Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
viděli jste film svět patří nám s V+W v hlavní roli? | |
|
|
stanley napsal v č. 3226: sbnad to postřílení zajatců na začátku - nikde jsem se zatím nesetkal s tím, že by se tam vyskytl pokus o aktivní odpor a přitom je film uveden tím, že je natočen podle skutečnosti. "co by me zaujalo " |
|
|
|
www.ritkavideo.cz/ | |
|
|
stanley napsal v č. 3228: netrpel si tim pocitem sam.......mne se to taky nelibilo "já totiž trpěl pocitem, že jsem hyperkritický." |
|
|
|
No fajn, já totiž trpěl pocitem, že jsem hyperkritický. | |
|
|
stanley napsal v č. 3226: "Co vy na film "Přežili jsme Ardeny"?" Prislo mi to jako klasicke klise, kdy se na zacatku dalo odhadnout, kdo prezije, a zbytek byl jenom jakysi "komparz". Trebaze tohle mi u nekterych filmu az tak nevadi, tady me to hrozne rusilo. Mozna proto, ze jsem tam nenalezl nic jineho, co by me zaujalo a dalo mi na to zapomenout. Celkove: nepovazuji to za vylozenou ztratu casu, ale zaroven ani za veledilo. Sedy prumer. |
|
|
|
Co vy na film "Přežili jsme Ardeny"? | |
|
|
Tak jsem se díval na film "Neporaženi" a musím říci, že to zase byli rozporuplné pocity. Na jednu stranu dobrý film a na druhou se mi vřela krev, jak komunistický režim doslova a dopísmene parazitoval na hrdinství našich vojáků za WW2 a jak úmyslně měnil výklad dějin. Podobně mě naštvalo sledování "Dnů zrady". | |
|
|
No německy se budu učit až tenhle rok. | |
|
|
Rozumíte někdo mluvené němčině? Mam video a něco tam melou německy a já tomu nerozumím | |
|
|
www.vojna.net/galerie/displayimage.php?album... instruktážní film pro německé vojaky jak si počínat v boji |
|
|
|
mam dotaz jak stahnu plakaty z odkazu propaganda | |
|
|
DG napsal v č. 3219: Ta trojnožka by se mi hodila na vánoce, jako podstavec pod jedličku "Ten taky bude běhat s trojnožkou kamkoliv se hne?" |
|
|
|
Worchester napsal v č. 3218: Jasně, a ponese si ho i na záchod, před latrínou ho zapíchne do země jako ochranný totem aby se práce povedla. "A proč ne ,20kg musí uníst" A co jeho nabíječ? Ten taky bude běhat s trojnožkou kamkoliv se hne? |
|
|
|
Worchester napsal v č. 3214: Nenapadlo tě, že dotyčný mohl být třeba kněz či doktor? Nebo střelec z kulometu M2HB, který by také jistě tahal všude, kam se hnul? "No přesně tak a navíc jestli ten dotyčný ji měl jako hlavní výzbroj (neviděl sem u něj pušku,...) ,tak se v boji dostal určitě daleko" |
|
|
|
Worchester napsal v č. 3214: rána kytarou do hlavy nebo že by vrhaci kytara "jestli ten dotyčný ji měl jako hlavní výzbroj" |
|
|
|
Worchester napsal v č. 3214: No když to byl dobrej kytarista tak se mohl prozpívat až do Berlína. "No přesně tak a navíc jestli ten dotyčný ji měl jako hlavní výzbroj (neviděl sem u něj pušku,...) ,tak se v boji dostal určitě daleko " |
|
|
|
DG napsal v č. 3213: No přesně tak a navíc jestli ten dotyčný ji měl jako hlavní výzbroj (neviděl sem u něj pušku,...) ,tak se v boji dostal určitě daleko "Myslíš že hudba z kytary dokáže masírovat mysl za pochodu?" |
|
|
|
Worchester napsal v č. 3212: Myslíš že hudba z kytary dokáže masírovat mysl za pochodu? Bojové písně hrané na kytaru by ovšem byly velice zajímavé... "a mám dotaz byli tito vojáci "hudebníci" bojově nasazeni jako skotští "dudisté"?" |
|
|
|
Tedkon koukám na dokument na čt2 VÁLEČNÉ EPIZODY Z ARCHÍVŮ:VÍTĚZSTVÍ V TUNISKU a viděl sem tam v Británii ametrického vojáka vyzbrojeného 6strunnou kytarou, a mám dotaz byli tito vojáci "hudebníci" bojově nasazeni jako skotští "dudisté"? a zde jsou stránky super seriálu: www.cetnickehumoresky.net/ |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce