Filmy a dokumenty o 2. světové válce

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
3921-3940 z 5384
Po
Ondík 22.7.2004 12:35 - č. 1650
Ondík
Lipton napsal v č. 1646:
"Tvrdil som, že tá scéna bola natočená na zosmiešnenie - alebo ako povedal Ondík "potupenie" - nemeckej armády."
Pozor, já jsem tam napsal: "Možná jsi spíš myslel něco jako potupení?", čímž jsem chtěl popsat, jak z toho asi každý usoudní, pouze tvůj pocit. Osobně z toho tento dojem nemám a nikdy jsem neměl.
Lipton napsal v č. 1649:
"curahee napsal v č. 1648: "Jak to víš, že to bylo natočené na zesměšnění?"
Lipton napsal v č. 1649:
"Intuícia."
Není to něco jako Prozřetelnost?
Lipton 22.7.2004 12:16 - č. 1649
Lipton
curahee napsal v č. 1648:
"Jak to víš, že to bylo natočené na zesměšnění?"

Intuícia.
curahee napsal v č. 1648:
"Mě připadl směšnější ten ustup německých parašutistů s Carentanu."
Omyl, ústup 6. pluku bol natočený úplne presne.
curahee 22.7.2004 11:26 - č. 1648
curahee
Lipton napsal v č. 1646:
"Tvrdil som, že tá scéna bola natočená na zosmiešnenie -"

Jak to víš,že to bylo natočené na zesměšnění?

Mě připadl směšnější ten ustup německých parašutistů s Carentanu....
DuGalle 22.7.2004 11:14 - č. 1647
DuGalle
Lipton napsal v č. 1646:
"Nikde som netvrdil, že je to ojedinelý jav. Tvrdil som, že tá scéna bola natočená na zosmiešnenie - alebo ako povedal Ondík "potupenie" - nemeckej armády."
Aha, takže armáda s dezertérem je směšná - no jistě si všichni přejeme vidět ve filmech jenom ten pravý, hrdinný Wehrmacht a SS, ten který neutíká a bojuje do posledního muže. Nevím jak ty, ale nám co při sledování válečných filmů nevystřeluje pravice nad bojovou morálkou Němců je nějaký dezertér zcela ukradený...
Lipton 22.7.2004 11:02 - č. 1646
Lipton
curahee napsal v č. 1644:
"Ukaž mi válečný, který je natočen tak, jako to uvádí předloha."
Gods and Generals
curahee napsal v č. 1644:
"To je tak ojedinělý jev,ve válečnévřavě?"
Nikde som netvrdil, že je to ojedinelý jav. Tvrdil som, že tá scéna bola natočená na zosmiešnenie - alebo ako povedal Ondík "potupenie" - nemeckej armády.
Glynwed 22.7.2004 09:40 - č. 1645
Glynwed
Ukaž mi válečný,který je natočen tak, jako to uvádí předloha.

Čtyři z tanku a pes
curahee 22.7.2004 08:05 - č. 1644
curahee Lipton ad.(1628):Ukaž mi válečný film,který je natočen tak, jako to uvádí předloha.Film musí především přitáhnout diváky,tudíž vydělat peníze,strohá fakta diváky nezajímají.
Lipton napsal v č. 1628:
"V "Replacements" si tvorcovia neodpustili záber na nemeckého dezertéra, ktorí prchá z boja A iné. "
To je tak ojedinělý jev,ve válečnévřavě?
curahee 22.7.2004 08:01 - č. 1643
curahee
Lipton napsal v č. 1636:
"Podobne aj v Saving Private Ryan. SdkFz 251 si to šinie cez lúku, dostane pár zásahov bazukov a vodič - akoby priamo odmietol pokropiť celú oblasť guľometnou paľbou, nakoľko tam rastú pekné kvetinky. :)"
Jak píše Ondík,řidič nemůže vést palbu,v každém vozidle je osádka,která má rozdělené funkce.A pokud je osádka mrtvá a střelec z kulometu zneškodněn,těžko celou ssituaci zachrání pouze šofér .
Dzin 21.7.2004 22:24 - č. 1642
Dzin Lipton: (1640) Knihu mám doma, ale ještě jsem se na ní nedostal.
DuGalle 21.7.2004 21:26 - č. 1641
DuGalle
Lipton napsal v č. 1640:
""That was just Hollywood - we didn't shoot prisoners!""
Což nádherně koresponduje s případem jiné jednotky v Dachau, který nám tak hezky objasňuješ. Sice je to jiná jednotka, nicméněto těmto slovům dodává mnohem lepší znění...
Lipton 21.7.2004 20:18 - č. 1640
Lipton Dzin: Čítal si knihu a www.101airborneww2.com/bandofbrothers4.html ? Nič také, že by sa Blithe krčil v zákope, plakal a bál sa tam nie je spomenuté.
A k tým popravám nemeckých zajatcov (okrem Speirsa), najlepšie sa k tomu asi vyjadril pán Carwood Lipton na vyššie uvedenej stránke (nevzťahuje sa to samozrejme na všetky americké jednotky):

"That was just Hollywood - we didn't shoot prisoners!"
Dzin 21.7.2004 20:04 - č. 1639
Dzin Ondík: Tak "Hvězdu" jsem opravdu neviděl a jak si čtu navštívit tvůj obývák bude asi životní nutností! Alespoň vím, co mám schánět.

Lipton: Já jsem tedy z "Carentan" nenabyl dojmu, že by Blith byl zbabělec, spíše naopak. Tak jak to bylo ve filmu, bál se, ale dokázal svůj strach překonat. Přesně tohle se dá s klidným srdcem nazvat hrdinství.
Lipton 21.7.2004 15:46 - č. 1638
Lipton Ondík: OK, vďaka za informácie.
Ondík 21.7.2004 14:28 - č. 1637
Ondík
Lipton napsal v č. 1636:
"SdkFz 251 si to šinie cez lúku, dostane pár zásahov bazukov a vodič - akoby priamo odmietol pokropiť celú oblasť guľometnou paľbou, nakoľko tam rastú pekné kvetinky. :)"
Řidič v Haklu nemůže současné řídit a vést palbu z kulometu. Jinak po zásahu bazookou do důležitéjší části už taková 251 zpravidla nejezdí a ˇosádka má zpravidla už úplně jiné starosti, má li je vůbec...
Lipton napsal v č. 1636:
" videl si Nováčkové? Tam si to Jagdpanther namieri proti trojici výsadkárov, ale ich zrejme ušetrí nakoľko jeden je ranený."
Viděl jsem všech 10 dílů, tady bych řekl, že ten Jagdpanther měl manévrovat v terénu, ale v tomto případě paměť slábne. Jinak já se na to v pátek podívám ještě jednou a povím ti bezprostřední názor.
Lipton 21.7.2004 14:09 - č. 1636
Lipton Ondík: A videl si Nováčkové? Tam si to Jagdpanther namieri proti trojici výsadkárov, ale zrejme ich ušetrí nakoľko jeden je ranený.
Podobne aj v Saving Private Ryan. SdkFz 251 si to šinie cez lúku, dostane pár zásahov bazukov a vodič - akoby priamo odmietol pokropiť celú oblasť guľometnou paľbou, nakoľko tam rastú pekné kvetinky. :)
To že tieto scény sú blbosti uzná každý - dokonca aj ja.
Gryzlov: Súhlas, ja som nikdy netrvdil, že smrť pod pásmi tanku je neobvyklá alebo smiešná.
DuGalle 21.7.2004 13:43 - č. 1635
DuGalle Koneckonců i řidič mé oblíbené kočky taky čuměl ven akorát pomocí periskopu (tedy u verze G), což muselo být zajímavé obzvlášť v terénu. Ten aby si ten periskop obalil deset cm tlustou vrstvou molitanu...
Ondík 21.7.2004 13:38 - č. 1634
Ondík Nejvíce slepý byl asi StuG 40 s velkými zástěrami, což je tuším zrovna ten "jakobyStuG" z filmu /já to tedy viděl jen jednou a nepamatuji si to jistě/
DuGalle 21.7.2004 13:34 - č. 1633
DuGalle
Gryzlov napsal v č. 1632:
"Tank je slepý zvíře"
viz "extrémní" viditelnost z kousků vybavených Schurzen. Tam ten řidič jinam než dopředu vidět nemohl, a i tam jenom tím malým průzorem...
Gryzlov 21.7.2004 13:20 - č. 1632
Gryzlov Smrt pod pásy tanku není nic neobvyklého, natož směšného. "Tank je slepý zvíře", jak to okomentoval jeden sovětský voják a stane se i při běžném manévru tanku, že někdo mu skončí pod pásy, byť jen z nedbalosti nebo nepozornosti. Myslím, že i v naší armádě by se pár případů našlo, a to v době míru, natož při bitevní vřavě.
Ondík 21.7.2004 11:56 - č. 1631
Ondík
Lipton napsal v č. 1630:
"Netvrdím, že daná scéna sa nemohla stať, ale v tomto prípade rozhodne išlo len o prídavok tvorcov tohto seriálu."

A proč Ti to tam tolik vadí? Takové věci se stávaly běžně a já se nakonec ani nedivím, že to tam pro dokreslení povahy boje doplnili. Spíš bych řekl, že autorům seriálu podsunuješ záměry, které zřejmě neméli.
Lipton napsal v č. 1630:
"Ja sa nedomnievam, že daná scéna má vyvolať smiech u diváka."
Tak proč potom používáš takovéhle věty?
Lipton napsal v č. 1628:
"A napriek obdivu U.S. Paratroopers musím konštatovať, že niekoľko scén v seriáli bolo natočených na zosmiešnenie príslušníkov nemeckej armády: V "Carentan" ustupujúci nemecký tank prejde raneného príslušníka SS - ako inak"
Možná jsi spíš myslel něco jako potupení? Ale věr tomu, nebo něvěř, pár Němců touhle smrtí dozajista odešlo. Například jsem byl u toho, když jeden veterán (řidič T-34/85)1. čs. sam. tank. brig vzpomínal, jak v bojích před Ostravou zaválcoval dva německé kulometníky i s jejich MG.
3921-3940 z 5384
Po