Září 1938 - měli jsme se bránit?

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
3561-3580 z 5038
Po
curahee 26.9.2004 21:09 - č. 1726
curahee
Eagle napsal v č. 1725:
"A co chemici a zdravotníci "
Na ty můžeme být hrdí,a na prostějováky,taktéž.
Eagle 26.9.2004 21:07 - č. 1725
Eagle
Enigma napsal v č. 1723:
" O naší armádě si myslím své!!!"
A co chemici a zdravotníci ? A Tamara a Věra ?
danny 26.9.2004 20:29 - č. 1724
For Enigma: Armáda není ideální, ale není taková, jaká píšeš ty. Ale ať je jaká chce, je to pouze vzorek naší společnosti. Není ani horší, ani lepší než jiné firmy naší zemi. To, že nejsi odborník na toto téma tu pochopil každý. Sedět u PC a kecat hovadiny dovede každej blbec.

Hovořili jsme tu však o obraně naší vlasti. Postupně začínám chápat, že naše společnost je taková, protože jsou tu lidi jako ty. O všem jen kecat a nic neudělat. Když už něco, tak se neušpinit. S lidmi jako ty by jsme se opravdu neubránili nikomu. Má to však jednu výhodu. zase budeš mít o čem psát.....
Enigma 26.9.2004 19:37 - č. 1723
Enigma Danny: Nejsem odborník, nicméně idealistický obrázek AČR, který se nám zde snažíš vnutit mě poněkud rozesmál . O naší armádě si myslím své!!! Dodnes vidím tváře těch lidí, kteří neměli na práci nic jiného než se někde zašít, aby se nemuselo něco dělat a měli na starost jen to kde se dá něco ukrást jako PHM apod. Neříkám že jsou takový všichni, ale je jich hodně. Nevím sice jakou funkci vykonáváš ty, ale soudě podle tvých naivních názorů budeš sedět také v nějakém teplém kamrlíku a citovat nám zde co napsali v armádním ábíčku, které ty nepochybně odebíráš!!! A hlavně nastudovat řády!!! že?
Dzin 26.9.2004 13:43 - č. 1721
Dzin Honza: (1710) Asi by využili příhodné politické situace a udeřili by co nejdříve.
danny 26.9.2004 13:16 - č. 1720
Tak to vypadá, že jsem tu debatu prohrál. Netušil jsem, že jsem narazil na sběratele ústní lidové slovesnosti na téma AČR, který má k tomu zkušenosti dokonce ze 3 z cca 140 posádek. Navíc jako záklaďák, takže mohl do problematiky plńě nakouknout. Klobouk dolů. Já si jdu dát láhev, abych nevypadl ze cviku, kdybych náhodou navštívil nějakou z drtivé většiny posádek.

To jsme však malinko odbočili od tématu. hovořilo se tu o obraně a já jen doplnil, že současná doktrína míří jinam. Jsou to expediční síly, které pracují v rámcu NATO battle group. Tuto zatím jedinou aktuální úlohu armáda zvládá, dle mého názoru dobře, nebo ne? Máte tu odborníka, který pozorně poslouchal vyprávění......
Enigma 26.9.2004 13:02 - č. 1719
Enigma
curahee napsal v č. 1717:
"Enigma:Sloužil jsem u průzkumných jednotek,a tam je vojna trochu jiná.."
Tam ano!!!
Enigma 26.9.2004 12:54 - č. 1718
Enigma Přijímač Jihlava - Pístov, dále Stará Boleslav velení! To jsou zapadákovy? Posléze Rožmitál Pod Třemšínem ano zapadákov a totální, jenže tam snad byla ta morálka nejvyšší.
danny napsal v č. 1716:
"zajímalo by mě jakou zkušenost s armadou máš, když znáš většinu kasáren? "
Z rozhovorů s vojáky z povolání všech hodností a funkcí. Neříkám že znám většinu kasáren, nicméně zkušenosti a vyprávění těchto dodnes činných vojáků z povolání jsem vnímal pozorně.
danny napsal v č. 1716:
"Ještě jsi mohl napsat, že se v armádě chlastá."
Chlastá a ne málo! Jen když přijedou VP s trubičkama máme strach...
curahee 26.9.2004 12:48 - č. 1717
curahee Enigma:Sloužil jsem u průzkumných jednotek,a tam je vojna trochu jiná..
danny 26.9.2004 12:47 - č. 1716
Enigma napsal v č. 1714:
"Já jen řekl jak to chodí ve většině kasáren. A to v drtivé většině!!! Nicméně chápu tě !! " Koho chleba jíš toho píseň pěj " !!!"
Podobnou odpověď jsem čekal. Ujišťuju tě, že jsem dost dlouho v armádě na to, abych nebyl její fanda. nicméně opravdu nerad čtu věci jako jsi psal od lidí, kteří si odkroutili vojnu někde v zapadákově a podle toho hodnotí celek. zajímalo by mě jakou zkušenost s armadou máš, když znáš většinu kasáren? Hezky jsi to tu vyčíslil. Ještě jsi mohl napsat, že se v armádě chlastá. To se taky s oblibou říkává, ne? To je však pouze jeden úhel pohledu, realita je často jiná
Enigma 26.9.2004 12:41 - č. 1715
Enigma Snad všichni kdo byli na vojně znají to kdy velitel " čety " u mě to již byl voják z povolání nadrotmistr vyhlásí " akce jehla ".....

Byl jsem na vojně celkem ve třech kasárnach a mohu upřímě říci, že to tak fungovalo všude. Toť můj obrázek naší armády....
Enigma 26.9.2004 12:37 - č. 1714
Enigma
danny napsal v č. 1713:
"Celkem hezky jsi nám ukázal jakej je tvůj osobní pohled na věc. S lidmi jako ty by jsme to asi opravdu neubranili."
Pozor to není osobní pohled! To je holý fakt plynoucí ze zkušenosti! I já byl na vojně, tedy vím jak se vojáci z povolání chovají. Nechápu jak můžeš dávat do souvislosti to, že se mnou by ses neubránil? Jak to s tím souvisí? Já jen řekl jak to chodí ve většině kasáren. A to v drtivé většině!!! Nicméně chápu tě !! " Koho chleba jíš toho píseň pěj " !!!
danny 26.9.2004 12:28 - č. 1713
For Enigma: Celkem hezky jsi nám ukázal jakej je tvůj osobní pohled na věc. S lidmi jako ty by jsme to asi opravdu neubranili. Ani tehdy ani dnes. znovu však připomínám, že obrana dnes není směřována proti velkým celkům. Armáda buduje expediční síly. Proces přeměny armády z podoby před r 89 do té budoucí netrvá rok. už dnes vynikáme ve spoustě specializací a to je znatelný posun. Podívej se na armády států naší velikosti. Možná zjistíš, že jdou jinudy, ale stejným směrem.
curahee 26.9.2004 12:17 - č. 1711
curahee Zase nám neříkej kam jsme se dostali.Koukni se do modelářství,co tam píšeš ty.
Honza 26.9.2004 12:16 - č. 1710
Honza Zase jsme se dostali trošku mimo, takže zpět k tématu

Kdy by podle Vás Němci zaútočili? Ještě na podzim, nebo až na jaře?
Enigma 26.9.2004 12:02 - č. 1709
Enigma
curahee napsal v č. 1706:
"Dnes se vstupuje do armády jen za výdělkem,pro nic jiného!A osobně si myslím,že spousta dnešních vojáků,by nás dnes ani nebránila..."

Svatá pravda. Krásných 14.000 základ + 8.000 na bydlení. Přes den " oprava " stejně neopravitelných strojů, neboli " děláme, že děláme " raději být zašitej na baráku kouřit cigárko, popíjet kafíčko či něco lepšího, mít někoho na štábu kdo dá echo když si štábáci vzpomenou jít někoho zbuzerovat. V 15.30 padla a domů. Krásný NV za šlužby když jsou stejně zašitý na dévéťárně. Co víc si přát....
curahee 26.9.2004 12:00 - č. 1708
curahee Svůj zrak musíš zaostřit trochu jihovýchodně...
curahee 26.9.2004 11:52 - č. 1706
curahee danny:Dnešní armáda,není to co bývala ani z hlediska boj.připravenosti a už vůbec né morálky.Dnes se vstupuje do armády jen za výdělkem,pro nic jiného!A osobně si myslím,že spousta dnešních vojáků,by nás dnes ani nebránila...
danny 26.9.2004 11:34 - č. 1705
Honza napsal v č. 1702:
" No možná bychom se ubránili Bangladéši nebo Togu "
Pisatelé podobných textů by se měli jednou kolem sebe lépe podívat. Situace se změnila. Dnešní armádní doktrýna nesměřuje k budování ohromných divizí nebo tankových praporů. Těm, kteří by nás mohli tímto masovým způsobem napadnout by jsme se stejně početně neubránili. Nato je tu NATO. Dnešní doktrýná počítá s výstavbou menších bojových uskupení operujících v rámci jiných armádních celků. To se nám velmi úspěšně daří. Teda jen pokud nám to politikové nekazí nebo nám v tom přímo nebrání.
xfish5 25.9.2004 20:20 - č. 1704
Honza napsal v č. 1702:
"No možná bychom se ubránili Bangladéši "
To jsou ti rejžožrouti Možná jěště Vietnamu a Tunisku
3561-3580 z 5038
Po