Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
BRUNNER napsal v č. 3147: no jo propaganda funguje skvěle "Jakto že prehrali?! www.vojna.net/galerie/displayimage.php?album=8&pos=3" |
|
|
|
Langoš: Mě se líbila ta scéna jak střelili japončíci toho us plamenometčíka do ramene a pak do toho "kohoutku" na plamenometu-ohnostroj | |
|
|
Worchester napsal v č. 3154: Souhlasím s tebou, Worchestre. Je to dobrej film a ty boje jsou hustý. Nejvíc se mi líbilo, jak Japončíci stříleli na Amíky z děl. Škoda, že jim ty děla pak vyhodili do povětří. A pak ten pritiútok na tu vesnici. Vážně škoda, že Amíci byli holt neporazitelní. "To je snad nejlepší film z bojů na bývalém japonském impériu........" |
|
|
|
Langos napsal v č. 3153: To je snad nejlepší film z bojů na bývalém japonském impériu........ "Kódu Navajo ne" |
|
|
|
Navajo, Ryan i ta Ponorka(=Das boot) jsou dobrý filmy. Co se vám na Kódu Navajo nelíbí? | |
|
|
vojín Ryan? No comment Jediné filmy co za něco stojí jsou Das Boot a A Bridge Too Far |
|
|
|
Kód Navajo? No coment.... Jediné filmy které za něco stojí je vojín Ryan a Das Boot. |
|
|
|
Jo a nedávno jsem viděl na DVD film Kód Navajo a bylo to docela dobrý. Skoro v celým filmu tam byly boje a ty se mi docela líbily, i když bych radši viděl, jak Japonci poráží amíky a vytlačujou je z ostrova než naopak. | |
|
|
me se film nelibil.. predevsim potom plukovnik.. byl az moc velkej machyrek.. jinak se mi to zdalo ne prilis realne.. kdybych na to sel do kina asi z nej budu odchazet nasr...j za vyhozene penize.... | |
|
|
K uvedenemu problemu doporucuji precist knihu Paula Brickhilla: Noc nekryje uprchliky. Je tam popsano, jak se vyrabely vsechny potrebne veci, jak se ziskavali strazni pro obchod atd. DAVID M: Nebyl to Valenta, Tonder a Dvorak ? Je to uz dlouho, co jsem to cetl..... |
|
|
|
Dzin: da se souhlasit ... ale nevim, jak tobe, ale ten soud mi pripadal hodne uhozeny ... | |
|
|
Hartova válka by byl skvělý film, kdyby si odpustili ten konec z továrnou a nechali tam jenom motiv útěku. To samo o sobě je podle mě dost hrdinské. Tím ohňostrojem to poněkud srazili. Ohledně radia, Tom má pravdu. Zdráhala stejně tak vzpomíná i na "fond pro útěky" do kterého byly schromažďovány cigarety, potraviny, oblečení apod., takže zde také není žádný problém. Celkově je film poměrně zdařilý, až na ten přehnaný konec. Jinak na Colditz, podobně jako do jiných táborů, se dostaly v balíkách Červeného kříže. |
|
|
|
Johny napsal v č. 3142: Ano při útěku ze Saganu-Arnošt Valenta(bývalý telegrafista od 311.),který byl po dopadení spulu s dalšími zastřelen a další dva letci Ivo Tonder a Jiří Manák ti po peripetiích přežili. "Jestli se dobře pamatuji, tak i nějací čechoslováci se pokoušeli utéct vykopaným tunelem" |
|
|
|
Tunel kopal kde kdo, jak němci tak spojenci. Jestli se dobře pamatuji, tak i nějací čechoslováci se pokoušeli utéct vykopaným tunelem. | |
|
|
Mozna, co by se dalo porovnat se "soudem" je vezenska policie v Mauthausenu, kdy vezni zabijeli vezne ... | |
|
|
heh ... by me zajimalo, jak to do Colditze dostali ... ono ostraha zajateckych taboru, kt a veznic nebyla nikdy tak neuplatna, aby se mezi vezne dostaly takovehle veci ... tady odsuzujem jenom ten film ... ten soud je trochu mimo, nezda se ?? | |
|
|
Na rádio v držení vězňů vzpomíná i kpt. Zdráhala vězněný v trestnici Colditz (prominentní zajatci, notoričtí útěkáři a pod.). A kopat tunel? Co třeba Velký útěk ze Saganu? |
|
|
|
bylo ... | |
|
|
FUJ06 napsal v č. 3136: Obchod bol určite, aj strážny boli podplatiteľný, ale určite sa zhodneme na tom, že celkove to bolo trochu nereálne "S tim radiem ... mozna trochu nerealne, ale ten obchod mezi zajatci a straznimi existoval ... nerikam, ze radio bylo veci, ktere se dalo sehnat ... ale cigarety, boty, potraviny ( v KT ) a dalsi veci urcite jo ..." |
|
|
|
S tim radiem ... mozna trochu nerealne, ale ten obchod mezi zajatci a straznimi existoval ... nerikam, ze radio bylo veci, ktere se dalo sehnat ... ale cigarety, boty, potraviny ( v KT ) a dalsi veci urcite jo ... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce