Září 1938 - měli jsme se bránit?
|
|
---|---|
V knihkupectvích je v prodeji historická sci-fi (či jak to vlastně nazvat) autora rozhlasových her Oldřicha Knitla "Český sen" o tom, co by bylo, kdybychom na podzim 1938 bojovali. Info například na www.kosmas.cz, oddíl Beletrie, pododdíl Studie, eseje, glosy. | |
|
|
david: To vím taky, že jsou v Adamu, já je ale chci použít v článku! Ty samé jedničky nehrozí, asi budou tak tři dvojky. Ale u příjimaček jsem byl 5. z 50.! |
|
|
|
Fuky: dobrý přehled čs. techniky mailer.fsu.edu/~akirk/tanks/ | |
|
|
david: My jsme si s Honzou zařídili už takovou malou půjčovnu PS: Ten net ale neplatí z vlastní kapsy | |
|
|
david gore napsal v č. 1565: Tak na co ti ty knížky sakra vůbec půjčuju?! "Fuky, vždyť ty fotky jsou v Adamu, tak si to okopír" |
|
|
|
david gore napsal v č. 1561: Já se tě ale už asi týden marně snažím zeptat jestli vůbec nějaké máš!!! Hlavně nepiš, že to vyřídíme při osobním setkání. Stejně tak jsi mi, má milá charito ( ), neodpověděl, jestli mi pošleš ten Stachelberg. "Až najdu ty současné, tak je pošlu, ale s těmi dobovými to vidím špatně" |
|
|
|
david gore napsal v č. 1562: To abych začal shánět "Za dobovku K - 53b dám princeznu a půl království" |
|
|
|
Máš nebo nemáš? | |
|
|
Někdy mi připadá, že dostat z Davida odpověď je jako 15. otázka v Milionáři | |
|
|
Jasně, to jsem si všiml. Tak máš nějaké nebo nemáš? | |
|
|
Teď jsem se jen tak mimoděk kouknul do Zapomenutých hraničářů, a je tam jakási podivná fotka K-S 53a | |
|
|
Fajn, a ty nějaké máš? | |
|
|
Myslel jsem objekty 46 AŽ 53b, a především, jestli nemáš nějaké dobovky TY. | |
|
|
To je mi celkem na prd, jsem pražák. Dej vědět, až budeš v Praze. Kde vůbec pobýváš trvale? Kdyžtak tyhle věci klidně můžem řešit přes mail. Jo, mimochodem, při výčtu jsem zapomněl na dvě dobové pohlednice pevnosti v Přemyšlu. Ještě jsem se tě chtěl zeptat, jestli nemáš nějakou dobovou fotku K-S 47-53b a jestli bys mi jí případně nemohl poskytnout k článku. |
|
|
|
Myslel jsi AČR S osobním setkáním mohu počítat kdy? Budeš teď někdy v Praze? |
|
|
|
Nemáchruj... Tak stále jsem se nedozvěděl, jestli mi ten Stachelberg pošleš nebo ne. špičková věc, špičková věc... co si pod tímto pojmem mohu představit? Nejsem si jist, zda v souvislosti s opevněním disponuji něčím jiným, než uzávěrem vchodové střílny LO. Něco by se ještě možná našlo, jako třeba důstojnický příbor Wehrmachtu, či knoflík jakéhosi Rakousko-Uherského generála, případně ještě údajný bodák k jakési sovětské pušce z období kolem 1WW, potom by se u mě možná ještě daly najít protektorátní známky, případně ještě čs. přilba z 50. let, tankistické kukly ze stejného období, možná ještě dva takové ty kulaté nesmysly na čepice myslivců Rak.-Uh. armády, tím by však výčet mých "exponátů" končil. Vzhledem k tomu, že ani jedno asi nepočítáš za špičkovou věc, nehrozí, že by se mi někdy montážní jeřáb na K-S 9 či Adolf u K-S 12a někdy dostal do ruky. |
|
|
|
david gore napsal v č. 1542: No vidíš, můžeš to rovnou vypálit "každá námaha něco stojí a vzhledem k tomu, že se namáhám téměř každý týden, bylo by těch informací na CD " |
|
|
|
No, myslel jsem i trošku dál než tu naprosto přehlednou louku k Hůrce, měl jsem na mysli celou pevnostní linii (i když ani tam to není s nepokrytými prostory tak žhavé). Určitě to bylo provizorní nahrazení prázdné střílny v K-S 14 | |
|
|
Arnošt: no právě, tím jsem reagoval na to, že je skutečně nečekané, že je v okolí Cihelny přehledné pole bez hluchých prostorů. Omlouvám se ti, špatně jsem si přečetl příspěvek a myslel jsem, že máš namysli to stoupání na Hůrku. Nicméně, řekl bych, že i ona louka směr hůrka je dosti přehledná. Mimochodem, nevíte, proč se vžil název Výšina, když se nikdy dříve nepoužíval? |
|
|
|
david: jistě, nesmírně jsi se při tom namáhal... a víš kolik tě bude stát úsilí, když mi to pěkně pošleš na [email protected] ? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Září 1938 - měli jsme se bránit?