Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Kralik napsal v č. 1312: Mne to prišlo ako séria humorných (a väčšinou dosť trápnych) anekdót. Samozrejme, že s výnimkou scény oslobodenia toho českého koncetračného tábora. "Mě Velká červená jednička přišla jako rádoby drsnej film..." |
|
|
|
Martyn napsal v č. 1313: Blbcov a vrahov robia z Nemcov snáď v každom americkom vojnovom filme. Svetlé výnimky sú: Železný kríž, Príliš vzdialený most a možno aj Stalingrad. "Nepřipadá ti, že v V.č.1 z Němců dělají blbce?" |
|
|
|
Lepší než Nemocnice na kraji města podruhý | |
|
|
V brzku zas budou dávat Ponorka U 571. To je taky strašná slátanina. Jediný dobrý válečný film, který jsem viděl v poslední době, tak to byl: Nebeští jezdci |
|
|
|
Kralik: Nepřipadá ti, že v V.č.1 z Němců dělají blbce? | |
|
|
Mě Velká červená jednička přišla jako rádoby drsnej film... Umírání za... má opravdu skvělou atmosféru. Ale člověk se na to musí opravdu soustředit aby se v tom orientoval.. |
|
|
|
Kralik: Umírání za dlouhého dne Máš pravdu, není to takový kýč, jako starší americké filmy, např. níže zmiňovaná "Big Red One" atd. a má výbornou atmosféru. DOPORUČUJU!!!! |
|
|
|
von: Já abych ti pravdu řekl, když jsem viděl poprvé ten film, dvakrát nadšený jsem nebyl, ale pak jsem si ho zamiloval . Portsě se máš na co těšit | |
|
|
Kdesi na zahr.webu jsem se dočetl,že by BITVA O BRITÁNII měla vyjít i na DVD - u nás zatím pouze na VHS.Bohužel tenhle filmík jsem ještě neshlédl,ale podle vesměs kladných ohlasů a faktu,že na filmu spolupracovali i odborníci jako např. Albert Kesslering soudím,že to bude dobrý počin.Mimochodem jaké jsou vaše názory na tenhle film?A pokud máte nějaký zdroj vedoucí k získání DVD BITVY O BRITÁNII/1969/,byl bych vám velmi vděčný.Děkuji předem | |
|
|
Co říkáte na Umírání za dlouhého dne? Opravdu výborný válečný film. P.S.: V úterý na ČT2 v noci ho budou dávat. |
|
|
|
Johny napsal v č. 1297: Taky si pamatuju na jednu "nesrovnalost" u exteriérů točených na masaryčce u hotelu renaissance nebo marriot/,tam bylo možno zahlédnout čerstvě vylepené plakáty na koncert IGGYHO POPA s datem cca 1996.Mrkni na to až budeš mít příležitost znovu shlédnout tenhle filmík. "Budova federálního shromáždění v Praze jako SS hlavní policejní velitelství naprosto odpovídá. " |
|
|
|
Lipton napsal v č. 1298: To nebylo přímo o stalingradě, ale o válečných zločinech, které německá armáda na východě prováděla. "Máš na mysli ten o Stalingrade?" |
|
|
|
Válečný... | |
|
|
Lipton: Velká červená jednička mi zase nepřišel jako nějak výrazně špatný či nepovedený válečný film... | |
|
|
karaya1 napsal v č. 1301: To je ten s tými českými koncentrákmi? Jeden s najhorších vojnových filmov. Ale to môže byť kvôli tomu, že režisér Sam Fueller čerpal s vlastných skúseností. "Big Red One" |
|
|
|
Hofi: alespoň, že se snažili.. V "Big Red One" tam američtí filmaři strčili téměř neupravovaný Sherman... Krásně hranatý Pzkpfw.IV či co to mělo být a proti tomu krásně oblý Sherman... Chvíli mi trvalo, než sem pochopil, že to je vlastně německý tank | |
|
|
Martyn: nebyla. | |
|
|
Minule som videl zaujímavú filmovú prestavbu T-34 na Pz. IV. Dobre oplechované téčko z veľkej vzdialenosti ako tak pripomína Tiger, ale Pz. IV ? Tá filmová prestavba stála za to. Na boku mala tá "Pz. IV-ka" dokonca originál rezervné pojazdové kolesá z Pz. IV. Film sa volal "Slávny pes" (slovenskej, resp. čs. produkcie) a hlavným hrdinom bol vlčiak, ktorý v celom filme pobehoval s rytierskym krížom s dubovými ratolesťami a mečmi na krku. |
|
|
|
Napísal FUJ06: v téme ´Bitva o Hurtgenský les´ Viděl někdo dneska ráno ten dokument na Primě? Máš na mysli ten o Stalingrade? |
|
|
|
Otčinu jsem viděl už dávno a tak jsem si to s chutí zkouknul znova. Musím uznat, že exteriéry se povedly. Budova federálního shromáždění v Praze jako SS hlavní policejní velitelství naprosto odpovídá. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce