Září 1938 - měli jsme se bránit?
|
|
---|---|
Ne,Lacoste! | |
|
|
BRUNNER napsal v č. 1622: No a?Neumíš číst? "Na to Honza napísal "možnosti...byli tŕeba u verze D docela slušné..."" |
|
|
|
Honza napsal v č. 1613: Tak co Brunnere? "Jinak možnosti pro boj Avií proti mesounům byly, a třeba u verze D docela slušné, protože měl sice vyšší rychlost, ale byl neuvěřitelně líný." |
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 1610: Nechám se poučit od odborníka . "Samozrejme už len samotná konštrukcia by ťa mala presvedčiť" |
|
|
|
Co línej, měl jsi někdy zánět? To přečteš jden řádek mrkneš a musíš si ho hledat znovu. A tak je to pořád. Takže můžeš číst jen některý části dne. Ale teď už je to mnohem lepší. Tak před rokem jsem nečet skoro nic. | |
|
|
No to je tím, že jsi línej číst | |
|
|
CR-42 se utkaly s Aviema ? To ani nevím. Já vím tak akorát o pár kouscích v BoB. | |
|
|
Zrovna CR-42 bych zde nevypichoval, němci je měli ve výzbroji a při slovensko -maďarském konfliktu daly Aviím na frak. | |
|
|
Přesně tak. Ale jde to. A avia B-534 byla sice dvojplošník ale s řadovým motorem oproti I-153, Gloster gladiator nebo Fiat CR-42 a jejich výkony nebyly zas tak strašné. | |
|
|
Jinak možnosti pro boj Avií proti mesounům byly, a třeba u verze D docela slušné, protože měl sice vyšší rychlost, ale byl neuvěřitelně líný. | |
|
|
Eagle: toto bylo probíráno na nejlepší stíhačce ww2. V tomto konkrétním případě jde o kvality pilotů. | |
|
|
Tak pozor konstrukce úplně nerozhoduje (samozřejmě z velké části). V r.1948 se Izraelcům bez problémů podařilo na Aviích S-199 sestřelovat Spity V a IX. A to S-199 bylo snad nejhorší letadlo co u nás bylo. | |
|
|
Neříkám, že bylo bez komplikací, ale Němci i Rusáci tam vjeli jak horkej nůž do másla........ My za sebou měli mobilizaci, německý jednotky byly v postaveních pro obsazení, nikoliv pro útok, luftwaffe nebyla na polních letištích (jen pozorovací a lehké bitevní letky). Navíc začínalo bejt pěkně hnusně. |
|
|
|
Že by to kluci skopčácký neměli tak jednoduchý jako s Polákama. | |
|
|
Eagle: podívej se do mapy a zjistíš to. | |
|
|
Ale máš pravdu. Moc toho nevím. Víš já raději letectvo. A teď čtu dvě knihy takže tak na 3 měsíce dopředu. Ale jinak můžeš něco doporučit. | |
|
|
co třeba ? Mě se moc číst nechce. | |
|
|
Eagle:Buď tak laskav a zkus si něco přečíst?! | |
|
|
Fuky není odvedenej | |
|
|
curahee napsal v č. 1596: To si nemyslím. Měsíc jim trvalo dobýt polsko nevím proč by za týden nepřekročily hranice ? "Týden,to by jim trvalo překročit hranice!" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Září 1938 - měli jsme se bránit?