Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
to Kralik: Ta moderátorka byla dobrá, a ten papaláš z Radosti ku zdraví taky. Ale nejlepší byla historka o valutových šmelinářích a jejich převýchově. To fakt trnuly zuby. | |
|
|
Každý pátek 22:10 na ČT2 Vojenské příběhy. Doporučuji. Je to ale až trapně pozdě... První díl byl o Pfitznerovi. A co říkáte na včerejší dokument, Televize ve službách hákového kříže? Upřímě řečeno, nečekal jsem, že se tak pobavim. |
|
|
|
Ohledne Nebeskych jezdcu - to , proc je film cernobily bylo pekne vysvetleno na vystave o nataceni v Muzeu hl. mesta loni na podzim. Stab chtel pouzit dobove zabery - a IWM v londyne poskytlo vymenou za jine zabery pouze cernobily material. Barevny nabidli sice take, ale za nekolikanasobne vyssi ceny..... | |
|
|
Dolezal napsal v č. 2737: Nevím co je na obalu,ale ve filmu je záběr na zasněžený Tiger II. "Na obalu VTN je Hetzer a spousty němců a ve filmu ani "pás"." |
|
|
|
Přežili jsme Ardeny jsem viděl. Hodnotím to tak na 70%, docela se mě to líbilo. Z mého pohledu rozhodně lepší než snímek V týlu nepřítele s B.Paxtonem - u prvního filnu je alespoň pravdivý obal. Na obalu VTN je Hetzer a spousty němců a ve filmu ani "pás". | |
|
|
Langos napsal v č. 2730: Ne, já jsem přežil Přežili jsme Ardeny...naštěstí " Už jste viděli film Přežili jsme Ardeny? Co mu říkáte? |
|
|
|
Brunner:Co výzbroj a výstroj ve snímku,to je taky močka? | |
|
|
add Oáza zde jsem ještě vyštoural pár foteček www.cfn.cz/film_picture.php?id=14599 | |
|
|
České filmy na DVD Ono je to tak, že náš trh je moc malý na to, aby se mohlo vydat na DVD víc českých filmů. Z počtu prodaných kusů jsou rádi, když pokryjí náklady na digitalizaci a aby něco vůbec vydělali, tak digitalizují levnější metodou na úkor kvality (na obraze zůstává prach, značky pro promítače, praskání ve zvuku...). Navíc díky pirátství se tenhle problém ještě zvětšuje. Proto nikdo nejde do rizika u méně známých filmů. Přitom digitalizace je prakticky jediná záchrana filmů pro budoucí generace, protože kinofilmy časem stárnou, ztrácí kvalitu, ničí se přehráváním a analogové kopírování je kvalitativně ztrátové. Ve filmové branži je docela známá věc, že nejstarší filmy během pár let přiblíží na hranici životnosti a pak už je nikdo neuvidí. |
|
|
|
Už jste viděli film Přežili jsme Ardeny? Co mu říkáte? | |
|
|
Tuším,že ne já ho mám pouze na VHS a DVD nebylo v nabídce... | |
|
|
Lidi nevíte jestli vyšel dvoudílný film Dny Zrady na DVD ? | |
|
|
Nemáte někdo na DVD ,,Uloupená hranice",asi to bude nadlidský úkon,tento film sehnat,ale i tak se ptám?! | |
|
|
karaya1: ČS Film. Už tam dávali Píseň o sivém holubovi, kde jsou moc pěkné ukázky dobové německé obrněné techniky. Minimálně StuG III, dokonce jsem měl pocit, že jsem tam zahlédl i Panthera, ale to bych musel vidět ještě raz... | |
|
|
Dzin: možná poběží na TV, která dává jenom české filmy. Nevím, jak se jmenuje, ani ji nechytnu, ale mají v plánu postupně odvysílat všechny české filmy. Takže se možná dočkáme | |
|
|
Hartmann: Že váháš. Oáza je naprosto skvělý film. S přihlédnutím k malé výpravě filmu je možno s klidným srdcem napsat hodně moc muziky za málo peněz. Na předposledním srazu fronty jsme se o něm i bavili (Já s Ondíkem). Bohužel ho nemohu nikde sehnat a v TV s jeho uvedením také nepočítají. Mimochodem k tomu osazenstvu, Krampol se tam jen mihne na začátku a tím jeho role končí. |
|
|
|
ještě add. k Oáze i sám Brzobohatý tvrdí,že je to jeho nejoblíbenější film,bohužel zatím dle mých info není distribuován na VHS ni DVD... A nepletu-li se reprízován v TV nebyl také dlouho... | |
|
|
Dikes mě se to nějak nezdálo, znáte američany... | |
|
|
Worchester (2719): Ano, slavný Doolitleův nálet na Tokio byl proveden 18. dubna 1942 šestnácti B-25 z paluby USS Hornet. Je to dost známé, v knihovně na toto téma určitě něco najdeš.Prosím vás jak v Pearlu Harboru byl ten nálet B-25 Mitchell na japonsko bylo to pravdivé? ... nemluvím teď o tom, co si k tomu američtí filmaři přidali. |
|
|
|
Worchester: No....bylo. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce