Září 1938 - měli jsme se bránit?
|
|
---|---|
BRUNNER napsal v č. 1654: o tom ani nevím Dobrá taktika, co? "bájok o nemeckých robotníkoch,ktorí zostali pod zemou po dokončení pevnosti..." |
|
|
|
Já myslím, že porovnávat za prvé EE a A, za druhé roky 38 a 40 je trochu mimo | |
|
|
Brunner 1642: to byla, ale jak vidíš, většina států se jí stále držela. V Evropě nové moderní pojetí války mělo Německo, ale v září 1938 na něj zdaleka nebylo tak dobře připraveno jeko poté na Polsko a Francii. Zpět k EE: co o ní víš, ať vím na čem je můj oponent |
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 1648: sorry, jen neodbočuj od původního tématu, ty seš zastánce něm. tankové techniky, já čs. opevnění, tak se asi neshodnem, ale bylo by dobré se aspoň držet původního "a dávaj pozor pri volbe tónu,ktorým so mnou rozprávaš" |
|
|
|
Eagle napsal v č. 1645: to není sranda, jen se ptám jestli ho máš tak dlouho, žes toho moc nepřečetl? Ale sorry, omlouvám se "To není moc srandovní." |
|
|
|
Eagle napsal v č. 1644: tak po přečtění tohoto zvažuju co říct "No to říká ale nejsem si jistej jestli bylo po celý hranici. A možná by s náma udělali to samí co s Francouzama. Obešli by naše opevnění přes slovensko. Možná." |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 1637: To není moc srandovní. "a to ho máš už tak dlouho?" |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 1634: No to říká ale nejsem si jistej jestli bylo po celý hranici. A možná by s náma udělali to samí co s Francouzama. Obešli by naše opevnění přes slovensko. Možná. "Už sis něco přecetl, říká ti něco opevnění?!" |
|
|
|
Na to jsem se tě neptal!! Sakra víš ten rozdíl? | |
|
|
A to nemluvím o rozdílech mezi EE a A | |
|
|
Třeba že se tam cvičili jednotky, které potom útok na EE provedly, že na našem opevnění zkoušeli svoji taktiku a později tak nápomocné kumulativní nálože........ | |
|
|
BRUNNER napsal v č. 1636: Hovorí ti niečo Adam? "Hovorí Ti niečo Eben Emael?" |
|
|
|
Eagle napsal v č. 1619: a to ho máš už tak dlouho? "Co línej, měl jsi někdy zánět?" |
|
|
|
Honza napsal v č. 1609: proč si před tím aspoň nepřečtete články tady na Frontě, třeba Honzův o letectvu a egliho o otázce obrany v září 38??! to vám Honza musí všechno vypsat tady? "Neříkám, že bylo bez komplikací, ale Němci i Rusáci tam vjeli jak horkej nůž do másla........ My za sebou měli mobilizaci, německý jednotky byly v postaveních pro obsazení, nikoliv pro útok, luftwaffe nebyla na polních letištích (jen pozorovací a lehké bitevní letky). Navíc začínalo bejt pěkně hnusně." |
|
|
|
Eagle napsal v č. 1599: Už sis něco přecetl, říká ti něco opevnění?! "Měsíc jim trvalo dobýt polsko nevím proč by za týden nepřekročily hranice ?" |
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 1598: A ty na straně skopců, co?! "Jo ale musel by tam sedet Gore,Fuky a ty" |
|
|
|
curahee napsal v č. 1596: "Týden,to by jim trvalo překročit hranice!" Jak kde
Honza napsal v č. 1595: Souhlas, lae to už je tady po x-té "Rovnoceného ne, ale nezapomeň, že v té době sloužily ještě Arada-68 a Heinkely He-51 jako prvoliniové stroje. Na Bf-109 si personál teprve zvykal a ze Španělska se stihlo vrátit pouze několik pilotů se zkušenostmi na moderních strojích." |
|
|
|
Jak už jsem psal v článku, je třeba si uvědomit, že piloti na nové Bf-109 ještě nebyli pořádně zvyklí, jejich létání podle toho i vypadalo. Ostatně i chaotická obrana poláků dala němcům zabrat. A to měli na výcvik o rok víc. |
|
|
|
www.mlk-airbase.wz.cz/msfs/avia534/ctimne.html | |
|
|
A co tím chceš říct? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Září 1938 - měli jsme se bránit?