírat.
Achileus 8.4.2005 18:16 - č. 2173
Dzin: (2172) mas nastavenie nameru a odmeru jednej dvojice vystrelis, pozorujes dopad podla toho ci je salva kratka, alebo dlha nastavi sa druha dvojica vystrelis a to sa opakuje az kym palba nie je dostatocne presna, alebo nezasiahne. Ak sa toto stane, dalej sa pokracuje plnou salvou. Cize podla mna kazda dvojica strielal s rozdielnym nastavenim az kym nezasiahli ciel, potom ked uz palili plnou salvou mali rovnake nastavenie, aspon co sa tyka nameru (dufam ze namer je vertikalne nastavenie a odmer horizontalne, ak nie tak sa ospravedlnujem)
Dzin 8.4.2005 17:18 - č. 2172
Dzin Achileus: (2171) Mám nastavení náměru a odměru pro dvě dvojice věží. A nyní, druhá dvojice má nastavení rozdílné nebo shodné? Je tedy nastavená jako salva a jen střílí asynchroně a nebo má každá dvojice rozdílné nastavění a střílí "na soustřel"?
Achileus 8.4.2005 13:13 - č. 2171
Dzin:(2170) semi-salvy alebo Gabelgrupen (po nemecky ) sa pouzivali na najdenie spravnej streleckej pozicie (riesenia). Akonahle semi-salva pokryla ciel vypalili sa plne salvy v rychlom slede. "Dobre a rychle salvy" na zasiahnutie ciela.

To je moj preklad dufam ze je spravny, ak to vie niekto lepsie prelozit budem rad.

Inac podla salvy dvoch vezi sa opravovala vzdialenost strelby druhych a tak dokola. Cize vystrelis z dvoch vezi a vidis kam dopadli granaty (ci su kratke, alebo dlhe), urobis opravu vystrelis z druhych dvoch vezi. Ked niektora zo salv zasiane nechas vzdialenost a vzstrelis plnu salvu. Ja si myslim ze to ma zmysel a ty?
Dzin 8.4.2005 11:38 - č. 2170
Dzin pbradler: (2168) Ne zcela.
Tak schválně, jak by to řešil? Hlavní je, jak chceš vypočítat korekce pro ony dvě věže z dopadu těch dvou jiných věží. Jestliže mají jiné nastavení, tak hodnoty odchylek budou jiné a nemohu je zaměňovat. Ale to už jsem tu psal dříve několikrát.
Ovšem jestliže víš, jak by se todalo udělat, napiš.

Achileus: Jen překládej.
Achileus 8.4.2005 09:23 - č. 2169
Takze mam tu vysvetlenie naco sa pouzivala semi-salva, je to v anglictine, nechce sa mi to prekladat, ale ak by ste velmi chceli tak to prelozim.

semi salvos aka "Gabelgruppen" were used to establish a correct firing solution, as soon as a Gabelgruppe covers the target full salvos would be fired in a quick succession: "Gut und Schnell Salven" to obtain hits on the target.

dufam ze to aspon trocha pomoze
pbradler 8.4.2005 00:12 - č. 2168
pbradler
Dzin napsal v č. 2164:
"A to poslední zdůvodnění je podle mě ne zcela vyhovující (zaměřování palby jedné dvojice věží podle dopadu palby druhé dvojice věží)."
Neviem, ale tak to tvrdil od počiatku. To len tebe sa to nezdalo možné, pretože si asi vieš predstaviť ako je pre balistický počítač nesmierne ťažké úlohu s jedným konštantým posunom (o jeden trojuholník)naviac.
Dzin 7.4.2005 18:59 - č. 2167
Dzin SK: (2165) Nechci to připustit proto, že se mi to nezdá.

Achileus: (2166) Záleží na scénáři. Je to stejné, jako exhibice pozemního dělostřelectva, také se střílí jednotliv salvou apod.

Palba salvou nespraví s lodními radary, optikou atd. nic, protože se na to berou ohledy při konstrukci. Stejně tak i při palbě plnou salvou. Jediné, při čem vznikají problémy jsou při palbě v nepříhodných úhlech, kdy se ústí děl ocitá nejblíže nástavbám lodě.
Achileus 7.4.2005 08:06 - č. 2166
Dzin napsal v č. 2156:
"třeba u Missouri se jednalo o nějakou "exhibici", ale palba plnou salvou je standartně používaná."
tazko, podla mna strelba plnou salvou sa pouzivala na exhibiciu pretoze to vyzera velmi efektne.
Johny napsal v č. 2158:
"German radar had a shorter range and poorer bearing accuracy than the optical equipment. It gave exact range information in pitch darkness or heavy weather, but it was extremely sensitive to shock caused by the recoil of heavy guns"

suhlasim s tym, co je vyssie napisane, ze palba plnou salvou mohla poskodit radar a opticke zameriavace, preto sa pouzivala semi salva. V jednom dokumente som pocul, ze pri plnej salve lode Iowa celu lod posunulo lod do boku asi o 2 metre. Tak si dokazes predstavit co to mohlo spravit s nastavenim optickych zameriavacov a radarom. Od toho sa odvija aj rychlost palby, lebo obsluha zbrani musi znovu nastavit zameriavace. Co sa tyka semi salvy, v bitke o dansky prieliv Bismarck strielal vsetky salvy A+B, C+D. Myslim si ze veze C+D palili az ked sa lod ustalila po vystrele vezi A+B.
SK 7.4.2005 06:40 - č. 2165
SK
Dzin napsal v č. 2160:
"Právě tohle (asynchronost salvy) jako semisalvu její zastánce SK odmítá a tvrdí, že to není semisalva. "
Pokiaľ viem, tak som pripustil obe možnosti, ale ty nechceš pripustiť tú druhú - teda to, že môžeš brať odchyľky(a následne z nich určiť korekcie) z inej skupiny veží pre druhú...
pbradler napsal v č. 2163:
"Podľa môjho názoru bola doložená dostatočne. Osobne som predtým o tom nepočul a SK-ho výklad okolo príspevku 1000 ma presvedčil. "
Som rád, že aspoň niekoho.
Dzin 7.4.2005 00:53 - č. 2164
Dzin pbradler: (2163) Právě že nebyla, protože SK dost dlouho neupřesnil, jak přesně měla vypadat, respektive ji popisoval různě. A to poslední zdůvodnění je podle mě ne zcela vyhovující (zaměřování palby jedné dvojice věží podle dopadu palby druhé dvojice věží).
pbradler 7.4.2005 00:50 - č. 2163
pbradler
Dzin napsal v č. 2162:
"tak jak byla doložena, tak se mi opravdu nepozdávala"

Podľa môjho názoru bola doložená dostatočne. Osobne som predtým o tom nepočul a SK-ho výklad okolo príspevku 1000 ma presvedčil. Že to nepostačovalo tebe je ale tvoj problém.
Dzin 7.4.2005 00:32 - č. 2162
Dzin pbradler: (2161) Ani se ti nedivím. Bohužel výsledný efekt je ten, že se mlátí prázdná sláma, protože semisalva nebyla její zastáncem konečně definována a tak jak byla doložena, tak se mi opravdu nepozdávala.
pbradler 7.4.2005 00:22 - č. 2161
pbradler
Dzin napsal v č. 2160:
"Ty jsi diskuzi na toto téma četl?"
Posledných 6000 príspevkov som už nečítal, pretože radšej trávim čas iným spôsobom .
Čo ale viem je že semisalva môže mať v určitých situáciách opodstatnenie a prináša vyššiu kadenciu paľby pri zachovaní presnosti ako paľba plnou salvou. Ak je navyše celý systém riadenia paľby na to stavaný spolu s rýchlejším nabíjacím systémom je to užitočná vec.
Dzin 7.4.2005 00:13 - č. 2160
Dzin pbradler: (2157) Ty jsi diskuzi na toto téma četl? Právě tohle (asynchronost salvy) jako semisalvu její zastánce SK odmítá a tvrdí, že to není semisalva. Podle jeho poslední definice je semisalva samostatná palba dvou dvojic věží na sobě závislá.
1461-1480 z 3183
<< 71 72 73 74 75 76 77 >>
Po