Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
stc: Je fakt, že to není logické, aby sudeťák začal na američana řvát česky, ale nejspíš usoudili, že s němčinou by je tak maximálně ještě víc vytočili. Taky jaká je pravděpodobnost, že mu ten amík bude rozumět? Ale nad takovýma věcma nemá cenu polemizovat. Nikdo nemůže popřít, že by se tahle situace nemohla odehrát. Ryan je technicky nejlepší film, jaký jsem viděl. To svištění kulek je dokonalé(jestli to vůbec můžu posoudit). I když ve všem ten film nevynáší do nebe americké boys. Třeba Upham je totální nesympaťák. Jo a abych nezapomněl, dabing snižuje kvalitu filmu aspoň o 50%. |
|
|
|
Ale sudeťáci by přece nemluvili česky, ne? | |
|
|
stc: To byli asi sudeťáci naverbovaní do Wehrmachtu. | |
|
|
A vsimli jste si v Ryanovi tech dvou vojaku co se na zacatku po dobyti pevnosti vzdavaji, mluvi cesky a co je vzapeti nekdo z tej kumpanie co jde posleze zachranit Ryana odstreli? | |
|
|
Už se asi budu opakovat, ale na Ryanovi mi připadala nejúchylnější scéna, kdy se v tom filmu z jednoho Němce naprosto trapně snaží dělat snad toho největšího grázla hned po Hitlerovi - teda toho, kterého jednotka zajme a pak ho pustí a on se na straně Němců dál účastní bojů a to má být jako jeho zločin. Jenom naivní blbec si může myslet, že když se nezvěstnej voják vrátí k jednotce, tak mu řeknou "Tebe pustili? No tak to můžeš jít v klidu domů." Samozřejmě, že ho Wehrmacht zrecykloval jako by to bez ptaní udělala každá armáda včetně té americké. No a dorazil mě teda konec toho Němce - glorifikování američana, který se na něm "spravedlivě pomstí" - tj. bezostyšně ho bezbranného s rukama nad hlavou popraví...jojo masáž mozků konzumních diváků jak poleno! No kde to jsme? | |
|
|
Každopádně mě se Ryan líbil. Po dlouhé době totiž podnítil opět zájem o tvorbu válečných filmů, která byla přeci jen v útlumu. | |
|
|
Lipton: Na tento film máme oba dva odlišný názor a jentak brzo se neshodneme a tak navrhuju tuto debatu o filmu SPR ukončit. Kdyžtak jsme se o tom bavili na nuku | |
|
|
FUJ06 napsal v č. 1423: Zase tak veľa ho tam nebolo. "Ten Amerikanismus." |
|
|
|
Ja prostě ten film nemám rád. Ten Amerikanismus. Je to prostě velkofilm z hollywoodu a takové filmy většinou stojí za. Moje známka je pro tento film 3 !!! A to jsem jseště hodný | |
|
|
FUJ06 napsal v č. 1421: Prečo? "To vylodení je jediné, co se mi na tom filmu líbí " |
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 1420: To vylodní je jediné, co se mi na tom filmu líbí "Aspoň prvá desaťminutovka sa pozreť oplatí" |
|
|
|
Dzin napsala v č. 1417: Me se zda, ze jo. Ale to asi kazdy vidi jinak a kvuli takove blbosti se nebudem hadat . Jinak na Saving private Ryan se dívat budu, ale nejak ten film neobdivuji. A asi nejsem sám. "Bohužel se jim ale moc nepovedlo ukázat pocity vojáků. To i Ryan byl z hlediska psychologie postav propracovanější..." |
|
|
|
Lipton: (1413) Ikdyž jsi drsňák, pocity porád máš. Ty sice v boji většinou, potlačíš, ale jakmile jsi mimo boj, vše se objeví. Všechny emoce a myšlenky sice můžeš potlačit, ale neztratíš je a potom se s nimi musíš vypořádat, protože ony přijdou a budou tím intenzivnější, čím déle je potlačuješ. Pokud samozřejmě nejsi duševně chorý, ale to asi většina Mariňáků nebyla... | |
|
|
FUJ06: (1403) Bohužel se jim ale moc nepovedlo ukázat pocity vojáků. To i Ryan byl z hlediska psychologie postav propracovanější... | |
|
|
ale kde si prisiel na to ze to boli marinaci? | |
|
|
Nemetko: Boli to normálni muži, mali rodinu aj domov, to súhlasím, ale kvôli vojne boli vycvičení na elitných zabijákov, ktorý príliš neuvažujú nad svojími konaniami. Mne sa počas sledovania niektorých scien v tom filme ale zdalo, že ide o "po zuby ozbrojených filozofov". Pôsobilo to dosť nerealisticky. Môj názor. | |
|
|
Lipton napsal v č. 1413: ale pocity mali, a pokial viem tcl nie je o marinakoch, je to o normylnych chlapoch ktory museli ist bojovat niekam za more a niekam kde sa to netykalo ich rodin... "Mariňáci ale v skutočnosti príliš pocitov nevyjadrovali." |
|
|
|
FUJ06 napsal v č. 1403: Mariňáci ale v skutočnosti príliš pocitov nevyjadrovali. Boli to "drsňáci" a pocity boli u nich na poslednom mieste. To je to, čo robí z TČL zlý film. "Jaké pocity měli vojáci, kterří tam bojovali." |
|
|
|
Takže...kdo se chce složit na soundtrack ke Stalingradu: Fuj06,Martyn,Hartmann,Prazena někdo další? |
|
|
|
A hele, tady maj dokonce seznam skladeb www.alphamusic-online.de/0991287.html |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce