Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Hartmann napsal v č. 1335: No to máš pravdu.Ale taky se jedná o americký herce/taky jsou tam dva český herci:Jelínek a Olmer/a bůh ví jak by to dopadlo kdyby je předabovali do němčiny.Inu německý důstojník tak v reálu mluví anglicky s německým přízvukem/třeba "šou mi yorrrr defenciiiss/,i když už si tak nevzpomínám,ale není "příliš vzdálený most" namluvený taky tímhle stylem? "Tak zrovna Remagen v originálním znění stojí za ***, protože v něm Němci mluví anglicky." |
|
|
|
ad Remagen: hartmann.valka.cz/fotogalerie/remagen/index.htm |
|
|
|
to Lipton (1330)Pamatuji si na úvodní obraz,tušim,že se jedná o tankový stíhač/rozeznám tak T34 od Shermana a možná tigera/,který si to smaží po břehu rýna neskutečnou rychlostí s hlavní obrácenou na protější břeh,kde jsou zase německý obranný pozice a střelba z jednoho na druhej břeh.Taky hromadnej exodus civilistů přes most,zdecimovaná německá armáda,kde se major snaží uskupit poslední zbytky lidských zdrojů k obraně mostu atd.Vcelku sugestivní záležitost a jeden z mých nejoblíbenějších válečných filmů.Zkus si to shlídnout,v půjčovnách by měl být i docela dobře dostupný. | |
|
|
Kralik napsal v č. 1332: Tak zrovna Remagen v originálním znění stojí za ***, protože v něm Němci mluví anglicky. "Někdy je to opravdu lepší s titulky. Aby se nestalo to co provedli s Remagenem. Jako by neexistovaly titulky...." |
|
|
|
Hartmann napsal v č. 1331: Aha, tak proto ten záběr končil tešně před kontaktem letadla s lodí "známej záběr...mimochodem, ten kameraman při něm zemřel" |
|
|
|
Stauffenberg (1329): Je to spíš komedie... | |
|
|
Stauffenberg (1327): No...když myslíš...Někdy je to opravdu lepší s titulky. Aby se nestalo to co provedli s Remagenem. Jako by neexistovaly titulky.... | |
|
|
čet.Hrad napsal v č. 1325: známej záběr...mimochodem, ten kameraman při něm zemřel "například náraz letadla do boku lodi filmovaný přímo z té lodi" |
|
|
|
von stauffenberg napsal v č. 1329: Tem som zatiaľ nevidel, ale počúvam naňho samé chvály, asi si ho budem musieť zohnať. "Most u Remagenu je třeba taky jedna z vyjímek." |
|
|
|
Lipton napsal v č. 1316: Most u Remagenu je třeba taky jedna z vyjímek.Myslím si,že ono "zlehčování" je hodně francouzská doména.U jiných produkcí jsem tenhle fenomén ani moc nezaznamenal,teda aspoň u těch,který jsou ryze válečný.Takový kousky jako "velký flám" apod. podle mne ani válečnými filmy nejsou. "Blbcov a vrahov robia z Nemcov snáď v každom americkom vojnovom filme. Svetlé výnimky sú: Železný kríž, Príliš vzdialený most a možno aj Stalingrad" |
|
|
|
to Kralik (1323).Už se na to těším.Jednu z hlavních rolí by měl hrát D.Hemmnings - typickej anglickej týpek a jako herec fakt klasa. | |
|
|
To Kralik (1322).Otázka ovšem je v jakém znění.Pak bych se modlil aby to bylo v tom původním na ČT2.Každopádně poslední zpráva o distribuci BB v ČR říká/jak jsem po posledním příspěvku zjistil/,že do půjčoven by měla jít od 10.5. a do prodeje 26.5./distributor je tušim bonton/ a DVD stojí cca 700kč což není tak zlý za předpokladu nějakých těch bonusů,který v TV neuvidím.Navíc si můžu vybrousit svoji angličtinu a to za to stojí | |
|
|
Bohužel jsem to neviděl. Ale na druhý díl bych se měl podívat. | |
|
|
Sledovali jste někdo včera večer a pozdě v noci na ČT 2 Kamikadze v barvě, já jsem stihl jen kousek reprízy a některé záběry stály za to, například náraz letadla do boku lodi filmovaný přímo z té lodi nebo výbuch muniční lodi. Nemáte to někdo nahrané, prosím? | |
|
|
Oprava!!!!!!!!!! Umírání za dlouhého dne dávají až dnes v noci na ČT2. Nějak jsem to přehlíd... | |
|
|
Stauffenberg (1309): Bomba pro Hitlera stála asi hodně? Co? Mohl bys začít šetřit. Počkej si asi tak půl roku až Bitvu o Británii budou dávat v televizi a nahraj si to. To tě podle mě přijde na níň peněz než si to někde kupovat... V poslední době ji dávaj poměrně často. | |
|
|
Lipton (1316): Stalingrad je Americkej film!!?? | |
|
|
DuGalle: No jejej!!! Ale docela dobře tomu konkurují i ty české, teď někdy budou dávat (či už dávali) "Nikdo nic neví". |
|
|
|
Dzin napsala v č. 1318: Boží jsou francouzské komedie s válečnou tématikou. Nikdo nedovede dělat ze skopců idioty tak jako právě Francouzi (hajlující kukačka, Adolfovo sestra, šilhající střelec z kulometu etc) "Že by v amerických válečných filmech dělali z Němců blbce není podle mě zase takovým pravidlem" |
|
|
|
Že by v amerických válečných filmech dělali z Němců blbce není podle mě zase takovým pravidlem. Ani ve zmiňované V.č.1 z nich nějaké totální neschopy a idioty nedělají (neberme vyloženě propagační filmy, ale ani u nich to není jakési filmařské dogma). Tedy pokud neberete při tomto hodnocení jenom v potaz, že znázorňování Němců jako blbců je, že prohrají boj... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce