Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Onen poručík je Ronald Speirs, veliteľ jednej čaty roty F 506. pluku. Spájajú sa s ním 2 (nepotvrdené) historky: 1. Vo svojej jednotke mal problémy s pitím a tak zakázal mužom piť víno. Jedného dňa narazil na opitého poddôstojníka a strelil ho medzi oči. 2. Jedného dňa v Normandii prechádzal sám po ceste okolo skupiny nemeckých zajatcov. Zastavil sa, ponúkol im cigarety a... zvyšok už poznáte. Stráž bola ohromená. Dôležité je, že každý kto túto historku pánovi Ambrosovi rozprával (napr. Tom Gibson) ju nevidel na vlastné oči. |
|
|
|
A navíc v tom jak se v racejí k těm zastřelenejm němců,vojáci říkaji jen své doměnky a pak jeden říká že zná přímo toho dotyčnýho vojína(možná z jiný roty,nevim,to není podstatný),kterej byl u toho. | |
|
|
Enigma:Jo,ale v 2.díle Day of days je jasně vidět,že rozdává cigarety a vedle něj stojí voják(kterej to nemohl postřílet,protže má v ruce garanta).Jedinej okolo s tomíkem byl ten poručík-na něj je poslední záběr a pak je jen slyšet samopal,což si myslím ,že v divákovi vyvolá názor že tím střílejícím musel být teda ten poručík. | |
|
|
Tmompson: Ano, ale to je jeden záběr! Když se později vojáci vracejí k tomu faktu že střílel poručík, tak je tam záběr na poručíka jak jen vyděšeně s cigaretou v ústech kouká na jiného am. vojáka jak kosí ty němce! Ale taky se nechci hádat! Dle mě to nechali jako otevřenou otázku! Schválně co řeknou místní odborníci na Band Of Brothers? Curahee, Liptone? | |
|
|
Nechci kecat ale,v Bratrstvu je to jisté že to byl ten poručík. -stojí u zajatců s polu s vojínem a rozdává cigára a pak je jen slyšet dávka z Thompsona |
|
|
|
Isoroku: Dzin má pravdu. V Band of Brothers není jisté zda poručík štřílel. I z výpovědí přeživších hrdinů to není jisté !!! Jinak kam se hrabe Ryan za Bratrstvem....... | |
|
|
v raynovi ide len o pitomu popravu. | |
|
|
Isoroku: Až na to, že ze seriálu není jisté, jestli to byl poručík. V jedné verzi sice střílí, v druhé ale jen šokovaně přihlíží. | |
|
|
Co říkate na ty scény se zastřelením německých zajatců? V Ryanovi Rangers popravili tři německé zajatce, v Bratrstvu americký poručík prvně nabídl zajatcům cigarety a následně je postřílel samopalem. Pokud nešlo o návdavek od filmařů (čož si nemylím), a srovnám li to s popravou cca 150 amerických zajatců Waffen SS v Ardénách, tak mi to vychází jako jedno velký svinstvo. | |
|
|
Dzin: Ja si s tou realitou myslím presný opak. Každý má proste svoj vkus. Ber to tak, že na ten film máme rozdielný názor, v ktorom sa nikdy nezhodneme. | |
|
|
Lipton: Proč by se měl film alespoň minimálně přibližovat realitě? Tohle je právě ten zásadní problé, film tohle nemusí. Knihy se také nepíší jen jako "literatura faktu". Drtivá většina z nich je vymyšlená a je jen umístěná do reálií. A rozhodně to nijak negativně neovlivňuje kvalitu. Naprosto stejně je to s filmem. Jinak on nejede s jedním Shermanem, ale s více. Ten útok je navíc také skvělý. Ty jsi mi tímhle připoměl Rena, který strhal Tucet špinavců, protože tam nereálně stříleli ze samopalu... |
|
|
|
Dzin: Ja si jednoducho myslím, že aj keď ide o komédiu (alebo nebodaj iba o "dobrodrúžny film" ako uvádzaš), musia v nej jestvovať isté medze. Aj komédia totiž musí byť aspoň minimálne priblížená realite. Odkazy na westerny a väčšina scén v tom filme je od reality vzdialené na míle. Napadá ma ďalšie nádherné zobrazenie nereality: Ten útok s jedným Shermanom seržanta Oddballa na železničnú stanicu. |
|
|
|
Lipton: (1700) A co je na tom takové "kravské"? Máš tam kladné hrdiny a záporáka. Jsou na liduprázdné ulici a stojí proti sobě. Vítr se líně povaluje po okolí. Chvíli na sebe hledí a potom vyraží. Do ticha města se ozívají jen jejich ostruhy ...pardon přesky. Velmi klasická a dobře provedená westernová scéna! A co ti ostatní skvělí herci, znichž většina se Eastwoodovi v proslulosti minimálně vyrovná? |
|
|
|
Džin: Pod názvom komédia to nájdeš aj na www.imdb.com/title/tt0065938/ . Pozri sa na "Genre". Naopak, tá scéna je úplna kravina (viem, že ide o neprofesionálne vyjadrenie). :) To je môj názor. Film je odvarom, nie úplným odvarom. Vieš čo ho drží nad hladine pred úplným spadnutím do priepasti? Eastwood! Clint Eastwood! |
|
|
|
Lipton: (1595) Ta scéna je naopak skvělé vyvrcholení. Já to ale nikdy pod označením "válečná komedie" neviděl. Maximálně jako "dobrodružný". Film je ale skvělí, hlavně díky tomu, že předkládá poněkud jiný pohled na americké vojáky. Podobněsvé době působil i Tucet špinavců, tam to možná bylo ještě více provokativní. | |
|
|
O TČL som sa tu vyjadroval niekoľkokrát, nechce sa mi do toho znova. :) Dobrý film z prostredia Tichomoria bol napríklad Bataan (z roku 1943) o jednej izolovanej americkej jednotke. Kedysi ho dávali na TV kanáli TNT Classic Movies. |
|
|
|
to je o tom tichomori co?to bolo vcelku pekne. | |
|
|
Thompson: Mohl by jsem znát vaše názory na Tenkou červenou linii?
Samozřejmě, stačí hledat, kdysi jsme se tu o tom živě bavili |
|
|
|
Zdravím. Mohl by jsem znát vaše názory na Tenkou červenou linii? |
|
|
|
Dzin: Kellyho hrdinovia je blbosť a z väčšej časti z toho dôvodu, ktorý si uviedol: Napriek tomu, že film nesie prívlastok "vojnová komédia" je - podľa mňa - absolútne out natočiť scénu v ktorej vojaci psychologickým trikom zložia osádku tanku Tiger s hudbou z Once upon a time in the west v pozadí. Toto je príliš aj na komédiu a platí to aj o ďalších scénach. Mimochodom, z tých fiktívnych trhákov by som uviedol ešte Tucet špinavcov. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce