Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Jdi a dívej se aneb jak se z malého chlapce stane dědek z vráskama (na konci filmu). | |
|
|
pokud muzu sdelit svuj nuzny nazor tak z valecnych filmokomedii mam nejradeji Svejka v majstrem Hrusinskym. filmy se mi libi spis z vychodu. Práče,Král Šumavy/ještě je tam ten nadech/, Jdi a divej se apod. u.s. filmy jsou dobre pro pobaveni ale me osobne nic moc nedavaji... jinak miluju vsechny nemecke i bolsevicke filmove tydeniky... |
|
|
|
I nech na hlavě. | |
|
|
DG: Naopak, to jsem zrovna o ní psal pochvalně. | |
|
|
Dzin napsala v č. 3179: Nepomlouvej mojí oblíbenou knížku "to je jen ubohá skopčácká knížka" |
|
|
|
Algernon: (3175) Ďábelská brigáda (ty gardo, to je jen ubohá skopčácká knížka ) je jednoznačně válečný film se vším všudy. Mě se líbí. | |
|
|
Algernon napsal v č. 3175: A co tkhle Naše slečna Fred? "Ovšem ti francouzské komedie jsou fakt super (ještě bych připomenul film Stepující stonožka)." |
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 3168: to je Velký flám."Šilhající nemecký kulometčík " Já tyhle filmy naopak zbožňuju, francouzské vtípky jako hajlující kukačka mě přivádějí do varu |
|
|
|
pobavěj mě, no, stejně jako četníci ze sán tropé | |
|
|
mbbb napsal v č. 3169: Když už sme u francouzských válečných komedií, mě se líbí s de Funesem:Velký Flám "sedmá rota" |
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 3168: sedmá rota mě vždy pobaví - jsem její pravidelný televizní divák "No tak sága Sedmej roty to snad pobaví moju dcéru asi aj keď aj o tom pochybujem..." |
|
|
|
Brunner:jj filmy o SEDMÉ ROTĚ, myslím že používali i halftracky jako hakly | |
|
|
Worchester: Fajn, tak jí si jen tak napíši ještě něco jako řečnickou úvahu. Zajímalo by mě, jak asi Worchester myslí to celkově? Exploze, tanky, sposty mrtvých, vše je provedeno velmi reálně a dobře, rozhodně velmi podařené efekty. Jo a ještě jsem zapomněl na Nejdelší den. |
|
|
|
Dzin: myslím celkově a odmítám na toto téma již diskutovat | |
|
|
DG: Kellyho hrdinové určitě, ale z těch ostatních ani tak moc ne. Možná ještě ODdíl 10 z Navarone. A leda, že by jsme viděli podobnost 7 statečných a Tuctu špinavců, ale to by potom byl samurajský film na pozadí WW2. Worchester: Co považuješ za nedostatečný efekt? Třeba rozstřílení města dělostřeleckou palbou nebo honičku tanků po ulicích městečka, která nemá v žádném novějším filmu obdoby (snad jen Zlaté oko může konkurovat)? |
|
|
|
Nejhezčí vizuální efekt je přejetí esesáka tankem, ačkoliv čajda by poznamenal, že se tím zesměšňují skopci... | |
|
|
Dzin napsala v č. 3158: jj, dobré filmy, ale jak už sem někde psal mají pro mě nedostačující efekty. Nebudu ty efekty už rozebírat " co Ďábelská brigáda, Tucet Špinavců, Kellyho hrdinové,........" |
|
|
|
znáte někdo film Pouštní tygři??? | |
|
|
Dzin: To je jiná kategorie, to ani nejsou válečné filmy, ale kovbojky s válečným pozadím. Ale polovina toho co jsi uvedl jsou fuckt super filmy... | |
|
|
V součastnosti se filmy dělí na před Ryanovské a po Ryanovské. Ty druhé poznáme tak, že sesnaží o co největší vizuální ztvárnění bojových scén. Proto mě nštvalo, že Hartova válka, který by mohla být po dlouhé době dobrým "přeryanovským" filmem, to tak pokonila na konci. DG + Kreon: A co Ďábelská brigáda, Tucet Špinavců, Kellyho hrdinové, Velký útěk, Oddíl deset z Navarone, Bitva o Británii, Boj o Moskvu, Piloti, Oáza a další? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce