Operace Overlord
|
|
---|---|
Dzin napsala v č. 167: no no "giro.c: "Invaze"." |
|
|
|
Tak od napalmu se dostáváme až k ochraně zdraví.Já bych tady nerad diskutoval na téma co je nebezpečné a pod. | |
|
|
Worchester napsal v č. 168: To jsou nápady.Víš že je to nebezpečné . "No ve škole....." |
|
|
|
DuGalle: Já narozdíl od zmíněného radia opravuji jen jeden údaj. giro.c: "Invaze". |
|
|
|
Worchester napsal v č. 165: Ty jsi něco takovýho zkoušel??? "rozhodně lepší nápad než si házet plnýma brokovýma patronama" |
|
|
|
to je v poho Dzin,,,myslel jsi Den D od Hubáčka? Jetsli to tak ji mam doma, le že by něco takovýho utkvělo v paměti... | |
|
|
Dzin napsala v č. 162: To je jak rádio Jerevan... " Tak jsem vás mystifikoval. Vše sice platí, ale nebyl to Cherbourg nýbrž St. Malo. Odehrálo se to při dobývání tzv. Citadely a letouny byly potom nasměrovány na německá postavení na ostrově Cézembre." |
|
|
|
Tak jsem vás mystifikoval. Vše sice platí, ale nebyl to Cherbourg nýbrž St. Malo. Odehrálo se to při dobývání tzv. Citadely a letouny byly potom nasměrovány na německá postavení na ostrově Cézembre. | |
|
|
BRUNNER: (146) Byla o tom zmíňka v Invazi od Hubáčka. Zde píše, že Američané chtěli bombardovat napalmem jednu pevnost, ale těsně před náletem se Němci vzdali a tak na poslední chvíli navedli letadla na jiný cíl. | |
|
|
leda že by si to odřezal, pak jo já jsem ten napalm nezkoušel, ale kámooš to dělal v písáku |
|
|
|
Milo napsal v č. 156: dá se tomu nějak zabránit? smýt to? "vzduchu obnoví, začne zase horieť." |
|
|
|
Worchester napsal v č. 155: Je to pravda. Ako som písal v (144), iniciátorom napalmu je biely fosfor. Ten fosfor je rozpustený v benzíne. Biely fosfor je na vzduchu samozápalný. Ak sa horiacemu napalmu zamedzí prístup vzduchu, tak zhasne, akonáhle sa prístup vzduchu obnoví, začne zase horieť. "Vylezli z vody,uschli a začali hořet znovu-moc se mi to nezdálo " |
|
|
|
Milo napsal v č. 154: Četl sem , že když vietnamci dostali napalmem nepomohlo, když skočili do vody. Vylezli z vody,uschli a začali hořet znovu-moc se mi to nezdálo a proto se ptám... "Asi tak, ako sa dá vodou uhasiť benzín." |
|
|
|
Worchester napsal v č. 148: Asi tak, ako sa dá vodou uhasiť benzín. "Dá se NAPALM uhasit vodou?" |
|
|
|
Tom napsal v č. 147: Áno, ako želatinátory sa môžu použiť rôzne soli vyšších mastných kyselín, aj kokosové mydlo alebo olej. "Milo: já někde četl o přídavku nějakého oleje z kokosu nebo nějaké podobné sra...?" |
|
|
|
giro.c napsal v č. 149: A kde jste to skoušeli? "napalm? ten si můžeš vyrobit, kámoš to dělal, potřebuješ benzín a polystyren a pár další chemikálií" |
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 146: už jsme 2 koho to zajímá "Čo si vybavit podrobnosti Dzinku,please " |
|
|
|
zkoušel i termit | |
|
|
napalm? ten si můžeš vyrobit, kámoš to dělal, potřebuješ benzín a polystyren a pár další chemikálií | |
|
|
Kozel napsal v č. 145: Kozel: Četl si to pořádně!!!!!
"Myslíš,že existoval sektor UTAH???" "třeba HIT7RUN si spletl pláž UTAH se sektorem na UTAHU?" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Západní fronta
- > Operace Overlord