Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Glynwed: Práveže on je fpohode. Keby všetci boli ako on, tak nám ani zďaleka tak nestúpa tlak . Ale ide práve o to, že to nie je také ľahké sa k tomu dostať. Totiž uvažoval som o tom (priateľka vie dobre po anglicky a ja po "vojensky" ). Lenže údajne sa to prakticky nedá, pretože je to vraj len "cez známosti". Aj on sa k tomu dostal náhodou - cez otca. Toto a ďalšie "zaujímavosti" som chcel rozviesť neskôr. Inak včera ma pobavilo, keď som sa dozvedel, že tanky nemali pancierovanie, ale "brnenie"... (Battlefield - Market - Garden). |
|
|
|
to Hofi: Vem si od něj jen kontakt na Cabel plus a vezmi to za něj . | |
|
|
Čo sa týka dokumentov na Discovery, tak nedávno som sa dozvedel, že jeden môj známy občas nejaké tie preklady pre Cabel plus východné Slovensko robí. On je ešte ten lepší prípad. Dozvedel som sa to totiž tak, že mi zavolal a žiadal ma o radu. Aspoň mal snahu si overiť informácie v odbornej litertúre resp. na nete, alebo u (nechcem povedať , že odborníka ) niekoho, kto sa v tom aspoň trochu vyzná . Ale to je zrejme skôr výnimka. Dozvedel som a od neho, že ako to s tými prekladmi funguje a ďalšie zaujímavosti. Viac napíšem cca. za týždeň, teraz ma dosť tlačí čas. | |
|
|
FUJ06 napsal v č. 1773: Kazaa je prolezlá virama a spyware. Znam z vlastní zkušenosti. "Přoč ne ?? Konečně jsem našel nějaké desetiminutové projevy Hitlera adt. To mi za to stojí " |
|
|
|
xfish5 napsal v č. 1766: Přoč ne ?? Konečně jsem našel nějaké desetiminutové projevy Hitlera adt. To mi za to stojí "Kaazu bych nepoužíval" |
|
|
|
je to skandal.spektrum bol lepsi | |
|
|
mato napsal v č. 1770: V češtině to stejný (u nás to bylo něco česky a něco slovensky, možná u vás taky tak můžeš porovnat "úroveň" = hůře než mizerná) "a to ten ktory to prekladal(slovensky dabing) vdaka tomu spravil skolu anglistiky" |
|
|
|
a to ten ktory to prekladal(slovensky dabing) vdaka tomu spravil skolu anglistiky | |
|
|
mato napsal v č. 1768: To je klasika, nejlepší je to sledovat s vypnutým zvukem "co sa tyka discovery.pozeral som dokument sherman vs tiger a im vyslo ze lepsi bol sherman.tiez v tych ich dokumentoch je king tiger alebo dokonca panther tigrom a pz.4 pantherom.oplati sa to pozerat fakt len koly tym vojnovym zaberom" |
|
|
|
co sa tyka discovery.pozeral som dokument sherman vs tiger a im vyslo ze lepsi bol sherman.tiez v tych ich dokumentoch je king tiger alebo dokonca panther tigrom a pz.4 pantherom.oplati sa to pozerat fakt len koly tym vojnovym zaberom | |
|
|
curahee: Na adrese:www.rzm.com/main/videos.cfm sa dajú stiahnuť 30 sek ukážky z týždeníkov. |
|
|
|
FUJ06 napsal v č. 1765: Kaazu bych nepoužíval. "Kazaa, WinMix " |
|
|
|
curahee napsal v č. 1764: Taky by mě to zajimalo. Ja teť používám programy jako Kazaa, WinMix atd. Tam občas něco stáhnu, ale je to hlavně o náhodě.Taže bych ocenil nějaký link. "Nevíte,kde by bylo možno zhlídnout a nebo stáhnout ty německý týdeníky" |
|
|
|
Nevíte,kde by bylo možno zhlídnout a nebo stáhnout ty německý týdeníky? | |
|
|
John: Ja viem, že sme to tu už preberali, ale tá 9. divízia je perlička a tak som sa s vami o ňu chcel iba podeliť, to je všetko! :o) | |
|
|
Stíhači Lufthansi ,a nebyly tam jestě bombardéři od Českých aerolinek? | |
|
|
John napsal v č. 1760: Dost smutné ""stíhači Lufthansi"" |
|
|
|
Lipton: "Kvalitu" českého a slovenského dabingu sme tu už nespočetne krát preberali. Češi tam majú raz za čas aspoň odborného recenzenta. Naši voli z Kabel Plus Košice nie. A podľa toho to aj tak vyzerá. Raz ma skoro klepla pepka keď som počul v súvislosti s bitkou o Britániu slovné spojenie "stíhači Lufthansi".... |
|
|
|
Dictator: Bíle peklo, super film. Souhlasím Lipton: Na nově, kolem 11 davajívždycky nějaký dokument o 2ww. Takže pokud naladíš, máš další dokument | |
|
|
Včera som po dlhej dobe opäť videl nejaký ten dokument - "Západný val" zo série Battlefield na Discovery Channel a nesmierne ma pobavila informácia, že na Hürtgenský les zaútočila "9. výsadkářská divize". Českí prekladatelia opäť zabodovali. :o) |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce