Filmy a dokumenty o 2. světové válce

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
3881-3900 z 5384
Po
Dzin 7.8.2004 23:41 - č. 1693
Dzin Kellyho hrdinové je naprosto skvělý válečný film, hlavně díky své kombinaci s westernovou tématikou.
mato 7.8.2004 23:26 - č. 1692
mato velka cerbena jednicka.tak som sa na to tesil a ked som to dopozeral,skoro som sa rozplakal............najlepsi vojnovy film s nerealnym dejom dol SVEJK.dalej 7 rota.no a cierny baroni!!!!
Lipton 7.8.2004 23:22 - č. 1691
Lipton "Proč by měly mít jiný význam? Opravdu není potřeba v čemkoliv pokaždé hledat něco, co tam ani být nemusí."

Keď myslíš...

mato: Medzi filmami, ktoré popisujú udalosti čo sa nestali jestvujú aj odvary aj trháky. Napadá ma napríklad skvelá komédia so Jean Paul Belmondom Zdochlinári.

Z tých odvarov by som uviedol napr. Kelly´s Heroes s Clintom Eastwoodom.

Mimochodom, aj filmy, ktoré popisujú skutočné udalosti môžu byť odvary. Príklad? Velká červená jednička.
mato 7.8.2004 23:17 - č. 1690
mato
Dzin napsala v č. 1689:
"Na to aby byl válečný film dobrý, nemusí popisovat nic, co se ve zkutečnosti stalo."
tak potom o com?
Dzin 7.8.2004 23:12 - č. 1689
Dzin Lipton: Proč by měly mít jiný význam? Opravdu není potřeba v čemkoliv pokaždé hledat něco, co tam ani být nemusí...

mato: Na to aby byl válečný film dobrý, nemusí popisovat nic, co se ve zkutečnosti stalo.
Lipton 7.8.2004 23:08 - č. 1688
Lipton Dzin: Na spomínanej scéne som chcel demonštrovať, ako často sa vo vojnových filmoch objavujú "prídavky", ktoré majú divákom poukázať krutosť vojny, ale v skutočnosti majú úplne iný význam: Daný Ranger bol žid a Steven Spielberg je tiež žid. Myslím, že každému je jasné, čo chcel esesákom stojacím nad bezmocným vojakom tejto národnosti zobraziť (už som to tu raz písal).

To znamená, že aj v minulosti spomínané scény z dielu "Carentan" v Bratstve môžu byť iba prídavkami režiséra Mikaela Salomona a scenáristu E. Max Fryeho, napriek tomu že ide o výjavy, ktoré boli v druhej svetovej typické. Toť vše. :)
mato 7.8.2004 23:00 - č. 1687
mato dzin.s tym nozom s tebou suhlasim.ale ak niekto chce natocit valecny film mal by filmovat realitu a nie neja ky umely scenar.inak to dopadne ako to dipadlo.proste shit................nepozerali ste ten document o spilbergovi jak sa rozplival nad tym ze ako dozrel pri sindlerovom zozname a ze rayen om sa chcel odvdacit veteranom.ja toho chlapa proste nemam rad
mato 7.8.2004 22:57 - č. 1686
mato proti tej scene nemam nic akorat ten protitankovy marder ma taky namer?

ja som nespomynal len rusov,rumunov,talianov.Nejaka mama niekde na farme nemoze ohrozit verejne mineni takze mi to pripadalo uplne zbytocne.kolky vlastne prezili?nepametam si presne konec.
Dzin 7.8.2004 22:55 - č. 1685
Dzin Lipton: Jen by mě zajímalo, jestli si myslíš, že válečný film musí za každých okolností co nejvíce odpovídat realitě?
Jinak ale to, že by nějaký voják zabil jiného vojáka nožem, nepovažuji za něco, co by se nemohlo stát.
Lipton 7.8.2004 22:51 - č. 1684
Lipton mato: Rusi, Taliani a Rumuni a starať sa o jednotlivých vojakov? Ale no tak, jednotlivci v týchto armádach boli iba nepodstatné bodečky. :)

Čo konkrétne sa ti nezdá na tej scéne, v ktorej Jackson snipuje z veže?
mato 7.8.2004 22:39 - č. 1683
mato myslel som pichacku v tej vezi.za inych okolnosti to znie trochu romanticky.......a Sullivanovci?,neviem robili nieco take aj rusi,briti,taliani,rumuni,.....
Lipton 7.8.2004 22:37 - č. 1682
Lipton Dzin: Sorry, ale to stále nie je odpoveď na otázku: Považuješ to za normálny jav vo vojnovej vrave, podobne ako napríklad to prejdenie vojaka tankovými pásmi v Bratstve?

mato: "picacka"?

8 vojakov pátrajúcich po jednom podľa mňa nie je nič nereálne, po katastrofe s bratmi Sullivanovcami v Tichomorí.
mato 7.8.2004 22:18 - č. 1681
mato cely ten film je podla mna onicom.ranger bere dieta lebo mu pripomina neter,8 vojakov hlada jedneho,,len tak blizko seba idu cez luku,dobyvaju nezmiselne z predu radarovu stanicu,ponozkou odbavit tigra,dalej,ten typek na vezi hovoril o tusim 4 tankoch a vo filme bola t34 alias tiger a marder(videl som to davno ale tiez sa mi moc nezdal),maju jeden gulomet a naboje im musi nosit nejaky posera z uplne inakial.a ta "picacka".tiez len koli sledovanosti.a z konca mi bolo najhorsie tak ako tam stali na cintorine........ale z modelarskeho hladiska to hodnotim kladne.to rozburane mesto sa len tak navidi
Dzin 7.8.2004 21:54 - č. 1680
Dzin Lipton: (1678) Ale vždyť už jsem ti to napsal. Scénu s ubodáním hodnotím tak, aby bylo ukázáno ono morální, zda pustit zajatce (a zachovat se morálně), nebo zda ho zabít (a zachovat se pragmaticky).
Lipton 7.8.2004 13:50 - č. 1678
Lipton Dzin (1676): To je síce pekné, ale stále si mi neodpovedal na moju otázku: Ako hodnotíš tú scénu ubodania? Ako typický jav vo vojnovej vrave? (to prejdenie tankovými pásmi v Bratstve tak určite hodnotíš)

Marek (1674): Najviac sa mi páčilo, že väčšina scén bola natočená rúčnou kamerou, nie špeciálnou filmárskou. Celý film tak mal "reálnejší" obraz.
karaya1 7.8.2004 12:39 - č. 1677
karaya1 Nevíte někdo něco o filmu "Kořeny zla", který se zhruba před rokem a půl natáčel v Brně? Jestli už je "venku" či režisér tráví dny ve střižně..? Díky
Dzin 7.8.2004 00:35 - č. 1676
Dzin Lipton: Hlavní na té scéně je, že je v ní (a dalších) vidět ono "když ho pustíme, bude dál zabíjet naše vojáky". Tím, že se následně slitoval SSák nad Uphamam bylo "a teď jsme si kvit". Současně se mu utvrdí své domění a proto naprosto špatně odhadne na závěr filmu situaci a pokouší se u Uphama dovolávat se na jejich známost...
Isoroku 6.8.2004 23:39 - č. 1675
Isoroku
Lipton napsal v č. 1673:
"Isoroku: Nič neobvyklé. Omahu bránili aj zahraniční dobrovoľníci"
No já myslím, že činy těch dvou čechů přesně vystihují "chrabrost" Československa a čechoslováků ve WW2. 2500 čechoslováků ve službách RAF si vysloužilo nehynoucí slávu, ale nic to nemění na faktu, že x miliónů čechů kolaborovalo, a že češi drží primát v počtu udání na počet obyvatel!!! (nepotvrzená informace z druhé ruky, ale ještě mi ji nikdo nevyvrátil).
Marek 6.8.2004 23:36 - č. 1674
Marek Lipton :

Jak by si hodnotil pyrotechnické efekty ? Myslím, že v celém filmu je to na špičkové úrovni.

A jak se Ti líbí takové ty "nahluchlé" ( či jak to jinak napsat ) a zpomalené záběry ? Jsou myslím dva. Na začátku ( Hanks na Omaze ) a při "Alamu" ( po výstřelu Tigera ).

Podle mě to má hodně dobrý efekt.
Lipton 6.8.2004 23:10 - č. 1673
Lipton Marek (1671): OK, srozumněno. :)

Isoroku: Nič neobvyklé. Omahu bránili aj zahraniční dobrovoľníci.
3881-3900 z 5384
Po