Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Viděl. Je to celkem dobrý, ale s odstupem času zjišťuju, že to ve mě velké stopy nezanechalo. prostě poskládané epizody vedle sebe. Řemeslně dobré, po obsahové stránce trošku dietní. (samozřejmě je to pouze můj subjektivní názor) | |
|
|
už jste viděli film "pád třetí říše"? | |
|
|
Glynwed napsal v č. 2668: Ano,existuje ještě možnost jeho dnešního potrestání,co nějaké trestní oznamení,či něco v tom smyslu?Jeho zločiny jsou neomluvitelné! "Ne, žije v Německu, nedaleko českých hranic" |
|
|
|
Glynwed napsal v č. 2668: Tak to měli v Broumově kliku že tam neměli takovýho rodáka . "Hindenburg si spletl Hitlerovo rodiště Braunau v Rakousku s Braunau (Broumov) v Čechách." |
|
|
|
to curahee: Ne, žije v Německu, nedaleko českých hranic. Ale myslím že nízev městečka nebyl uveden. ještě tam byl rozhovor s důstojníkem SS Hauckem. to Kralik: Hindenburg si spletl Hitlerovo rodiště Braunau v Rakousku s Braunau (Broumov) v Čechách. |
|
|
|
Trochu jsem nepochopil, proč Hindenburg řikal Hitlerovi, že je jen český kaprál. | |
|
|
Neviděli jste včera někdo ,,Na vlastní oči"?Stihl jsem to až na konci,v záběru byl Rudolf Malík,který dělal s Motlem rozhovor,víte něco víc,žije v Čechách?! | |
|
|
Nevzpomíná si...tam jich stálo... | |
|
|
mam takovej dotaz k filmu VZESTUP ZLA : takova gorila (velkej ,plesatej, s knirkem a stal u dveri a hlidal,..) byl kdo? nebyl to Julius Schnaub? | |
|
|
8.5.Celodenné vysielanie bojových filmov na 1.kanále ruskej štátnej TV. OSLOBODENIE....atď.viď.nástenka. |
|
|
|
Jinak celá trilogie je na VHS v prodeji a pokud neodradí cena (cca 320CZK za kus-tedy x 6 ) můžeš si ji objednat přes net či zakoupit v kamenném krámu. ( nejsem si jistý,ale myslím,že pár měsíců nazpět byly oba díly Sokolova a Prahy v "akci" v Tescu za 190CZK). | |
|
|
Je to celá trilogie, na základní škole to byla povinná návštěva v kině. Profesně velmi dobře natočené. Při osvobození prahy si pamatuji skvělé střihy z barikád na tanky probíjející se v krušných horách a pod. Nicméně samozřejmě faktograficky velmi poplatné době vzniku a zadání. Část produkce dělal Mosfilm. Možná to někdy půjde na kanálu CS-Film. Plán je, že až na opravdové škváry by tam měly jít veškeré dochované filmy CS-SK. Předplatné má být cca 1.000 Kč za rok. |
|
|
|
DAVID M: To je film o přijetí mnich. diktáu? nevíš jestli to nebudou dávat v tv? | |
|
|
samosebou -1. a 2. +Sokolovo 1. a 2. + Osvobození Prahy taktéž 1. a 2. trilogie vzniklá pod režijní taktovkou O. Vávry(nedávno vyznamenaného) asi v roce 73? nicméně dnešní doba jí moc nepřeje... , já si nicméně myslím ,že navzdory "tendenčním klišé" není až tak špatná(především Dny zrady a ty se v dnešní době opravdu moc nenosí...) | |
|
|
Viděl někdo film Dny zrady nebo tak nějak se to jmenovalo...? | |
|
|
Pokud někdo má kabelovku Karneval a nebo CzechLink ze satelitu tak na novém filmovém kanále CS-Film jde v sobotu 7.5. od 20:00 český film "Opus pro Smrtihlava", který používá unikátní německé dokumentární záběry týkající se okupace a R.H. | |
|
|
Hehe, sedí tam jen jeden, ale je nějakej plešatej | |
|
|
Soudní síň. Hitler se ptá obžaloby: "Když vám zloděj ukradne peníze a vy si je vezmete zpátky, jste zloděj?" Pak následuje široký záběr ve kterém AH řeční, ale toho si nevšímejte. Všímejte si nenápadného maníka který sedí první u stolu vpravo do AH a na krku mu svítí bílý límeček, ostře kontrastující s černými, nakrátko střiženými vlasy. To je váš hrdina. To je pravá filmová hvězda. To je diamant na jinak nezáživném a nudném záběru. To je cíl vaší cesty. To je Zlatý grál !!!! | |
|
|
BRUNNER napsal v č. 2650: ten to nebyl- toho podivina hral ten kanadan.... jedine ze by to byl adolfuv otec "Byl tam - takovej ten podivín s tím knírkem, jak tam byl skoro furt"" |
|
|
|
ty projevy ve filmu Vzestup zla byly podle originalni ( proste vypravel je adlof?) |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce