Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Dzin: tak to si tedy fakt nepamatu. seženeš ten film? |
|
|
|
mbbb: To si pamatuješ správně, já si to také pamatoval. A to, že ze tří důstojníků je jeden opilec a zbabělec, druhý kolaborant a třetí váhavý a nerozhodný jsem si třeba už nepamatoval. | |
|
|
to DAVID M:to jo no | |
|
|
Dzin: Já sem viděl Neporažené jako malý hošík a pamatuji si to jako docela slušnej vlasteneckej film v reáliích doby - Sovák střílející z těžkého pevnostního kulomety vzteky, když mu řekli, že musí ustoupit, boj o kasárna a na konci sebeobětování čsl. raněného vojáka, jak hází bedničku granátů pod nohy náckům, kteří ty kasárna přebírali. Jenže na Dny zrady sem si taky pamatoval více méně v dobrém a je to trošičku jinak..... Prosím, pamatuj na mne, až ten film budeš mít. moc bych ho chtěl znovu vidět, ať je jakýkoli! |
|
|
|
to Perry: podívej na vltava.cz pak klikni na filmy a pak třeba zadej jméno Otakar Vávra a uvidíš ten "fičák" | |
|
|
mbbb: Neporažení ještě nemám, ale budou. Jinak není to zase nějak super, jestli se ti vřela krev v žilách při sledování Dnů zrady, tak při tomhle to bude podobné. Film je klasické parazitování komunistů na odvaze našich vojáků a očerňování předválečné elity v tomto případě té vojenské. | |
|
|
Perry napsal v č. 3305: "Stojí uloupená hranice za zkouknutí?" docela jo, je to takový nasrávací program já se u toho vždy rozčílím, a je to samozřejmně zatížené dobovým balastem já bych rád viděl ten film NEPORAŽENÍ |
|
|
|
Stojí uloupená hranice za zkouknutí? | |
|
|
Dny zrady mám taky doma, až na pár minut se na to ale skoro nedá dívat. Mám taky Uloupenou hranici, ale rád bych sehnal NEPORAŽENÍ - máte někdo tenhle film???? | |
|
|
Ano, již jsem zde zminoval s Johnym tuším a mám je doma na VHS spolu s dalším volným pokračováním. | |
|
|
Viděl někdo z vás dvoudílný snímek ČSSR Dny Zrady? | |
|
|
jen jsem řikal, že to klidně mohli udělat klidně na pokračování. Obvzláště by mě zajímali ty dopisy, co tam uváděl jeden z účinkujících, ohledně výhrad armády k adnému filmu. Nebo i více prostoru k dialogu s vojáky, hlavně s tím hlavounem, co tam kvákal ty nesmysly. Třeba "vytrhávat mrtvému zlaté zuby je protizákoné chování a proto se tak voják nikdy nechová" nebo "pojetí LeMaye (a toho druhého) ve filmu bylo naprosto smyšlené a neodpovídá realitě" zatímco divák věděl, že se jedná o autentické záznamy z jednání. |
|
|
|
Neviděli jste dokument o tom, jak se spolupracuje americká armáda na výrobě filmů s vojenskou tématikou? Dávali to na ČT a bylo to opravdu zajímavé. | |
|
|
Nevie nehodou niekto kde by sa dali zohnat titulky k dokumentom z 2.sv.vojny? Napr. k tym co sli na discovery. Neviem ci take nieco vobec existuje. Dik | |
|
|
Algernon napsal v č. 3296: NÉÉÉÉ, jenom stromem co????? "Jo, do oblíbeného maličkého medvídka Bubu se přeci nepíchá klacíkem. Jenom tak trochu" |
|
|
|
mbbb napsal v č. 3294: "neber to špatně, mám tě docela rád, bylo to takové šťouchnutí" |
|
|
|
neber to špatně, mám tě docela rád, bylo to takové šťouchnutí | |
|
|
to je fakt ftipný jak ještěrka pod jabkem s banánem v análu..... ale když chci tak se domluvim..... a navic umim něco i z jiných jazyků... |
|
|
|
|
|
bubu napsal v č. 3288: no hlavně aby to byla ta neschopnost školství, aby to nebyla neschopnost............ "Já se nechlubím, jenom předvádím neschopnost českého školství..." |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce