Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
adam-panzermayor napsal v č. 3092: Ne, ale pokud umíš dostatečně dobře německy, dá se koupit Untergang :-/ "nevíte jestli se už dá koupit Pád Třetí říše?" |
|
|
|
adam-panzermayor (3092): Myslím, že ještě ne, je ještě brzy. Česká premiéra byla 31. března 2005. DVD obyčejně vychází tak půl roku po premiéře. nevíte jestli se už dá koupit Pád Třetí říše? |
|
|
|
nevíte jestli se už dá koupit Pád Třetí říše? | |
|
|
Obracím pozornost od Troje blíže k WWII - mám ny mysli korejskou novinku Oběti války - takové korejské Bratsrtsvo neohrožených během korejského konfliktu. Odmyslíme-li vlastní příběch pak mnoho bojových scén snese srovnání se vším co v poslední době vzniklo v Americe či jinde. | |
|
|
karaya1: Když mi to budeš ještě připomínat, tak si to přečtu znova a mohu opět popřemýšlet. Ale už jsem si ho přečetl. Jen už nevím, jak to tehdy souviselo. |
|
|
|
Dzin (3087): Zajisté si ale vzpomeneš, jaké souvislosti vyvstaly (předpokládaje, že jsi popřemýšlel o paralele k Enemy at the Gates)..? Už dávno, že si to ani nepamatuji. |
|
|
|
DAVID M napsal v č. 3086: Problem bude asi v tom ze zatial co v pripade Alexandra je vsetko viac menej historicky jasne, tak v pripade Troji ide stale len o legendu, historicky je dokazane ze Troja existovala a ze v dobe kedy to uvadza Homer bola znicena, ale presny priebeh vojny sa uz nikdy nedozvieme, to co napisal Homer je pekne a podla mna je to zvacsa pravda, ale len sa to hemzi bohmi podobnymi atrakciami. "Nicméně W. Petersen šlápnul jaksi vedle( po skvélé Ponorce, nenudné Dokonalé bouři i zde zminované prvotině Nekonečném příběhu ) Zajímavé, že oba u naši "odborné" kritiky(jako Spáčilová a spol.) propadli,ale divácky byla Troja úspěšnější." |
|
|
|
karaya1: Už dávno, že si to ani nepamatuji. | |
|
|
V nějakém starším příspěvku se hodnotily us historické "velkofilmy" tuším Troja a novější Království nebeské. Já bych spíše srovnal Troju a Alexandra Velikého. K té Troje musím,že mne moc neoslovila-jo,musím zmínit ještě,že má kriteria pro hodnocení se čím dále více scvrkávají(na držení se faktů jsem rezignoval již před drahnými lety) a tak mezi hlavní patří jak zhlédnutím trpí jistá část mého těla spolu se zády( u obou to vzhledem k délce bylo podobné) a další je nuda-nenuda(samosebou dokáži ocenit i vkusnou řež či akci třeba ve stylu J.Woo či Camerona se Scottem ) a to jestli po rozležení(někdy do druhého dne,ale někdy jsem se závěrem hotov po pár minutách filmu ) mohu film vidět ještě jednou(to kvůli "specialitkám" či na první shlédnutí neviditelných věcí). Z těchto dvou u mne vítězí Stoneův Alexander(popravdě dost nechápu,že v US obdržel populární "malinu", ale vzhledem k tomu jaké "kousky" pravidelně obdrží Oscárky... -možná to byla spíše taková malinkatá pomsta za El Comandante), jinak uznávám jistou náklonost ke Stoneovi(spolu s Scorseesem a Tarantinem mí oblíbenci ) a u Troje ikdyž bojevé scény byly docela profi zvládnuté a půvab BP pro něžné pohlaví... Nicméně W. Petersen šlápnul jaksi vedle( po skvélé Ponorce, nenudné Dokonalé bouři i zde zminované prvotině Nekonečném příběhu ) Zajímavé, že oba u naši "odborné" kritiky(jako Spáčilová a spol.) propadli,ale divácky byla Troja úspěšnější. | |
|
|
Dzin: tak co, už jsi provedl (2997)..? | |
|
|
Snažil by som sa problém vyriešiť diplomaticky . Aj keď predpokladám, že by to moc efektívne nebolo . |
|
|
|
Andy napsal v č. 3080: Co bys dělal ty, kdybys načapal korále, kterak se ti pokouší přeparkovat auto. Způsob by byl patrně jiný, ale efekt přechodu na kašovitou stravu by patrně zůstal "Jedna dosť nechutná scéna sa mi tam nepáčila" |
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 3081: Kedže film je mládeži neprístupný (zvláštne že som ho potom videl), tak neuvádzam všetky následky "Máš pocit že dotyčný mal len zlomenú sánku a vybité zuby? " |
|
|
|
Fetařina napsal v č. 3058: Výborný film, hlavne skvelý výkon môjho obľúbeného herca Edwarda Nortona (to je fakt výborný herec, vo filme Kingdom of Heaven hral asi 15 minút a všade ho chválili). Jedna dosť nechutná scéna sa mi tam nepáčila, keď tam niekomu dali zakusnúť do chodníka a potom mu topánkou dupli na hlavu a zlomili mu sánku a vylomili zuby "Co říkáty filmu Kult hákového kříže?" |
|
|
|
David M (3076): Tak jak si to napsal s tím souhlasím. Jen si z toho vem trochu příklad až se bude řešit např. "nepatrný" rozdíl mezi uřezáváním hlav a ukazování kalhotek v nejmenované zemi | |
|
|
Nemáte někdo titulky k Hitler's Secret Flying Saucers (William Lyne) (2004)? | |
|
|
mbbb napsal v č. 3073: To je přeci Herr Flick z gestapa! "seriál Haló haló" |
|
|
|
Ta sebereflekce nesmí být přehnaná, nemístná protože v tom případě by byla sebezničující. Ono se podívej jak je in mluvit o excesech při odsunu atd.ono to zvláště u mladých má evokovat provinění se národa...Nic proti já samozřejmě s excesy také nesouhlasím, ale stále je tam ta nepřímá úměra mezi příčinou a následkem a to se opravdu dnes nenosí. Takže sebereflekse ano,ale nejprve je třeba jasně říci kdo co započal a proč a co bylo následkem čeho a to mi chybí, neustále se to jakoby snaží obcházet a pak místo zdravého sebevědomého postoje je to to stálé se schovávání se za jiné. | |
|
|
jistě není správné zamlčovat jistá "temná" místa naší historie ale David M to asi myslel tak, aby filmový výklad alespoň trošku korespondoval s tím, jak to bylo a ne aby zcela obrátil "polarizaci" alespoň tak to chápu já |
|
|
|
DAVID M napsal v č. 3072: Tomu nerozumím. Jakože není radno o určitých událostech mluvit? Podle mně to je právě ta chyba. Zamlčovaná historie se vrátí zpět s daleko větší intenzitou - to je známé pravidlo. A právě to zamlčování pak umožňuje různé spekulace a zveličování. "neb jinak dochází ke změně polarizace,která je pro výklad našich dějin nepřípustná a v tom se zde určitě zhodneme." |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce