Září 1938 - měli jsme se bránit?
|
|
---|---|
david: děkuji za podporu, co se týče přemístění diskuse do opevnění. | |
|
|
Odpusť, ale ptáš-li se na opevnění, přeci jen mi příjde lepší psát do tématu, pro podobné žvásty ( ) určeného. Takže odpověď píšu tam. | |
|
|
Tak jsem zvažoval jestli dát tento dotaz do Opevnění… , nebo do Září 1938… , ale toto téma „zvítězilo“. Pánové existují nějaké informace o tom s jakou obranou se počítalo v oblasti jižní Moravy ? Konkrétně mám na mysli oblast Pohořelicka. Doufám, že Vám jako odborníkům na toto téma nebudu muset popisovat co za „opevnění“ se tam nachází, neboť v této problematice se absolutně neorientuju. Tedy konkrétně by mě i zajímalo jak dlouho měla v těchto místech obrana ( založená asi tedy i na těchto bunkrech ) vydržet. Pokud se najdou nějaké odpovědi tak předem moc díky. |
|
|
|
Poněkud offtopic, nemyslíte? Přesouvám i sem odpověď na jeden příspěvek BRUNNERA v Anthropoidu. Hodí se to sem možná víc. BRUNNER- ad.září 1938: Mohl bys vědět, že francouzská Maginotova linie byla stavěna o pár let dříve než naše pevnosti, a tudíž, přestože naše opevnění z Maginotky vycházelo bylo na nesrovnatelně vyšší úrovni. Zásadní problém Francouzského velení byl, že si neuvědomovalo nebezpečí možného Hitlerova obchvatu přes Belgii (který se pochopitelně učinil) a na belgických hranicích žádné pevnosti nestavělo. V praxi to pak vypadalo zjednodušeně tak, že zatímco se na hranicích s Říší bojovalo o pevnosti, německé tanky, které šly přes Belgii vesele uháněly na Paříž. Podobné místo v naší obraně neexistovalo. |
|
|
|
curahee napsal v č. 1802: tak promiň praotče "Hlavně,že ty jsi kmet.." |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 1801: Hlavně,že ty jsi kmet.. "mladej a nezkušenej" |
|
|
|
xfish5 napsal v č. 1800: mladej a nezkušenej "Hafo se pleteš. Takovej železnej kříž... " |
|
|
|
david gore napsal v č. 1798: Hafo se pleteš. Takovej železnej kříž... "Pánové, lepší se usouložit k smrti než se vyznamenat na bojišti a nebo se pletu ?!?" |
|
|
|
...někdy...(= až dodělám 9.Armee a Polsko 1939 = cca 1 rok ) | |
|
|
Glynwed:A pokračování tvého příspěvku? | |
|
|
Sorry, měl jsem za to že jsi se taky zapojil do diskuze za jak dlouho by němci překročily čs.hranice...ale než jsem se proklikal přes ten "úlet od tématu", nějak se mě to pomíchalo... | |
|
|
pro Eagle a Brunnera: Takhle nějak to vidím já (příspěvek 79, 80) www.fronta.cz/forum_tema_show.php?id=25&... |
|
|
|
Jsem si řekl, že změna je život. Ještě pár změn a nechám fronťáky hlasovat, která ikonka je nejlepší. | |
|
|
Člověk se až diví, co všechno má souvislost se zářím 38. | |
|
|
DuGalle napsal v č. 1783:
"Jak je to hezky dvojsmyslné "
Eagle napsal v č. 1784: ale fakt už to s tím tady přestanem špinit a půjdem do ..... "To jo. Ale vývoj (letectva) se jaksi zastavil. MiG-23 - Nejsou, Su-22 - Nejsou. MiG-29 - Nejsou. Jediný modernější jsou L-159 a Sokol." |
|
|
|
To jo. Ale vývoj (letectva) se jaksi zastavil. MiG-23 - Nejsou, Su-22 - Nejsou. MiG-29 - Nejsou. Jediný modernější jsou L-159 a Sokol. | |
|
|
BRUNNER napsal v č. 1782: Jak je to hezky dvojsmyslné "Hoši bežte s tým do armády ČR" |
|
|
|
Eagle napsal v č. 1778: "I kvality. Nepočítám Su-7 - je nekvalitní." žeš napsal "kolik jsme měli ledadel před 89. A kolik jich je teď". Ona se koncepce armády od 89 trochu změnila |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 1779: To bych nikdy neudělal,mám Vás tu všechny rád. "já vím, tím, že bych to napsal bys mi taky mohl říct, že já si na něj hraju" |
|
|
|
curahee napsal v č. 1777: já vím, tím, že bych to napsal bys mi taky mohl říct, že já si na něj hraju "Já si nehraju na moderátora." |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Září 1938 - měli jsme se bránit?