Zajímavé letecké projekty
|
|
---|---|
Algernon napsal v č. 1001: Zaujímavé, doteraz som si myslel, že výroba a nasadenie sú celkom dve odlišné veci...pekne nám to tu pletieš dohromady..."Od té doby, co se série dostane do výzbroje u řadové jednotky, a kdy na něm lítají řadoví piloti, a normálně funguje zabezpečení jednotek po technické stránce… Třeba jako u Me 262, Me 163, Ar 234, Meteorů Mk.I a Mk.III, P-47M, F4U-4…" Výroba priamo z nasadením prípadne zabezpečením nesúvisí. Môžeš kľudne vyrobiť stovky zbraní (čiže sú už vyrábané sériovo) avšak na frontu sa môže dostať až po niekoľkých meciacoch a zatiaľ ti môžu tie zbrane ležať v skladoch kým nebude vhodný čas na nasadenie...To, že nemci boli v takej situácií, že akýkoľvek vyrobený sériový stroj okamžite poslali na frontu (zvlášť tak výkonný a ak to bolo v ích silách) je snáď jasné aj tebe... |
|
|
|
1000: no ja sa len teším čo z teba vypadne ohľadne tej PLAVBYSCHOPNOSTI...ako mi pekne zoradíš tie loďky podľa nej ... |
|
|
|
Algernon napsal v č. 997: No predsa doteraz si nezodpovedal na otázku aké výkony má F2G vo výške...takže ja sem hodím Ta 152H a ty F2G, OK? "Corsair není můj oblíbenec… Nicméně, co výkony Ta 152 a F2G..? " |
|
|
|
Algernon napsal v č. 994: Môžeš mi povedať OD KOĽKÝCH KUSOV AKCEPTUJEŠ SÉRIOVÚ VÝROBU? "No vzhledem k tomu že jich do konce války od roku 1944 vyrobili 67… " |
|
|
|
Algernon napsal v č. 993: A čo ti na takom prípade mám vypodložiť??? Nechceš vymenovať konkrétnych pilotov a konkrétne jednotky? Ako aj konkrítny dôvod prečo by tam mali ísť?"Když mi „rozumně vypodložíš“ argument ve stylu No v prípade, že by hore kosili Ta 152 B-29 tak keby amíci nič iné v oblasti nemali, tak by ich zrejme šli chrániť aj tie F2G... z tvého „obdivuhodného“ 975, pak bych ti mohl i odpovědět… :o)) Odpovídám totiž argumenty, nikoliv na „argumenty“ á la Peiper…" Stále sa vyhýbaš tomu že by nejakou náhodou sa mali stretnúť Ta 152 a F2G vo veľkých výškach...že by to bolo nedostatkom výkonu vo výškach F2G a nechceš to priznať? Neboj nie je to také ťažké, ja som ti v pohode potvrdil, že Ta 152 na F2G pri zemi nestíhal...neboj nebolí to... |
|
|
|
Algernon napsal v č. 990: A tvrdím, že bol geniálny? Len tvrdím, že vo svojej dobe patril na špičku a predstihoval v niektorých parametroch F4U-4... "Vskutku, obdivuhodný stroj, ten sériový výškový (bohužel tak trochu nedotažený) Ta 152H…" Mimochodom, F4U tiež nemali slávny začiatok ako palubná stíhačka, alebo sa mýlim? |
|
|
|
Algernon napsal v č. 985: Jasné, zase vyhýbavá odpoveď...keby aj do 2568 tak ti to môže byť sedem, jebo tá výroba bežala už od 1944...a to je podstatné, kedy začala a nie kedy dodala prvých 100, 500, 1000, 10000 kusov...Nemôžeš sa asi zmieriť s tým, že tvoj milášek F4U-5 bol výkonostne na tom tak ako rok starý Ta 152... "ó to ano... asi tak do roku 1965... " |
|
|
|
Algernon napsal v č. 984: Je skôr zaujímavé sledovať ako sa snažíš vykrútiť a vyhýbať niektorým otázkam,ktoré sa ti nehodia do "rozpočtu"...škoda... "Je zajímavé že tvoje úroveň argumentace za poslední rok začíná připomínat Peipera (blahé paměti) :o)) zatímco kvalita argumentů ostatních oponentů (až na pár výjimek) stoupá… Jo, to jsou mi věci…" |
|
|
|
Algernon napsal v č. 984: Nie ale keď taký nájdeš, tak si ho poriadne prečítaj...a nezabudni pomôcť Dzinovi s domácou úlohou...prajem veľa fantázie pri vyhodnocovaní PLAVBYSCHOPNOSTI... "P. S. Mimochodem, ty jsi napsal nějaký anglicko-český slovník „námořní a související terminologie“..? :o) Nechá se někde „to“ někde koupit..? " |
|
|
|
Algernon napsal v č. 984: Ja netvrdím, že by ich sprevádzali, proste by v danej dobe boli na tom mieste F2G a nad nimi by prelietával zväz B-29 či iných strojov vo veľkej výške...prečo by tam potom v prípade potreby nešli tie F2G...A len sa snažíš odviesť reč od podstaty, že F2G vo veľkých výškach za Ta 152H nestíhal tak ako tomu bolo opačne, že Ta 152H nestíhal v malých výškach F2G... "No vzhleem k tomu že by armádní B-29 zajisté nedoprovázely námořní F2G… Tak jako obvykle kalíš vodu svými „argumenty“ a „znalostmi“…" |
|
|
|
Algernon napsal v č. 981: Asi ako ten maniak v upravenom Spite...
"Obzvláště se mi líbí „výškový“ Ta 152H — bez funkční přetlakové kabiny… :o) To by její piloti zajisté „rozchodili“ pobyt ve větších výškách…"
Algernon napsal v č. 981: Bože, tých 67 ks by nebolo konečné číslo, keby vojna neskončila...kľudne by ich mohli vyrobiť aj 10000... "ó ano, snad 67 ks… ohromující…" |
|
|
|
Algernon napsal v č. 979: Vypočítané...
"U B-6 byly „výkony“ taky ověřeny při zalétávání..? Fajn..! "
Algernon napsal v č. 979: napr. base13.glasnet.ru/wol/he/277.htm
"Zdroj výkonů B-5..? :o)))))"
Al gernon napsal v č. 979: viz vyššie... "Ostatní TTD verze B-5..? " |
|
|
|
Algernon napsal v č. 977: No viditeľne buď nevieš, akú rýchlosť mali F2G vo veľkej výške, alebo sa to snažíš zatajiť aby si nedajbože nezahanbil svojho "miláška"...Zatiaľ beriem tú prvú možnosť...že to nevieš... "Jasně… V roce 1946 budou B-29 USAAF doprovázet nad cíle F2G USN…" |
|
|
|
Algernon napsal v č. 976: koľkokrtá ti mám opakovať, že sériová výroba Ta 152H bežala no vzhľadom na skoré ukončenie vojny ich nebolo toľko koko by si chcel (a myslím, že nielen ty ale aj nemci)..."V případě Ta 152 mlžeme maximálně mluvit o předsérii, nikoliv o sérii… Schválně, kolik strojů ze série bylo vyrobeno, a nasazeno… " Inak hovorí sa o cca 67 vyrobených kusoch... |
|
|
|
Algernon napsal v č. 974: No v prípade, že by hore kosili Ta 152 B-29 tak keby amíci nič iné v oblasti nemali, tak by ich zrejme šli chrániť aj tie F2G...takže ja som u Ta 152 rýchlosť pri zemi udal, teraz je rada na tebe aby si udal rýchlosť F2G v 9000m (alebo niekde okolo) "F2G do výšky nutně nemusel — zato ale každý stroj musí (jednou) být „v přízemí“ — asi tak jako přistávající Me 262… " |
|
|
|
Algernon napsal v č. 970: Ta 152 bola sériová stíhačka, to, že ich neboli tisíce neznamená, že to nebola séria...Nemci nemohli za to, že vojna skočila skôr ako by stihli vyrobiť 10.000 množstvá Ta 152 aby si ich nepovažoval za predsériovú výrobu... "Zato ty, „zjevně“, neporovnáváš prototypové (max. předsériové) Ta 152 se sériovými, bojově létajícími, Corsairy…" |
|
|
|
Algernon napsal v č. 967: Asi preto, že nie vždy sa podarilo zachytiť nosič a F6F a F4U skutočne na Ohky nestačili... "Aha, „přízemní speciál“, a na Ohky, že… Asi proto, že F6F a F4U ve výšce nestačily na jejich nosiče, že..? " |
|
|
|
Algernon napsal v č. 967: Okolo 560 km/h...to však dobre vieš...koľko robila F2G vo výške 9000m? "…a kolikpak že dělal se svými koníky u země kterýkoliv Ta 152..? " |
|
|
|
Algernon napsal v č. 963: Porovnávať prototyp zo sériovým strojom? "Opět — konkrétně… :o)) Rychliost v jaké výšce, u jednoho i u druhého stroje… Mimochodem, není je dvojice He 119 a Ar 234…" |
|
|
|
Algernon napsal v č. 964: Prízemný špeciál...Ohky boli svine... "…pokud ti jde o první vzlet, tak se podívej na vzlet (a výkony) F2G… :" S toľkými koňmi pod kapotou to nebolo nič moc... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII ve vzduchu
- > Zajímavé letecké projekty