Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Ale sudeťáci by přece nemluvili česky, ne? | |
|
|
stc: To byli asi sudeťáci naverbovaní do Wehrmachtu. | |
|
|
A vsimli jste si v Ryanovi tech dvou vojaku co se na zacatku po dobyti pevnosti vzdavaji, mluvi cesky a co je vzapeti nekdo z tej kumpanie co jde posleze zachranit Ryana odstreli? | |
|
|
Už se asi budu opakovat, ale na Ryanovi mi připadala nejúchylnější scéna, kdy se v tom filmu z jednoho Němce naprosto trapně snaží dělat snad toho největšího grázla hned po Hitlerovi - teda toho, kterého jednotka zajme a pak ho pustí a on se na straně Němců dál účastní bojů a to má být jako jeho zločin. Jenom naivní blbec si může myslet, že když se nezvěstnej voják vrátí k jednotce, tak mu řeknou "Tebe pustili? No tak to můžeš jít v klidu domů." Samozřejmě, že ho Wehrmacht zrecykloval jako by to bez ptaní udělala každá armáda včetně té americké. No a dorazil mě teda konec toho Němce - glorifikování američana, který se na něm "spravedlivě pomstí" - tj. bezostyšně ho bezbranného s rukama nad hlavou popraví...jojo masáž mozků konzumních diváků jak poleno! No kde to jsme? | |
|
|
Každopádně mě se Ryan líbil. Po dlouhé době totiž podnítil opět zájem o tvorbu válečných filmů, která byla přeci jen v útlumu. | |
|
|
Lipton: Na tento film máme oba dva odlišný názor a jentak brzo se neshodneme a tak navrhuju tuto debatu o filmu SPR ukončit. Kdyžtak jsme se o tom bavili na nuku | |
|
|
FUJ06 napsal v č. 1423: Zase tak veľa ho tam nebolo. "Ten Amerikanismus." |
|
|
|
Ja prostě ten film nemám rád. Ten Amerikanismus. Je to prostě velkofilm z hollywoodu a takové filmy většinou stojí za. Moje známka je pro tento film 3 !!! A to jsem jseště hodný | |
|
|
FUJ06 napsal v č. 1421: Prečo? "To vylodení je jediné, co se mi na tom filmu líbí " |
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 1420: To vylodní je jediné, co se mi na tom filmu líbí "Aspoň prvá desaťminutovka sa pozreť oplatí" |
|
|
|
Dzin napsala v č. 1417: Me se zda, ze jo. Ale to asi kazdy vidi jinak a kvuli takove blbosti se nebudem hadat . Jinak na Saving private Ryan se dívat budu, ale nejak ten film neobdivuji. A asi nejsem sám. "Bohužel se jim ale moc nepovedlo ukázat pocity vojáků. To i Ryan byl z hlediska psychologie postav propracovanější..." |
|
|
|
Lipton: (1413) Ikdyž jsi drsňák, pocity porád máš. Ty sice v boji většinou, potlačíš, ale jakmile jsi mimo boj, vše se objeví. Všechny emoce a myšlenky sice můžeš potlačit, ale neztratíš je a potom se s nimi musíš vypořádat, protože ony přijdou a budou tím intenzivnější, čím déle je potlačuješ. Pokud samozřejmě nejsi duševně chorý, ale to asi většina Mariňáků nebyla... | |
|
|
FUJ06: (1403) Bohužel se jim ale moc nepovedlo ukázat pocity vojáků. To i Ryan byl z hlediska psychologie postav propracovanější... | |
|
|
ale kde si prisiel na to ze to boli marinaci? | |
|
|
Nemetko: Boli to normálni muži, mali rodinu aj domov, to súhlasím, ale kvôli vojne boli vycvičení na elitných zabijákov, ktorý príliš neuvažujú nad svojími konaniami. Mne sa počas sledovania niektorých scien v tom filme ale zdalo, že ide o "po zuby ozbrojených filozofov". Pôsobilo to dosť nerealisticky. Môj názor. | |
|
|
Lipton napsal v č. 1413: ale pocity mali, a pokial viem tcl nie je o marinakoch, je to o normylnych chlapoch ktory museli ist bojovat niekam za more a niekam kde sa to netykalo ich rodin... "Mariňáci ale v skutočnosti príliš pocitov nevyjadrovali." |
|
|
|
FUJ06 napsal v č. 1403: Mariňáci ale v skutočnosti príliš pocitov nevyjadrovali. Boli to "drsňáci" a pocity boli u nich na poslednom mieste. To je to, čo robí z TČL zlý film. "Jaké pocity měli vojáci, kterří tam bojovali." |
|
|
|
Takže...kdo se chce složit na soundtrack ke Stalingradu: Fuj06,Martyn,Hartmann,Prazena někdo další? |
|
|
|
A hele, tady maj dokonce seznam skladeb www.alphamusic-online.de/0991287.html |
|
|
|
Martyn: S tim taky souhlasim. Tak kdo se teda dobrovolně hlásí . Ja ne, ja nemám přepalovačku, takže by jste si moc nepomohli. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce