Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
pěkná seberefllexe je seriál Haló haló. Das ist mein beliebtes Serial. | |
|
|
Ono u té sebereflexe(o níž samozřejmě není pochyb) se jedná o míru či dávku,která by ale zároven neobrátila ona znaménka. (musí být skutečně dávkována odborníkem a v přesných dávkách sklouznu-li do doktorského žargonu ) neb jinak dochází ke změně polarizace,která je pro výklad našich dějin nepřípustná a v tom se zde určitě zhodneme. Jinak jsem-li u té šedodohnědé revanší zavánějící niti,ale radši dost. | |
|
|
David M: To s těmi Želary s tebou souhlasím - přišlo mně to moc umělé (konec filmu). Ikdyž celá scénka vychází ze skutečné události z konce války bylo to vyumělkovaně přehnané až komické. Celé to souvisí s převažujícím názorem našich tvůrců, že český film musí zejména vychovávat hloupý plebs. Takže předtím tam byl důrazný akcent bolševických témat, teď máme pomalu hrdiny z druhé strany. Bohužel je to obraz celé české společnosti, která osciluje mezi extrémy. Ve vyrovnávání se s novodobými dějinami jsou obrovské nedostatky a dlouhodobě vtloukaná historie logicky vyvolává opačné názory. Na druhé straně ta sebereflexe zdaleka nedosahuje skutečných událostí a faktů - spíše se jedná o trapné parodie - skutečnost byla mnohem více tvrdší. Když mluvíš o tmavomodrém světě tak faktem je, že ve srovnání se sebrankou která se tenkrát dostala k moci byl důstojník SS archetyp charakteru a morálky. |
|
|
|
Johny napsal v č. 3069: Ono co Johny není i dnes. Podívej na jeden z "vrcholů" naší poli kinematografie(dle "renomovaných" kritiků) -Želary- no já byl vcelku zhnusen(manželce se líbil ) -ta táhnoucí se tak často se vyskytující linie Němci sice né kladní,ale nejhorší padouši to bylo koneckonců partyzáni(kam se na ně hrabali náckové ) ,protože výsledný dojem pro normálního o historii se nezajímajícího se člověka je takový(taková zvířata to byla...to ti Němci nebyli až takový...) ještě mi na konci chybělo řádění RG a bylo by to komplet. (to ovšem dodává další kousek Krev zmizelého...ono ale co se divíme,co se budou naše děti-nebo už učí...) O Tmavomodrém světě jsem zde již své napsal a tak s napětím čekám na Marhoula( a očekávání nemám radši žádné). Nezbýva než nezkonalá bída. "Musím říci, že i po takové době jsem se na ten seriál rád kouknul a byl jsem překvapen, že ačkoliv je samozřejmě poplatný době a režimu v čase vzniku" |
|
|
|
Čtyři z tanku a pes byl dobrý seriál. K vidění byl (je?) na polském satelitu. Musím říci, že i po takové době jsem se na ten seriál rád kouknul a byl jsem překvapen, že ačkoliv je samozřejmě poplatný době a režimu v čase vzniku, není tam zdaleka tolik bolševickejch žvástů jako v našich filmech a seriálech. Seriál působí mnohem lépe než takoví majorové zemanové, osvobození Prahy a podobné filmy naší výroby. Navíc milovníci "téčka" si přijdou na své - vše je točeno s originální technikou. | |
|
|
videl někdo film: Nepřítel před branami?? | |
|
|
FUJ06 napsal v č. 3062: Kde jsi na to proboha narazil? Já jsem četl dvoudílnou knuhu, ve který byy fotky z filmu, ale ten jsem nikdy neviděl. Strašně rád bych to napravil.... Tu knížku jsem miloval.... "Heh ... dneska jsem videl Ctyri v tanku a pes ... docela sila " |
|
|
|
Nevíte jestli budou na Čt opakovat nebo vysílat nové řady Četnických humoresek? | |
|
|
FUJ06 napsal v č. 3063: Zajímavé, hlavně 10 minut před smrtí K.H.Franka "www.vojna.net/kino/index.htm" |
|
|
|
www.vojna.net/kino/index.htm | |
|
|
Heh ... dneska jsem videl Ctyri v tanku a pes ... docela sila | |
|
|
Dzin napsala v č. 3060: U fiilmů s tématikou vetřelec jsem vždycky usnul, to mě asi uspal ten Tomík "A ve filmu Vetřelci používali vesmírní mariňáci starý dobrý "Tommy gun", jen trochu ověšeny" |
|
|
|
Worchester: A ve filmu Vetřelci používali vesmírní mariňáci starý dobrý "Tommy gun", jen trochu ověšeny. | |
|
|
Nevím jestli víte zhruba o čem sou STAR WARS ,ale v epizodě IV,V,VI byli použity jako zbran klonových vojáků (měli bílé uniformy a bojovali za zlou stranu) , měla ho asi polovina Clonetrooperů,německý druhoválečný kulomet MG-34 byl dvojnožky ,bez pásu a měl optiku. | |
|
|
Co říkáty filmu Kult hákového kříže? | |
|
|
To Ja-62 - O. K. | |
|
|
Vladimír Šilhán napsal v č. 3047: "Ale s tím sociálním darwinismem jsi žertoval, ne?" Jasně, že jsem to myslel žertem, mně hlavně přijde legrační, že teorie která přináší přežití silnějších jako určující pravidlo mezilidských vztahů, sama nebyla dost odolná, aby nějakou dobu vydržela v seriózním oběhu.... |
|
|
|
Algernon: Já taky. Neviděl jsem ty díly, když už vyrostla. | |
|
|
A tento týden v pátek na ČT2 boje na apeninském poloostrově . | |
|
|
V pátek 1. července ve 23:30 dokument Ke břehům Iwo-jimy a v 00:10 Bitva u Midway www.czech-tv.cz/program/1066742657-01.07.200... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce