Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Honza, karaya1: Chlapi, radšej nesúďte film keď ste ho zatiaľ ani nevideli. | |
|
|
Lipton napsal v č. 1352: Ještě se tam objevil i Karel Heřman v roli německého důstojníka
"V Stalingrade hrala aj Dana Vávrová v roli tej rusky Iriny a malú minirolu tam mal aj Zdenek Vencl"
Lipton napsal v č. 1357: souhlasím s Honzou:
"Mimochodom, počuli ste už o novom filme Saints & Soldiers? Pojednáva o Malmédskom masakre "
"No to zas bude kravina."
Takže kolik hrdinských kousků udatných Američanů (nejlepších na světě..) v boji proti "zlounům Němcům" se tam objeví? 6? Kdo dá víc? |
|
|
|
No to zas bude kravina. Jak znám amíky a jejich převypravování historie..... | |
|
|
Mimochodom, počuli ste už o novom filme Saints & Soldiers? Pojednáva o Malmédskom masakre a už čoskoro by mal doraziť do slovenských a českých kín. Doporučujem oficiálnu stránku www.saintsandsoldiers.com | |
|
|
BRUNNER napsal v č. 1354: Alebo to ako sa všetci chceli beznádejne dostať do toho lietadla. "Najlepši bolo jak im tam zhodili tie medaile. " |
|
|
|
Lipton: Presne tak: "Nestreľájte, nestreľájte! Ja sovjetskaja! trrrr!!!..." | |
|
|
Hofi: V Stalingrade hrala aj Dana Vávrová v roli tej rusky Iriny a malú minirolu tam mal aj Zdenek Vencl. | |
|
|
lipton:nejlepsi byly ty B-29 jak sypaly bomby na Hamburg ) | |
|
|
Nu, a čo hovoríte na ten Britský dokument Východný front, Cesta do Berlína, ktoré dnes išiel na Prime? Celkom dobrý, ale sklamalo ma ako málo tam toho venovali samotnej bitke o Berlín. | |
|
|
Hofi napsal v č. 1348: Máš pravdu, Stalingrad je nemecký film a N.p.b. - USA, Nemecko, Britsko, Írsky. Práve som to zistil na imbd.com. "lipton: Nie som si istý, ale zdá sa mi, že Nepriateľ pred bránami je film z európskej produkcie. A posledné spracovanie Stalingradu (nerátajúc N.p.b.) robili Nemci a spolupracovali na ňom aj Česi (napr. K. Heřmánek v roli nemeckého kapitána)." |
|
|
|
lipton: Nie som si istý, ale zdá sa mi, že Nepriateľ pred bránami je film z európskej produkcie. A posledné spracovanie Stalingradu (nerátajúc N.p.b.) robili Nemci a spolupracovali na ňom aj Česi (napr. K. Heřmánek v roli nemeckého kapitána). |
|
|
|
von stauffenberg (1336+1338): Mám dojem, že ten "stihač" je klasický M-24 Chafee. Těch českých herců je tam víc, ale na jména bych se musel zeptat mámy, protože já jich dost neznám, jen od vidění. | |
|
|
von stauffenberg napsal v č. 1336: Pokud si dobře vzpomínám, měl by to být M-24 Chafee (lehký tank) "Pamatuji si na úvodní obraz,tušim,že se jedná o tankový stíhač/rozeznám tak T34 od Shermana a možná tigera/,který si to smaží po břehu rýna neskutečnou rychlostí s hlavní obrácenou na protější břeh" |
|
|
|
Tak kdyby natáčel podobný serial Goebells, tak by to vypadalo jinak. Honění proti německých živlů ( židů, komunistů ). Ale bylo by to podobné. Jeden by byl hodnej a druhej zlej | |
|
|
DuGalle napsal v č. 1340: Starej Goebells by se asi červenal studem . "Tak dokonalou propagandu jsem nikdy neviděl." |
|
|
|
von stauffenberg napsal v č. 1336: Dobre, skúsim si to zohnať. Ale fakt tam bola nemecká armáda tak zdecimovaná? Spojenci pri Remagene totiž narazili na dosť tuhý odpor. "to Lipton (1330)Pamatuji si na úvodní obraz,tušim,že se jedná o tankový stíhač/rozeznám tak T34 od Shermana a možná tigera/,který si to smaží po břehu rýna neskutečnou rychlostí s hlavní obrácenou na protější břeh,kde jsou zase německý obranný pozice a střelba z jednoho na druhej břeh.Taky hromadnej exodus civilistů přes most,zdecimovaná německá armáda,kde se major snaží uskupit poslední zbytky lidských zdrojů k obraně mostu atd.Vcelku sugestivní záležitost a jeden z mých nejoblíbenějších válečných filmů.Zkus si to shlídnout,v půjčovnách by měl být i docela dobře dostupný." |
|
|
|
Zeman je bomba. Sice je to zpolitizovaný, ale to klidně překousnu. Kdyby natáčeli pokračování dnes tak by Honza jezdil na výzvědy do ruska a do číny | |
|
|
Já na Zemana koukám, ale ty politický věci vypouštím druhým uchem ven. Je to pěknej kriminální seriál. Jen už ho znám nazpaměť . Vůbec starý český kriminálky jsou nejlepší. | |
|
|
Náhodou, já ten ten seriál miluju. Tak dokonalou propagandu jsem nikdy neviděl. Viz zrovna včera Bílé linky - člověk se dívá, jak je ten západní Berlín hnusný, bordel v metru, žádná policie, dlouhé intervaly vlaků. Sranda ovšem je, když si člověk uvědomí, kde a o kolik let později to vlastně natáčeli a co je v reálu tím hnusným městem | |
|
|
Nekoukali jste na Zemana? - klasicky komunisticky zabarvená glosa na Market-Garden. Kdyby jim tak někdo přimenul Varšavu a SNP |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce