Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
cinik napsal v č. 1474: Vypověděl to přímo profesor Wiener, který byl přítomen....jejich vyloučení bylo jednoznačně odhlasováno. Samozřejmě všichni nehlasovali z komunistického přesvědčení, ti ostatní měli pořádně naděláno v kalhotách. "Všichni studenti? A tuhle pitomost vyzali autoři kde? To je zjevný nesmyl... Lidi, myslete trochu." |
|
|
|
To Johny: Všichni studenti? A tuhle pitomost vyzali autoři kde? To je zjevný nesmyl... Lidi, myslete trochu. |
|
|
|
Dzin: Napríklad tá, v ktorej britský kaplan, pod paľbou, pátra po svojej stratenej knižke. Alebo tá v ktorej sa Amíci minú s nemeckou hliadkou, pretože všetci čumia na oblohu. Samozrejme, že nemám na mysli scény, kde výsadkár pristane na kostole a ani problémy s cvrčkom - tie sa skutočne stali. |
|
|
|
Lipton: (1470) A které? Já bych typnul, že se určitě trefíš do těch, které se opravdu staly. | |
|
|
Kralik napsal v č. 1461: Jo byl tam s ním Lustig a bylo to dobrý. "v pondělí po dokumentu o vylodění v NOrmandii je v pořadu Krásný ztráty Český letec RAF Jan Wiener" |
|
|
|
V Piatok som na Prime sledoval Najdlhší deň. Celkom dobrý film, ale niektorými scénami mi pripadal ako nejaká paródia, našťastie ich nebolo veľa. | |
|
|
Na DVD vyšla Bitva o Británii www.dvdsvet.cz/shop/scripts/_detail.asp?zboz... |
|
|
|
Celkem jsem se divil, když jsme na Nově viděl ukázku na dokument Normandie či jak se to jmenuje. Dali tomu titul Kino na Nově. Jsem zvědav, jaké to bude. Kdyžtak se dívejte, je to 7. června nějak kolem 21:00. | |
|
|
Myslím,že lepší dokument než o Normandii v pondělí,byl uterní o čs.pilotech v Anglii.Pojednával o gen.Peřinovi,Fr.Fajtlovi a příslušníku pobřežního velitelství Wiesnerovi.Jeden z dokumentů ,nad kterými se člověk zamyslí,a možná i slzu uroní.Takové vlastenectví co ukázali tito tři veteráni,je dnes u dnešních "čechů" už nemyslitelné. | |
|
|
Fuj: Slušnej dokument... P.S.: MOhl ses dívat na oboje... |
|
|
|
FUJ06 napsal v č. 1464: Já jsem spokojen s obojím, možná vic s Ryanem, protože v tom dokumentu jsem nezachytil pro mě nic "zajímavě nového", kromě několika záběrů.Ale snad to má pokračování,tak je na co se těšit. "Kdo se dival na ten dokument o vylodní a rozhodně to bylo lepší než se dívat na Ryana !!! " |
|
|
|
Kdo se dival na ten dokument o vylodní v Normandii ??? Bylo to vpondělí a rozhodně to bylo lepší než se dívat na Ryana !!! Váš názor ??? | |
|
|
O důvod víc proč se na to podívat. | |
|
|
Jan Wiener take vystupoval spolu s F.Fajtlem a F. Perinou v tom vcerejsim dokumentu. | |
|
|
Přiomělo mi to, že v pondělí po dokumentu o vylodění v NOrmandii je v pořadu Krásný ztráty Český letec RAF Jan Wiener. | |
|
|
Johny: Bohužel to je pravda... Nějak mi tento dokument unikl. Takže díky za upozornění. |
|
|
|
Mimochodem na tom příkladu, kdy hlasovali všichni studenti pro to, aby byli západní letci vyhozeni z vysokých škol, je krásně vidět, jak se z demokracie snadno stane diktát většiny... | |
|
|
Na dokument jsem se díval. Samozřejmě s Johnym souhlasím. Vše je o to horší, že dnes nežijeme v 50. letech, kdy se všichni klepali strachy a představitelé režimu byli nezasažitení, ale máme tu už 15 let možnost přesně určit, kdo co udělal, ukázat na něj a odsoudit ho i potrestat. Nic z toho se však neděje, spíše naopak. Zatímco veteráni musí bojovat za odškodnění a naši poslanci si dávají velký pozor, aby někomu náhodou nedali víc medailí, bývalí estébáci pobírají vysoké důchody... Jenže se s tím nedá nic dělat. Pro řízení tohodle státu máme jen zkorumpovaný a prohnilý úřednický a politický aparát. Jiné lidi nemáme. Ty, které bychom si tam představovali, předchozí režim zlikvidoval, nová generace ještě nedorostla, a těch pár poctivců...ti maj problém se poctivě samo uživit a né lézt do politiky, kde by to mezi takovou sebrankou stejně nikam nedotáhli, pro všechny by tam byli za blázny nebo spíš obtížný hmyz |
|
|
|
To Johny: bohužel s Tebou musím souhlasit. | |
|
|
Trochu odbočím od Hollywoodu do našich končin. Dnes šel dokument o našich letcích z Anglie a jejich poválečných osudech. Nevím jestli jsem sám, ale při některých vzpomínkách lidí, kteří pro Československo denně riskovali životy, např. jak v roce 48 hlasovali všichni studenti pro to aby byli západní letci vyhozeni z vysokých škol, mám pocit obrovského opovržení nad vlastním národem který si nedokáže vážit svých hrdinů. Žádný národ (snad mimo rusů) se nezachoval tak strašně ke svým nejlepším lidem. Pokud neutekli,všichni byli zavřeni a nebo popraveni. Dovolím si z celého srdce hluboké veřejné odplivnutí nad velkou částí českého národa po roce 48 za postoj k letcům ale i ostatním vojákům kteří bojovali na západní frontě (nejen tam). Opakovaní bude 27 a 28.5 ČT2. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce