Válečné lodě druhé světové války
|
|
---|---|
Algernon: (1143) Jediné co je jednoznačné je jen to, že se to nevyřešilo a bylo odloženo add acta. | |
|
|
Vosper ? | |
|
|
Vše co je menší než korveta už ani nená porádná válečná loď jen taková z nouze cnost. Takže je nemá cenu ani rozebírat. Tedy leda tak do šrotu. | |
|
|
Dzin napsala v č. 1133: OK, tak najvýkonejší...teda bez ohľadu na jeho bojové nasadenie. " No vždyť píši, MAS. Já osobně to jestli je něco nejlepší nehodnotím jen podle jeho TTD, ale i podle výsledků jeho nasazení. " |
|
|
|
Tom (1128): Dôvodov môže byť viac. V tom nevidím protirečenie. Predsa len si ale myslím, že u lode kde pohon tvorí povedzme 30% celkového výtlaku je otázka hmotnosti pohonu závažnejšia a teda aj snaha ušetriť práve na tejto položke je vyššia ako u lode kde pohon tvorí menej ako 10%. | |
|
|
No vždyť píši, MAS. Já osobně to jestli je něco nejlepší nehodnotím jen podle jeho TTD, ale i podle výsledků jeho nasazení. | |
|
|
Dzin napsala v č. 1131: No tak máš naj-úspešnejší. Ešte ten naj-lepší... "MAS, protože jako jediný dokázal potopit bitevní loď a tím defakto jako jediný položil důkaz "Mladé školy". Jinak to byl ale docela šunt." |
|
|
|
MAS, protože jako jediný dokázal potopit bitevní loď a tím defakto jako jediný položil důkaz "Mladé školy". Jinak to byl ale docela šunt. | |
|
|
Dzin napsala v č. 1129: No keď sme u tých motorových člnoch...Ktorý typ torpédovéhop člnu bol podľa vás tým naj a prečo? "Ale mít BB s akcelerací motorového člunu by bylo zajímavé. " |
|
|
|
Tom: (1128) Ale mít BB s akcelerací motorového člunu by bylo zajímavé. | |
|
|
pbradler napsal v č. 1122: Spíš to možná svědčí o tom, že bitevní lodě nepotřebují na tunu výtlaku takový výkon turbín jako křižníky potažmo torpédoborce. U menších lodí se přece jen žádá taky nějaká akcelerace, narozdíl od BB. "Z toho sa dá len ťažko usúdiť že by merný výkon bol konštantný. Skôr sa potvrdzuje to že ak sú konštruktéri nútení šetriť na hmotnosti najmä u menších lodí tak dosahujú vyšších merných výkonov ako u väčších" |
|
|
|
Na mail bys mi to taky moh poslat, viď? Díky. | |
|
|
Dzin: Mě by opravdu moc zajímal... | |
|
|
Dzin napsala v č. 1124: Hej stojíme o to...Môžeš mi ho poslať na email v blízkej dobe (myslíš, že to stihneš ešte do príchodu novej doby ľadovej)? "Jestli o něj opravdu stojíte, tak ano, ale je to jen stručné schrnutí a nejedná se o válečné lodě, nýbrž pouze o bitevní lodě. " |
|
|
|
Jestli o něj opravdu stojíte, tak ano, ale je to jen stručné schrnutí a nejedná se o válečné lodě, nýbrž pouze o bitevní lodě. | |
|
|
Dzin: Tak jak ses rozhod dáš sem na Frontu ten článek o válečných lodích a jak skončily? (Pochopitelně až se Fronta vzpamatuje) | |
|
|
Algernon: Keďže si sa dlho neozval na tému merného výkonu pripájam údaje o niektorých lodiach ktoré sa mi medzitým podarilo nájsť. Merný výkon uvádzam ako výkon/hmotnosť pohonnej sústavy (HP/t). IOWA 48 SOUTH DAKOTA 40 NORTH CAROLINA 38 BISMARCK 50? QUEEN ELISABETH 15 BALTIMORE 60 TONE 64 HIPPER 60 SOUTHAMPTON 50 LEANDER 50 FIJI 55 HAWKE 54 CLEVELAND 54 BROOKLYN 55 FLETCHER 75? Z toho sa dá len ťažko usúdiť že by merný výkon bol konštantný. Skôr sa potvrdzuje to že ak sú konštruktéri nútení šetriť na hmotnosti najmä u menších lodí tak dosahujú vyšších merných výkonov ako u väčších. |
|
|
|
doporučujem: www.dreadnoughtproject.org/plans/ |
|
|
|
GRAF ZEPPELIN: www.dreadnoughtproject.org/plans/KM_Graf_Zep... |
|
|
|
CHCETE SI POSTAVIŤ PRINZA EUGENA? Pekné výkresy (pre tých s lepšími linkami ): Bokorys (Prinz Eugen) www.dreadnoughtproject.org/plans/KM_Prinz_Eu... Pohľad zhora (Prinz Eugen) www.dreadnoughtproject.org/plans/KM_Prinz_Eu... Nadstavby(Prinz Eugen) www.dreadnoughtproject.org/plans/KM_Prinz_Eu... + k tomu: obere_ansicht_deckshauser_brucken_sowie_aufbaudeck s_100dpi.jpg |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII na moři
- > Válečné lodě druhé světové války