Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
No nevím, mě to přijde poněkud ujeté. Dají se někde najít informace o tom zda existoval skutečný Zajcev a jak probíhal jeho boj? Mě totiž přijde Zajcev i mjr. Koenig svým bojovým výkonem poněkud neefektivní, ale nevím... | |
|
|
Film mi až tak „trapnej“ nepřijde, jenom mám pár připomínek. Teď si nejsem jistý, ale skutečně byl i v kinoverzi vystřižen konec úvodního lovu vlka, kdy se Zajcev nestrefil..? Nebo to ve verzi pro TV vystřihli schválně (člověk se pak musí ptát, proč...)? A zdálo se mi to, nebo vlak jel po standardním rozchodu (1435 mm)? Jako obvykle mi vadily milostné scény, ale na to už si člověk musí zvyknout... |
|
|
|
Je to trapnej film, takovej něco jako Arnosld z WW2. | |
|
|
Hmmmmmmmm vcera sem se divalna nepritel pred branami a byl to super film | |
|
|
Worchester: Ta, jak je k sehnání za 120 Kč v antikvariátu? | |
|
|
Jak se jmenovala ta kniha o ČSR v 1938, kterou včera večer (pátek) ukazovoval ten moderátor (starý pán) v dokumentu VÁLEČNÉ PŘÍBĚHY? | |
|
|
Algernon napsal v č. 2746: Algernon, asi som našiel riešenie tvojho quizu: Pickard bol určitý čas veliteľom tristojedenástky a spomínaný Wellington bol z 311. čs. bombardovacej peruti, kódové písmená KX - F (F ako Frank). "Třeba krásný letový záběr Wellingtonu nad mraky, tuším že právě toto je svým způsobem slavný „Wimpey“ Charlese Percy Pickarda — ostatně ve filmu „Taget for tonight“ je nejen jeho Wimpy, ale také „Pick“ Pickard osobně. (Takový malý quiz: jaké jeho stroj nese na trupu písmena, a od které squadrony že to je?)" |
|
|
|
giro.c(2757): souhlasím, u válečnejch filmů to preferuji vždy, už kvůli atmosféře. Ale ne každej umí anglicky a ne každej je s titulků nadšený. Nevím, nevím, zda-li by si zrovna na Nově něco takového "lajzli". | |
|
|
Jamato lepší by byl originál a s titulkama | |
|
|
Brunner(2754): Chlubili se tím začátkem roku ve Volejte Novu! Dokonce tam běžely i nějaké ukázky. Tak nějak jsem čekal, že to pustěj k výročí. Problémy s dabingem jsou podle mne výmluva. Jsou schopní překrafat tisícidílnou stupidní telenovelu, a deset hodinovejch dílů jim dělá problémy? Navíc, českej dabing už existuje a je podle mne docela dobrej.Spíš se podle mne bojej, že jim to "ukousne z koláče". Přeci jen, kdyby jednou pustili něco, co není ve stylu upoceného Novotného, nebo Superstar pro zamindrákovaný pubescenty, mohlo by jim to změnit image. | |
|
|
BRUNNER napsal v č. 2754: Říkali to oficiálně v jejich pořadu,údajně se právě dělá na dabingu! "Neviem kdo to kde vyštrachal,že to budú dávať..." |
|
|
|
Perry napsal v č. 2752: To je škoda...., to jsem nevěděl ,že to i píšou, myslel jsem že to jen ve vysílání řeknou a to je vše... "bratrstvo neohrožených prozatím dávat nebudou..." |
|
|
|
Psali mi email z novy...bratrstvo neohrožených prozatím dávat nebudou... | |
|
|
Glynwed napsal v č. 2742: Předpokládám, že onen výhružným xichtem vybavený a adekvátním dojmem působící komik byl nejméně obersturmführerem... "Ale nejlepší byla historka o valutových šmelinářích a jejich převýchově" Na druhou stranu, finální překážkový běh invalidů, to byla lahůdkově morbidní záležitost , ačkoli jak je všeobecně známo, takový letec Meresjev bez končetin tančil i kozáčka... |
|
|
|
Nevím co je na obalu,ale ve filmu je záběr na zasněžený Tiger II. Jo Curahee máš stoprocentnbí pravdu, ale já jsem hovořil o obalu DVD k filmu V týlu nepřítele - na něm je Hetzer a spousta němců - obla filmu Přežily jsme Ardeny je do bíla (asi kvůli sněhu---haha) a jsou na něm dva ksichty. Jinak ten TII mohl být zabraný i z větší blízky!! |
|
|
|
HAMILTON, Alexander: Křídla noci, Mustang 1996 Vyprávění o Pickardovi, o jeho bojovém létání, o jeho účasti na natáčení filmu, velení čs. peruti a výcviku českých pilotů, operaci Jericho (osvobození vězňů gestapa v Amiens náletem Mosquit, při kterém zahynul), atd. |
|
|
|
„Target for tonight“ Hesršvec, není ten film, o kterém jsem četl v knížce "Křídla noci" pojednávající o Pickardovi? |
|
|
|
Glynwed: Tak to se jistě díváš na Filmový týdeník. | |
|
|
mimoděk jsem si vzpoměl na Českoslovesnkou televize za komančů . | |
|
|
Nebo ten oblíbený berlínský herec o ustlané posteli, a ten papaláš o tom jak semínko roste nebo antropologové kteří rasově podchytávali okres - i když to už bylo trochu tvrdší |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce