Filmy a dokumenty o 2. světové válce

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
3841-3860 z 5384
Po
Dzin 9.8.2004 23:11 - č. 1733
Dzin Lipton: (1718) Tím jsem chtěl říci, že strhal film jen kvůli tomu, že nebyl dostatečně reálný, či podle reality, podobně, jako ty.
Isoroku 9.8.2004 22:58 - č. 1732
Isoroku
curahee napsal v č. 1731:
"Takže tyto ideje jsou méně než,někoho udat za čuníka.."
No pokud vezmene, že se šli bít do ruska, nebo na atlantický val (a ať už padli, nebo dostali rytířský kříž, prostě bojovali tváří v tvář), zatímco ti druzí přímo zavinili smrt svých krajanů, známých, sousedů a mnohdy celých jejich rodin, kvůli svým komlexům a mindrákům (a ve velké většině jim to po válce prošlo), tak jsem skálopevně přesvědčem, že takový udavač je pro vlastní národ mnohem větší zlo, než nějaký pomatený mladík v uniforně SS (který na to brzo sakra dojel).
curahee 9.8.2004 22:42 - č. 1731
curahee Isoroku:
Isoroku napsal v č. 1730:
"Jak už jsem napsal - šli se bít za své zvrácené ideály - důvodů může být sposty.....zatvrzelý nacisti, antijudaisti, zvrácení kariéristi a myslím, že tam bylo i sposta takových, kteří věřili v "lepší zítřky pod křídly říše"..."
Takže tyto ideje jsou méně než,někoho udat za čuníka..
Isoroku 9.8.2004 22:38 - č. 1730
Isoroku
curahee napsal v č. 1724:
"Tak na tohle jsem zvědav,zradit zem a vstoupit do armády co okupuje mou vlast,to je opravdu čin hodný patriota..."
Jak už jsem napsal - šli se bít za své zvrácené ideály - důvodů může být sposty.....zatvrzelý nacisti, antijudaisti, zvrácení kariéristi a myslím, že tam bylo i sposta takových, kteří věřili v "lepší zítřky pod křídly říše".....podívej se na Zdena - slovák, ale osvětimští kati ve světle jeho názorů blednou, a ten mít příležitost, tak vůbec nezaváhá.
Lipton 9.8.2004 22:36 - č. 1729
Lipton Chlapi, diskusiu o odboji si radšej preneste do témy "Partyzáni".

currahee (1721): V seriáli áno, v skutočnosti nie. Naviac celá scéna s Malarkeyim a nemeckým zajatcom z U.S.A. bola trošku pozmenená. Don tvorcom prezradil, že jeho "známy" bol z Portlandu, ale v seriáli uvádza, že sa narodil v meste Eugene, Oregon.

Ďalším zaujímavým faktom na "prípade Speirs" je, že poručík Winters počas rozhovoru s historikom Markom Brandom v roku 1989 prezradil, že dejiskom tejto udalosti bol Bastogne! Takže ako som povedal - je to fám, nič viac. Každý o ňom podal rozdielné informácie.
curahee 9.8.2004 22:20 - č. 1728
curahee Isoroku:Maquis byly aktivnější než český odboj?Proč,z čeho tak usuzuješ?
Nicméně nevyjádřil ses k (1724).
Isoroku 9.8.2004 22:17 - č. 1727
Isoroku
stc napsal v č. 1726:
"uveď zdroje a statistiky a pak se odvaž vyslovit nějaký názor.... koukni třeba na francouzké kolaboranty...."
Zdroje (nepřímé) jsou všude kolem. Zkus třeba porovnat činy francouzkého a českého odboje....
stc 9.8.2004 21:59 - č. 1726
Isoroku: Nepřeháněj to s tou kolaborací.... uveď zdroje a statistiky a pak se odvaž vyslovit nějaký názor.... koukni třeba na francouzké kolaboranty....
curahee 9.8.2004 21:58 - č. 1725
curahee
Isoroku napsal v č. 1723:
"ti druzí jednoduše záviděli sousedům čuníka a tak je udali gestapu."
Tohle nemůžeš srovnávat!
curahee 9.8.2004 21:56 - č. 1724
curahee
Isoroku napsal v č. 1723:
"Zatímco jednání těch prvních jsem schopen pochopit "
Tak na tohle jsem zvědav,zradit zem a vstoupit do armády co okupuje mou vlast,to je opravdu čin hodný patriota...
Isoroku 9.8.2004 21:54 - č. 1723
Isoroku
curahee napsal v č. 1717:
"Rozhodně je horší stavět jednotky na podporu Němců,než donášet za poslech zahraničního rozhlasu!"
Vážně! Zatímco Ti první se šli bít za své zvrácené ideály, ti druzí jednoduše záviděli sousedům čuníka a tak je udali gestapu. Zatímco jednání těch prvních jsem schopen pochopit a dokonce i respektovat, jednání těch druhých považuji za tak ubohé, že nemám slov.
curahee 9.8.2004 21:31 - č. 1722
curahee
Lipton napsal v č. 1720:
"Žiaden z veteránov, ktorý sa o tejto poprave vyjadroval, nebol jej priamým svedkami"
Dnes ti toto nedosvědčí nikdo,snad víš proč?!
curahee 9.8.2004 20:07 - č. 1721
curahee v seriálu byl dost blízko Mallarkey!
Lipton 9.8.2004 19:51 - č. 1720
Lipton currahee: To čo bolo v seriáli, Enigma a Thompson opísali dobre (ostatně som im to napísal v príspevku 1715).

Len som sa vyjadril k faktu, že celý ten prípad je jedným veľkým fámom, t.j. nemôžeme pána Speirsa predčasne obviňovať z porušenia Ženevskej konvencie.

Žiaden z veteránov, ktorý sa o tejto poprave vyjadroval, nebol jej priamým svedkom (to sa spomína i v seriáli, i v knižnej predlohe).
curahee 9.8.2004 19:44 - č. 1719
curahee Enigma,Thompson:(1709)-(1712)Nevím jak jste ten seriál sledovali,ještě,že tu máme Liptona .
Lipton 9.8.2004 19:37 - č. 1718
Lipton Dzin: "Ty jsi mi tímhle připoměl Rena, který strhal Tucet špinavců, protože tam nereálně stříleli ze samopalu."

Čože? To musí byť nejaký omyl, ja totiž nestrhávam Kellyho hrdinov len kvôli jednej nezrovnalosti, ale kvôli väčšine scén, ktoré tento film obsahuje.
curahee 9.8.2004 19:34 - č. 1717
curahee
Isoroku napsal v č. 1675:
" ale nic to nemění na faktu, že x miliónů čechů kolaborovalo"

Vysvětli pojem kolaborace u vojáků,kteří pocházeli z českého pohraničí zabraného Říší,a kteří tudíž museli narukovat do Wehrmachtu???

Isoroku napsal v č. 1675:
"že x miliónů čechů kolaborovalo, a že češi drží primát v počtu udání na počet obyvatel!!! "
U nás byla největší míra kolaborace?Také nová informace,takže např. v Holandsku kde se Mussertovci hojně hlásili do jednotek bojujících proti spojencům a v Belgii zase Rexisté,to nebyli kolaboranti?Napiš jeden obdobný případ u nás!Rozhodně je horší stavět jednotky na podporu Němců,než donášet za poslech zahraničního rozhlasu!
Lipton 9.8.2004 15:46 - č. 1716
Lipton Mimochodom, mám jeden návrh: Buď nech sa zmaže téma "Bratrstvo neohrožených", alebo nech všetky príspevky o tomto seriáli putujú tam: www.fronta.cz/forum_tema_show.php?id=108&amp...
Lipton 9.8.2004 14:18 - č. 1715
Lipton Enigma: Nie, nebolo to ináč, máš pravdu. Ja som to tu (rozšírené) uviedol iba pre zaujímavosť. Netreba však zabúdať, že celá tá udalosť nie je ničím iným ako nepotvrdeným fámom, ktorý koloval od družstva k družstvu a od čaty k čate.

Napriek tomu, že Stephen E. Ambrose vo svojej knihe uvádza, že aj fámy majú svoje korene (dôvody vzniku), netreba robiť unáhlené závery.
Enigma 9.8.2004 13:38 - č. 1714
Enigma Lipton: O.K. Ale v Band Of Brothers to tedy bylo podle tebe jak? ( podle mě to nechali otevřené, a nebo jsem jen nepozorný divák! )
3841-3860 z 5384
Po